Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

De Vecht & het Spoorwegmuseum

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting de Loosdrechtse Plassen.

11:00 uur

Tijd voor een mooie 3 uur durende boottocht die u meeneemt over de Loosdrechtse Plassen, door de Mijndense Sluis naar de rivier de Vecht.

U vaart door Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Breukelen. Juist langs dit gedeelte bevinden zich statige buitenhuizen en de romantische theekoepels uit de 17e en de 18e eeuw. U wordt op de boot ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak en tussen de middag staat er een lekkere lunch voor u klaar die er als volgt uit kan zien: diverse soorten brood wit en bruin, harde minibroodjes, croissants, achterham en salami, 2 soorten kaas, zoetbeleg, 1 kopje koffie of thee.

U kunt de lunch uitbreiden met een kopje soep a ca. € 2,75, kroket a ca. € 1,80, saucijzenbroodje a ca. € 2, = of een krentenbol a ca. € 0,80 p.p. Uiteraard kunnen er extra drankjes geschonken worden die dan achteraf aan u worden doorbelast of die u aan het eind van de vaart zelf afrekent.

Ter info: Er is een boot bechikbaar die beschikt over een traplift. Er kunnen zo'n 90 personen op 1 boot en er zijn meerdere boten beschikbaar. Vanaf ca. 65 personen is de boot ook af te huren voor uw gezelschap.

14:30 uur

U maakt een reis terug in de tijd tijdens uw bezoek aan het Spoorwegmuseum! 

Ontdek de fascinerende wereld van het spoor en maak een avontuurlijke reis door de tijd!
Laat u meevoeren door vier werelden. Tussen, onder, boven, naast en in imposante locomotie
ven, dichtbij huis en naar verre oorden. Fictie en werkelijkheid komen samen in het Spoorwegmuseum!

In het nieuwe museumgebouw maakt u kennis met de man achter de eerste stoomlocomotief en vertellen de reizigers uit de Oriënt Expres u over hun Oosterse belevenissen. De familie Gommers neemt u mee langs, over en onder de meest indrukwekkende locomotieven uit de 20er en 30er jaren.

Het is mogelijk te kiezen voor een rondleiding (Kosten ca. € 65, = voor maximaal 20 personen per gids) maar het is zeker ook leuk om zelf lekker rond te kijken; dan kan iedereen doen en zien wat hij of zij graag wil en alles staat duidelijk vermeld en uitgelegd. Ook is het mogelijk op eigen gelegenheid nog iets te gebruiken in het restaurant. Wij kunnen dit ook regelen; de kosten voor een kopje koffie of thee met een koekje zijn ca. € 2,50 p.p.  

17:30 uur

Op een gezellige locatie heeft u eerst de tijd voor het aperitief. Aansluitend gebruikt u een uitstekend diner dat er als volgt uit kan zien:
* Kippensoep
* Fricandeau met gekookte en gebakken aardappelen
   salade, 3 soorten verse 
seizoengroenten,
   jus en appelmoes
* luxe Montfoortse ijstaart 
Uiteraard is een ander menu of een buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Ook kunt u het diner laten vervallen; in dat geval bent u ca. 2 uur eerder thuis en krijgt u een korting van ca. € 15,50 p.p.

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

45 60 personen  € 82,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per KEURMERK touringcar
· 2 koffie of thee met appelgebak
· 3 uur durende rondvaart
· lunchbuffet als beschreven incl. kopje koffie of thee
· entree Spoorwegmuseum
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur