Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

De Vecht, Speelgoed & Oude Ambachten

08:45 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Loosdrecht.

10:00 uur

Tijd voor een mooie, ruim 2 uur durende, boottocht die u meeneemt door de Mijndense Sluis en over de rivier de Vecht. U vaart o.a. door Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Breukelen. Juist langs dit gedeelte bevinden zich statige buitenhuizen en de romantische theekoepels uit de 17e en de 18e eeuw.

U wordt op de boot ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak. 
Ter informatie: Het is een eenvoudige rondvaartboot maar deze beschikt wel over een traplift en er kunnen maximaal 90 personen op 1 boot.

U kunt het programma ook omdraaien en 's middags de boottocht maken. Eventueel is een tocht van 5 kwartier of 3 uur  (inclusief lunch op de boot) over de Loosdrechtse Plassen en de Vecht, ook mogelijk. Prijzen en suggesties op aanvraag. 

12:00 uur

U bent weer terug aan vaste wal en onze chauffeur brengt u via een leuke route binnendoor richting Barneveld. 

13:00 uur

U bent inmiddels aangekomen bij het unieke “Oude Ambachten & Speelgoedmuseum” waar u wordt verwelkomd met een lekkere koffietafel inclusief een kroketje en koffie, thee, diverse soorten brood, bolletjes, diverse vleeswaren en kaas en zoetbeleg.

Na de lunch heeft u ruim de tijd om rond te kijken in dit boeiende museum waar je teruggaat in de tijd! Leuk voor jong én oud!

Het museum is eigenlijk onderverdeeld in 2 musea, te weten het speelgoedmuseum en het oude ambachten museum. Het museum is goed toegankelijk en voorzien van liften.

In het oude ambachten museum is veelzijdigheid troef. Ongeveer 100 oude ambachten, verzamelingen, werktuigen en huishoudelijke artikelen zijn hier bijeengebracht. Regelmatig is er een ambacht in werking of is er een demonstratie. Het museum met zijn sfeer van vroeger, zal herkenning en ’weet je nog wel’ uitstralen. Van apotheker tot zadelmaker enz. Even achter de toonbank in de winkel, of de geur opsnuiven in de oude drogisterij!

Het andere museum, het speelgoedmuseum, is geen gewoon museum. Geen vaste collectie of 20 losse poppen in een vitrine, maar een aantal malen per jaar totaal nieuwe thema tentoonstellingen met als bijzonderheid dat het speelgoed in kleurrijke diorama’s wordt getoond. Verder is er ook nog een buitenmuseum waar u allerlei landbouwwerktuigen, bakkerijmachines etc. uit vervlogen tijden kunt bewonderen, en een kleine cadeaushop.

Kortom, een museum dat u gezien moet hebben!

Bijzonderheden museum: brede looppaden, 2 rolstoelliften, geen drempels, rolstoelen en rollators aanwezig, 's winters goed verwarmd & zomers gekoeld. Het museum beschikt over 2 aangepaste toiletten. Er is een restaurant aanwezig waar men op eigen gelegenheid nog iets kan gebruiken; kosten voor een kopje koffie of thee met cakegebak is ca. € 4,40 p.p.

16:00 uur

Vertrek huiswaarts.

17:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 59,50 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
· 2 uur durende vaartocht over de Vecht
· lunch met kroket en drankjes als beschreven
· entree Speelgoed- en Oude Ambachten museum
· verzorging van de chauffeur