Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Parels uit het Archief & de Vecht

09:00 uur 

Onze luxe KEURMERK touringcar staat voor bij uw opstapplaats. U heeft de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Hilversum.

10:00 uur

Verwachte aankomst bij Beeld en Geluid waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en een tv gebakje!

Daarna is het tijd voor het ‘parel- arrangement’ dat helemaal draait om 65 jaar entertainment op de Nederlandse TV!

PAREL 65 JAAR TELEVISIE-ENTERTAINMENT
Het Parelarrangement 65 jaar televisie-entertainment is een feestelijk programma, bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. 

Beleef het verleden met een archief vol onvergetelijke herinneringen en verhalen in tal van bijzondere fragmenten uit 65 jaar televisiegeschiedenis. Werp ook een blik op een aantal bijzondere museale objecten uit de depots van Beeld en Geluid. Twee uurtjes vol nostalgie, oude bekenden en onvergetelijke hoogtepunten!

Aan het begin of het eind is een koffie of thee met een tv-gebakje (soort petit four) inbegrepen!

Bij dit interactieve filmprogramma kunt u samen de herinneringen ophalen aan de leukste televisiemomenten van de afgelopen 65 jaar. Geniet onder andere van Swiebertje, de liedjes uit Ja Zuster Nee Zuster, André van Duin, Zeg ‘ns Aaa, de cavia-race uit de Wie-Kent-Kwis en de lopende band van Mies Bouwman. Een middagje vol nostalgie, meezingen met televisie-tunes en een hernieuwde kennismaking met alle grote televisiesterren van vroeger!

Vervolgens biedt uw gastvrouw/heer de unieke gelegenheid om een aantal bijzondere museale objecten uit de depots van Beeld en Geluid te bekijken. Zo ziet u onder meer de clownsschoenen van Pipo de Clown, poppen uit de Fabeltjeskrant en de bijzondere afstandsbediening waarmee koningin Beatrix Beeld en Geluid in 2006 opende.

Ter informatie:
U komt dus verder niet IN de Beeld & Geluid Experience (is ook niet aan te raden want dan valt de groep uit elkaar). Iedereen krijgt tevens een kortingsvoucher van 20% voor de museumwinkel. Wilt u er nog een rondleiding bij dan kan dat ook; kosten ca. € 125,00 per gids/1 uur/maximaal 15 personen.

12:30 uur 

Vertrek richting uw lunchadres.

13:00 uur 

Op een gezellige locatie staat de lunch voor u klaar, deze bestaat uit: broodjes, volkoren bruinbrood, boeren witbrood, krentenbrood, 2 soorten kaas, 4 soorten vleeswaren, zoetwaren en 2x koffie/thee of melk. 
Toeslag voor een kroket is ca. € 1,50 p.p. en voore een kopje soep ca. € 2,60 p.p.

15:00 uur

Tijd voor een mooie 2 uur durende rondvaart over de Vecht! Deze tocht neemt u mee door de Mijndense sluis naar de rivier de Vecht. U vaart o.a. door Nieuwersluis, Breukelen en zo mogelijk langs kasteel Nijenrode. Langs dit gedeelte van de Vecht bevinden zich statige buitenhuizen en romantische theekoepels uit de 17e en 18e eeuw.

Uiteraard is het mogelijk om iets te gebruiken aan boord (eigen rekening). Kosten voor 1 consumptie bedragen ca. € 2,50.

Let op:

Afhankelijk van de datum kan de tijd worden aangepast; dit overleggen we uiteraard eerst met u. 
Tip: Eventueel kunt u dit programma ook combineren met bijvoorbeeld Pampus, het Muiderslot, het Speelgoed- en Ambachtenmuseum, een rondvaart door Amersfoort van een uur en dan nog tijd om te winkelen etc.

17:00 uur

U bent inmiddels allemaal weer aan vaste wal waar de chauffeur klaar staat om u naar huis te brengen.

18:30 uur 

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Uiteraard kunt u deze dag ook afsluiten met een diner:
* Soep
* Varkensoester met garnituur
* IJsdessert

Eventueel is een buffet ook mogelijk; vooraf wordt 1 kop soep per persoon geserveerd en daarna staat er een buffet voor u klaar met huzarensalade, babi pangang, nasi, Russische salade, beenham, frites, shoarmavlees, spare-ribs, stokbrood. 1 variabel gerecht,  saté, diverse sausen en een ijsbuffet met 3 soorten ijs. 
Kosten diner ca. € 15,= p.p./ Kosten buffet ca. € 20,= p.p.
Kiest u voor het diner/buffet dan bent u rond 20.30 uur thuis.

PRIJSINDICATIE:

45 –  60 personen € 61,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma mogelijk.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe KEURMERK touringcar
* 1 koffie of thee met een tv gebakje
* presentatie Parels uit het Archief Beeld & Geluid
* koffietafel met koket en drankjes als beschreven
* 2 uur durende rondvaart Vecht & 
* verzorging van de chauffeur