Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Speelgoed, Oude Ambachten & Utrecht

09:30 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar via een leuke route richting Barneveld. 

10:30 uur

U bent inmiddels aangekomen bij het unieke “Oude Ambachten & Speelgoedmuseum” waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak.

Aansluitend heeft u de tijd om rond te kijken en te genieten van alles wat dit museum te bieden heeft!
Het museum is eigenlijk onderverdeeld in 2 musea, te weten het speelgoedmuseum en het oude ambachten museum. Het museum is goed toegankelijk en voorzien van liften. In het oude ambachten museum is veelzijdigheid troef. Ongeveer 100 oude ambachten, verzamelingen, werktuigen en huishoudelijke artikelen zijn hier bijeengebracht. Regelmatig is er een ambacht in werking of is er een demonstratie.

Het museum met zijn sfeer van vroeger, zal herkenning en ’weet je nog wel’ uitstralen. Van apotheker tot zadelmaker enz. Even achter de toonbank in de winkel, of de geur opsnuiven in de oude drogisterij!

Het andere museum, het speelgoedmuseum, is geen gewoon museum. Geen vaste collectie of 20 losse poppen in een vitrine, maar een aantal malen per jaar totaal nieuwe thema tentoonstellingen met als bijzonderheid dat het speelgoed in kleurrijke diorama’s wordt getoond. Verder is er ook nog een buitenmuseum waar u allerlei landbouwwerktuigen, bakkerijmachines etc. uit vervlogen tijden kunt bewonderen, en een kleine cadeaushop.

Kortom, een museum dat u gezien moet hebben!

Bijzonderheden Museum:
Brede looppaden, 2 rolstoelliften, geen drempels, rolstoelen en rollators aanwezig, 's winters goed verwarmd & zomers gekoeld. Het museum beschikt over 2 aangepaste toiletten.

13:00 uur

Er staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, diverse vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie, thee of melk. 

14:00 uur

Vertrek richting Utrecht. 

14:45 uur

Tijd voor een bezoek aan Utrecht waar u twee uur vrije tijd heeft.

Eventueel kunnen wij ook zorgen voor een leuke rondvaart door hartje Utrecht! Uiteraard zal een gids u onderweg het nodige vertellen. Kosten ca. € 9,50 per persoon / 1 uur. Ook is een bezoek aan het Spoorwegmuseum of een ander museum mogelijk, of kunnen wij een leuke kanotocht of wandeling met Verhalenverteller voor u regelen en............er kan nog veel meer! Bel ons even voor leuke suggesties!

17:00 uur

Vertrek richting dineradres. 

18:00 uur

Op een gezellige locatie staat een drie gangen diner voor u klaar:
* tomaten- of groentesoep
* Wiener schnitzel met champignon roomsaus, 
   diverse groenten en
aardappelgarnituur
* ijs met vruchten en slagroom
Uiteraard is een ander menu ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Ook is het mogelijk om gelijk naar huis te gaan en het diner te laten vallen; dit scheelt ca. € 17,00 p.p. en u bent dan ca. 2,5 uur eerder thuis.

20:30 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 63,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie met gebak
· entree Speelgoed en Ambachtenmuseum
· koffietafel met kroket
· vrije tijd Utrecht
· 3 gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur