Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Mooi Zeeland

10:00 uur

Vertrek per luxe KEURMERK touringcar richting Zeeland. Uiteraard zal de chauffeur u onderweg het één en ander vertellen en kunt u van tevoren ook overleggen waar u langs wilt rijden.

Indien gewenst wordt er onderweg gestopt voor de koffie (kosten voor 2 kopjes koffie of thee en gebak ca. € 7,00 p.p.) maar u kunt dit uiteraard ook aan boord van de touringcar gebruiken (kosten voor een kopje koffie of thee ca. € 1,50 p.p.) en dan zelf zorgen voor iets lekkers bij de koffie!

12:15 uur

U bent inmiddels aangekomen in Burgh Haamstede waar de rondvaartboot al klaar ligt (naast de stormvloedkering) om u mee te nemen voor een prachtige tocht over de Oosterschelde.

Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mensen gedacht en staat er een lekkere koffietafel voor u klaar die o.a. bestaat uit diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, boter, koffie en thee. Voor een toeslag van ca. € 2,35 kan er een huisgemaakte kroket bij geserveerd worden en de toeslag voor soep van de dag is ca. € 3,00 p.p.

De Oosterschelde is natuurlijk bekend van de oesterteelt, de kreeftenvisserij en de visvangst. Maar ook bij duikers staat het bekend als één van de mooiste duik­locaties, vanwege de prachtige onderwaternatuur. Kreeften, inktvissen, tropisch ogende naaktslakken, zeepaardjes, bijzondere vissen en dodemansduim (de enige Nederlandse koraalsoort) worden regelmatig gezien.

De Oosterschelde is oorspronkelijk een riviermonding, maar door de aanleg van de Deltawerken in 1986 veranderde de Oosterschelde in een ondiepe zeearm: Inmiddels met de status van Nationaal ­park. Het grootste van Nederland. De Oosterschelde kent vele gezichten, beïnvloed door eb en vloed, weer en wind. Tijdens een rondvaart ­ontluikt de Oosterschelde ­zich meer dan eens in één van haar prachtigste ­verschijningsvormen. 

De boot:
De Oosterschelde is het grootste Nationaal park van Nederland dus daar zijn altijd interessante dingen te zien en over te vertellen! Het schip is beneden geschikt voor rollators & rolstoelen want er is een brede loopplank en de gangboorden zijn breed genoeg zodat minder validen ook heerlijk buiten kunnen zitten. De ruime salon heeft 88 plaatsen en 12 aan de bar waardoor er voor zo'n 100 gasten plaats is.  De salon is geheel zonder drempels, er is een bar, keuken en er zijn twee ruime (semi) invalidentoiletten met beugels. Het bovendek van het schip is niet toegankelijk voor rolstoelen, dit dek is alleen per trap bereikbaar. 

14:00 uur

Bij het Chocoladeatelier  aangekomen wordt u in een moderne en gezellige demonstratieruimte ontvangen met koffie en chocolaatjes/bonbons. (De toeslag voor een overheerlijk chocoladegebakje is ca. € 2,00 p.p.)

Daarna kunt u via de geluidsinstallatie en een groot videoscherm goed volgen wat er gebeurt; en natuurlijk is het af en toe ook lachen wanneer Frits op humoristische wijze zijn verhaal vertelt! Verder wordt er een interessante film vertoond, is er natuurlijk de demonstratie en mag er geproefd worden! Een absolute aanrader voor alle soorten gezelschappen!

Uiteraard kunt u de middag ook anders indelen na de rondvaart;

* Bijvoorbeeld met een bezoek aan het naastgelegen Deltapark Neeltje Jans en de Stormvloedkering; u heeft hier echter relatief kort de tijd voor (van ca. 14.30 – 17.00 uur waardoor de entreekosten (ca. € 22,50 p.p.) relatief wel erg hoog worden.

* In de buurt van Zierikzee hebben we ook een leuke locatie voor een wijnproeverij!
In één van de oudste boerderijen van Zeeland bevindt zich een prachtig proeflokaal in een authentieke zwart geteerde schuur uit 1735.  Hier krijgt u uitleg over het hele proces, van een wandeling door de wijngaard, tot een blik op de pers, tanks, vaten etc. Na de rondleiding mag u het product in een proeverij natuurlijk ook zelf beoordelen en voor wie geen wijn drinkt is er druivensap! Het proeflokaal is een juweeltje van binnen en van buiten en ligt samen met de Wijnmakerij en het winkeltje met streekproducten midden in de wijngaard van zo'n 10 hectare, één van de allergrootste van Nederland.

Kosten:
Rondleiding + 1 glas wijn proeven ca. € 5,50 p.p.
Rondleiding + 2 glazen wijn proeven + Zeeuws brood en kazen ca. € 8,50 p.p

* In Stellendam kunt u een bezoek brengen aan de Zeehondenopvang!
Hier worden zieke en verzwakte zeehonden opgevangen die gevonden zijn aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust. Bezoekers kunnen door glazen wanden zien hoe het de zeehonden vergaat! Meer dan 100 vrijwilligers zorgen er voor dat de zeehonden na drie maanden intensieve verzorging weer vrijgelaten kunnen worden. Deze vrijwilligers geven ook rondleidingen en vertellen enthousiast over de dieren en de verzorging die ze nodig hebben. Het direct naastgelegen restaurant 'Zoet of Zout' heeft naast een grote toiletgroep ook een invalidentoilet. Hier kunt u uiteraard ook iets gebruiken.
Entree en rondleiding ca. € 6,00 p.p.

* Een bezoek aan Rotterdam op de terugweg is ook mogelijk, bijvoorbeeld met een bezoek aan De Euromast!
Met een supersnelle lift bent u in een paar seconden op 100 meter hoogte en heeft u de tijd om van het uitzicht te genieten! De liefhebbers kunnen nog een stukje verder gaan met de Euroscoop*; U ondergaat de sensatie van een raketstart waarna de cabine al draaiend doorgaat naar 185 meter hoogte. Vanaf dat punt heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn havens.  Het maakt qua prijs overigens niet uit of men wel of niet doorgaat naar het hoogste punt! * De Euroscoop bezoeken is altijd onder voorbehoud! Bij slecht weer etc. heeft men het recht de Euroscoop te sluiten en kan men uiteraard wel tot het eerste platform op 100 meter komen! Entree ca. € 9,00 p.p.

* Rondleiding (en eventueel vrije tijd) in de Markthal
In een rondleiding van een uur bezoekt u met een goed ingevoerde gids de Markthal, het nieuwste icoon van Rotterdam. De marktvloer, de dakterrassen van de marktpaviljoentjes, de tijdtrap en het indrukwekkende kunstwerk ‘Hoorn des Overvloeds’ van Arno Coenen. Verder kunt u veel interessante achtergrondinformatie verwachten over de Markthal. Denkt u aan uitleg over het ontwerp en de constructie en informatie over de opgravingen die gedaan zijn op de plek van de Markthal, sowieso een historische plek in Rotterdam. Vanzelfsprekend geven de gidsen u graag tips voor leuke zaakjes in de Markthal!
Kosten rondleiding ca. € 7,50 p.p. 

* Rondleiding door de Kuip
“De Kuip" heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op jong en oud. Een kijkje achter de schermen spreekt tenslotte iedereen aan! Tijdens de Groepstour die ca. 2 uur duurt, laten de enthousiaste gidsen u de meest bijzondere plekken van De Kuip zien. Je voelt dezelfde spanning als een Feyenoord-speler wanneer je in de spelerstunnel staat, ruikt het gras van het beste veld van Nederland en neemt in het perscentrum plaats op de stoel van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst.

Het bezoek aan het vernieuwde Feyenoord Museum maakt de rondleiding door De Kuip compleet. En let goed op tijdens de rondleiding, want na afloop wordt je kennis over Feyenoord getest tijdens de rode- & gele kaartenquiz! De winnaar ontvangt een leuke verrassing!  Kosten ca. € 15,00 p.p.

17:00 uur 

(Even uitgaande van een bezoek aan het Chocolade atelier; doet u iets anders dan passen wij de tijd uiteraard aan!)
Vertrek huiswaarts.

18:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Uiteraard is het mogelijk onderweg een diner te gebruiken; dit kan vanaf ca. € 15,00 p.p. en daar komt dan ook nog 2 uur extra bushuur bij omdat u later thuis zult komen. Wij sturen u graag een leuke diner- of buffetsuggestie toe!

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen € 59,50 per persoon

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· rondvaart 1,5 uur met deskundige gids
· lekkere lunch als beschreven
. entree en demonstratie chocoladeatelier
. 2 kopjes koffie of thee met chocolaatjes/bonbons
· verzorging van de chauffeur