Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Chocolade & De Havens van Rotterdam

09:15 uur

Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Ridderkerk. 

10:45 uur

U bent inmiddels aangekomen in de buurt van Ridderkerk waar u een bezoek brengt aan het chocoladeatelier van Frits die het ontzettend leuk vindt om touringcargroepen te ontvangen in zijn moderne bedrijf met een prachtige rolstoelvriendelijke workshop & demonstratie ruimte! Doordat de gehele groep via de geluidsinstallatie en een groot videoscherm goed kan volgen wat er gebeurt is het natuurlijk lachen, knoeien, proeven, zelf proberen en, in het geval van een workshop, het resultaat na afloop meenemen naar huis........

U wordt hier ontvangen met 2 kopjes koffie en chocolaatjes. In plaats van chocolaatjes is gebak ook mogelijk; u betaalt dan een toeslag van ca. € 2,00 p.p. Verder wordt er een interessante film vertoond, is er natuurlijk een demonstratie en mag er geproefd worden!

Een absolute aanrader voor alle soorten gezelschappen! 

12:30 uur

Vertrek richting Rotterdam. 

13:00 uur

Op een mooie locatie in een voormalig pakhuis (aangepast toilet aanwezig) staat een heerlijke lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood zoals maisbrood, suikerbrood, boerenbrood en verse afgebakken broodjes, jonge kaas, oude kaas, jonge geitenkaas, boerenham, gebraden kipfilet en Serrano ham, zoetbeleg en een kopje koffie, thee en melk.

14:30 uur

Tijd voor een mooie 75 minuten durende havenrondvaart! 
Midden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste zeehaven ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbijglijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg! 

15:45 uur

U bent weer terug aan wal waar de chauffeur al staat te wachten om u weer naar huis te brengen maar uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een diner onderweg of kunt u uw gasten nog even vrij geven.
Wat is er allemaal nog meer te doen in Rotterdam?

* Rondleiding door de Van Nelle Fabriek! Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status.  In een uur komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst allemaal aan bod!
De rondleiding duurt 1 uur en er mogen maximaal 20 personen met 1 gids mee. Kosten ca. € 150,00 per gids.

* Rondleiding Markthal!
Spektakel architectuur van de bovenste plank! Dat is de Markthal; de omvang is gigantisch, de ‘plafondschildering’ van Arno Coenen oogverblindend en de glazen vliesgevel reusachtig.

Dat de Markthal méér is dan een overdekte versmarkt bewijst het aantal appartementen in het gebouw, 228 stuks. Deze gedurfde oplossing om alle wensen, een marktgebouw, woningen en parkeergelegenheid, te combineren tot één gebouw past perfect in het radicale denken van dit Rotterdamse bureau. MVRDV brak door met het paviljoen van de Expo 2000 in Hannover, een stapeling van Hollandse landschappen. Tegenwoordig behoren ze tot het keurkorps van de Nederlandse architectuur.

In een rondleiding van een uur neemt een architectuurgids u mee door de Markthal; de marktvloer, de dakterrassen van de marktpaviljoentjes, het indrukwekkende kunstwerk van Arno Coenen en de tijdtrap van de Rotterdamse archeologische dienst. Maar de gids gaat verder en neemt u ook mee in het denken van MVRDV en hoe dit ‘denken’ zich uit in het ontwerp van de Markthal. De rondleiding duurt 1 uur en er mogen maximaal 20 personen met 1 gids mee. Kosten ca. € 100,00 per gids.

* Bezoek de Euromast waar u ruim de tijd heeft om alles te bekijken. Met een supersnelle lift bent u in een paar seconden op 100 meter hoogte. Daarna stapt u uit en gaat u verder met de “Space Adventure” en ondergaat U de sensatie van een raketstart waarna de cabine al draaiend naar 185 meter hoogte. Vanaf dat punt heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn havens. Duur ca. 5 kwartier/Kosten ca. € 8,50 per persoon.

* Een bezoek aan de Kuip!
Een deskundige gids neemt u mee voor de rondleiding door “de Kuip” en het museum “Home of History”; “De Kuip" heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op jong en oud. Een kijkje achter de schermen spreekt tenslotte iedereen aan. Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u de voor u onbekende plekken van de Kuip. In de kleedkamers waant u zich even een speler, zeker wanneer u vervolgens door de beschilderde spelerstunnel, bijgenaamd de "Gallery of Succes", het stadion inloopt. Gedurende de rondleiding vertelt de gids u allerlei interessante wetenswaardigheden over de historie van Feyenoord en van het stadion. En wie weet wie u nog tegen komt! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 15,= per persoon.

* Bezoek aan de SS Rotterdam!
Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: u stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende De Rotterdam! Ervaar het exclusieve cruisegevoel en de magie van vroeger met het vrije gevoel van nu. Tijdens uw rondwandeling liggen meer dan 50 jaar illustere scheepsgeschiedenis en een magistraal schip vol vaderlandse cultuurhistorie aan uw voeten!

De tour is een rondleiding zonder gids. Aan de hand van een audiofoon en een plattegrond van het schip met de verschillende dekken en daarop aangegeven ankerpunten, loopt u in uw eigen tempo de route van de rondleiding. U bezoekt onder andere de boeg en de brug, neemt een kijkje in het stuurhuis en alle achterliggende ruimten en komt op de voormalige sportdekken en de achtersteven. Ook kunt u rondkijken in de kaartenkamer, de radiokamer en de kapiteinshut. Deze tour geeft u een blik achter de schermen waardoor u een beeld krijgt van hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Onderdeel van de rondleiding is het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten!
Kosten ca. € 12,50 per persoon / Duur ca. 1 uur

* Met de Amfibiebus ontdek je Rotterdam wel op een heel bijzondere manier! Dit heb je nog nooit meegemaakt. Koop een ticket voor Splashtours en ontdek de stad in een hypermoderne amfibiebus! Na een rondrit langs de mooiste plekjes van Rotterdam komt de spectaculaire SPLASH in de Maas en vaar je verder langs de prachtige skyline! Deze tocht duurt 75 minuten en er kunnen maximaal 42 personen per rit mee. Kosten ca. € 21,50 per persoon / Duur ca. 5 kwartier

* Een bezoek aan het Maritiem Museum behoort ook tot de mogelijkheden!
Hier vindt u veel terug over de Holland Amerika Lijn maar ook andere zaken die met de scheepvaart te maken hebben komen ruimschoots aan de orde. Het Maritiem Museum is een leuk en vernieuwend museum met een belangrijke collectie waarvan de basis al in 1852 is gelegd. Het museum is daarmee het oudste scheepvaartmuseum in Nederland.

U ziet hier o.a. vele scheepsmodellen, prenten, cartografie, een ingerichte hut, etc. Een bezoek aan het naastgelegen museumschip De Duffel is inbegrepen (indien open) en ook zeker de moeite waard! Hier ziet u hoe men vroeger aan boord werkte en leefde. Duur uur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 6,= per persoon

* Ook een bezoek aan het Belastingmuseum is mogelijk.
'Smokkel, Fraude en Belastingontduiking Museum' zou je het ook kunnen noemen, want er is werkelijk van alles te zien over 15 eeuwen geschiedenis. De gidsen (niet gratis) hebben smakelijke verhalen, er zijn bloederige taferelen, authentieke formulieren, mooie schilderijen en oude betaaltafels. Verder is er de Smokkeltrip; een belevenis die je niet snel zult vergeten.
Het museum heeft een mooi Museumcafé voor 60 personen, een lift, is rolstoeltoegankelijk en draait op verzoek een introductiefilm van 7 minuten voor groepen. Entree ca. € 4,00 per persoon.

* Sumoworstelen; een hilarische activiteit die ca. 1 uur duurt en op een outdoorlocatie nabij het Kralingse bos plaatsvindt. Duur ca. 1 uur / Kosten ca. € 125,= totaal

* Steppen op een originele Kickbike is een leuke manier om kennis te maken met de stad aan de hand van een leuke speurtocht, een GPS Steptocht of onder leiding van een bekwame stadsgids.

De steps zijn eenvoudig te bedienen en je hoeft niet over een speciale conditie te beschikken. Een gezond gevoel, gespierde billen en verbaasde blikken zijn de bijverschijnselen van een tocht op de Kickbike; misschien wel de meest originele manier om de stad ontdekken ! Het is mogelijk om een stepspeurtocht te doen in meerdere kleine groepjes van 5 tot 8 personen met een vooropgezette themaseurtocht. Deze tochten gaan langs de highlights van Rotterdam en duren ca. 2 uur /Kosten ca. € 20,00 p.p. Steptochten onder begeleiding van een gids zijn ook mogelijk. Een ervaren gids vertelt u dan uitgebreid over de historie en het heden en kennen de stad op hun duimpje. Duur ca. 2 uur / Kosten ca. € 27,50 p.p.

* Ook een bezoek aan Diergaarde Blijdorp is zeer de moeite waard!
In Blijdorp leven de dieren zoveel mogelijk in hun eigen omgeving. In het tropische bos ‘Taman Indah’ leven onder andere neushoorns, tapirs en olifanten temidden van tropische planten, orchideeën en woudreuzen. In Azië maakt u een tocht door het moeras met Java aapjes, watervogels, een Mongoolse steppe met kamelen en Przewalki paarden. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Maleise bosrand. De ‘Rivierahal’ herbergt een grote variatie aan vissen en terraria met reptielen en amfibieën. Natuurlijk mag een bezoek aan het prachtige Oceanium niet ontbreken!
Duur ca. 3 uur / Entree Blijdorp ca. € 13,50 per persoon

* Ook heel boeiend is de Architectuurrit o.l.v. een deskundige gids door modern en historisch Rotterdam.
Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 6,= p.p.

* Voor de liefhebeers; Railz Miniworld, de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland. Een levendige modelwereld, van 280 m²,  met karakteristieke beelden uit het Nederlandse landschap. Er rijden meer dan 90 modeltreinen over zo'n 1,3 kilometer rails. Ook rijden er modelauto's tussen de honderden modelgebouwen. Elke 24 minuten dimt het zaallicht, waarbij duizenden lampjes aangaan in de huisjes en straten.
Erg leuk is de rondleiding "achter de schermen", waar een toelichting gegeven wordt op de achtergronden, hoe de miniatuurwereld is gebouwd en hoe deze wordt bestuurd. Er is een self service restaurant aanwezig.
Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 10,= per persoon / Rondleiding ½ uur ca. € 7,= p.p.

Mocht u toch iets anders willen, bijvoorbeeld een bezoek aan Delfshaven met Museum de Dubbelde Palmboom, dan horen wij het graag en maken een passend voorstel voor u. Ook verwijzen wij u graag naar onze andere Rotterdam arrangementen op deze site. 

Wilt u onderweg nog een diner gebruiken dan kan dat vanaf ca. € 15,00 per persoon; exacte menu en prijs is op aanvraag. U bent dan ook ca. 2 uur later thuis. Voor 2 uur extra bushuur moet u op ca. € 80,= totaal rekenen.

18:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 - 44 personen € 62,= p.p.
45 - 60 personen € 58,= p.p.
61 - 87 personen € 55,= p.p. 
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

. vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met chocolaatjes/bonbons,
  entree atelier, uitleg, proeverij en film
. heerlijke lunch met kroket en koffie/thee
· rondvaart 75 minuten 
· middagprogramma (exclusief entreegelden als vermeld;
  afhankelijk van uw keuze)
. verzorging van de chauffeur