Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Geiten, Glas & de Linge

09:15 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting Gorinchem. 

11:00 uur

Verwachte aankomst bij de geitenboerderij van Marja en Hendrie!
Hier maken ze van de geitenmelk de heerlijkste kaassoorten. Specialiteit is Hendrie's eigengemaakte Caprièta, volgens een traditioneel feta recept. U krijgt hier een rondleiding, videopresentatie, een demonstratie én er mag geproefd worden!

De rondleiding gaat door de stallen, (waar vaak wel lammetjes zijn) de kaasmakerij en kaasopslag én de landwinkel met streekproducten. Er is een mooie ontvangstruimte waar de koffie met gebak geserveerd wordt die u bij aankomst natuurlijk eerst gaat gebruiken!

Ter informatie: Er is 1 aangepast toilet aanwezig en het bedrijf is goed rolstoeltoegankelijk. 

13:00 uur

U bent inmiddels aangekomen in Leerdam waar de boot al op u ligt te wachten voor een mooie 2 uur durende rondvaart over de rivier de Linge waarbij u kunt genieten van de Betuwe, een adembenemend stukje Nederland, of u nu stroomopwaarts- of afwaarts vanuit Leerdam vaart!

Tijdens de 120 minuten durende tocht over de prachtige Linge en dwars door het Betuwse landschap, gebruikt u de lunch. Deze ziet er als volgt uit: kroket, diverse soorten bruin en wit brood, zachte bolletjes, harde broodjes, rozijnenbrood, Betuwse fruitconfituren, diverse soorten zoetwaren, 5 soorten vleeswaren, kaas, margarine, en 2 kopjes koffie of thee. 

Omdat de boten plaats bieden aan ca. 100 personen zitten er ook andere mensen aan boord maar uiteraard zit u wel gezellig met uw gezelschap bij elkaar.
Ter informatie: De boot is goed rolstoeltoegankelijk.

15:00 uur

Terug aan vaste wal sluit u deze dag af met een bezoek aan de Glasblazerij en het Nationaal Glasmuseum waar u in ca. 5 minuten heen wandelt. (ca. 1150 meter lopen)

15:15 uur

U brengt een bezoek aan het Glas Centrum Leerdam waar u uiteraard ook één en ander wordt uitgelegd. Leerdam en Glas hebben een rijke historie en zijn al zo’n 250 jaar met elkaar verbonden.

In het Glas Centrum Leerdam wordt de Leerdamse glastraditie op een eigentijdse wijze voortgezet. Het centrum is een ontmoetingsplaats waar glasblazers uit vele landen elkaar treffen en hun ambacht aan het publiek demonstreren. Ervaren en jonge, nationale en internationale glasblazers en kunstenaars werken samen, met als resultaat een fascinerende mix van stijlen. U kunt vanaf een tribune doorlopend de verrichtingen van de glasblazers volgen. Oud-glasblazers en voorlichters geven daarbij uitleg over de kunst van het glasblazen.
Eventueel kunt u uw bezoek afsluiten met een kopje koffie of thee en appelgebak a € 5,00 p.p.

16:30 uur

Vertrek huiswaarts. 

17:45 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Liever nog iets eten voordat u naar huis gaat? Vraag ons naar de prijzen en mogelijkheden!

PRIJSINDICATIE:

45 – 60 personen  € 59,00 per persoon 
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 

· vervoer per luxe KEURMERK touringcar
· 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
· entree geitenboerderij incl. film,
  rondleiding, demonstratie en proeverij
· rondvaart van 2 uur
. lunchbuffet met kroket en drankjes als beschreven
 · entree en demonstratie Glasblazerij Leerdam
· verzorging van de chauffeur