Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Tweede Maasvlakte een nieuw stukje Nederland

mogelijk van juli t/m december; vraag ons naar de exacte data!

08:30 uur

Onze chauffeur staat voor met een luxe KEURMERK touringcar; u heeft tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Rotterdam.

10:15 uur

U bent inmiddels in Rotterdam aangekomen waar de boot al op u ligt te wachten voor een boeiende tocht door een nieuw stuk Nederland met een haven in aanbouw; dichterbij dan met deze tocht kunt u niet komen!

De dag begint met een lekker kopje koffie of thee en een heerlijk stuk appeltaart met slagroom, die door onze vriendelijke bemanning wordt geserveerd. Na een welkomstwoord van de kapitein zet u koers richting de Tweede Maasvlakte.
Rond 12 uur gaat u genieten van een uitgebreid buffet waarbij u kunt kiezen uit diverse koude en warme gerechten! 

Futureland, het officiële bezoekerscentrum van de Tweede Maasvlakte
Aangekomen op de Maasvlakte 2 komt er een ervaren gids van FutureLand aan boord. Samen met de gids vaart u door het gebied en zal hij u op zeer enthousiaste wijze kennis laten maken met dit nieuwe gedeelte van de Rotterdamse havens.
Na deze interessante route heeft u de mogelijkheid om ca. een uur van boord te gaan voor een bezoek aan FutureLand, het officiële bezoekerscentrum van de Maasvlakte 2, waar u op interactieve wijze kennis maakt met dit gebied.

Na het bezoek aan FutureLand stapt u weer aan boord en vaart u weer terug richting Rotterdam. Geniet tijdens de terugreis nog even na op het ruime buitendek en van de vele indrukken die u deze dag heeft opgedaan!

Route:
Vanaf het centrum van Rotterdam vaart u stroomafwaarts over de rivier de, Nieuwe Maas, richting het Botlekgebied, het bekende haven en industriegebied van Rotterdam. Onderweg passeert u Schiedam, vooral bekend om haar Jenever, en de stad Vlaardingen, vooral bekend als dé haringstad van Nederland.

Verderop vaart u nog langs Maassluis, een historische stad aan de Waterweg, en het spectaculaire bouwwerk, de Maeslantkering, die belangrijk is bij de bescherming van Zuid-Holland tegen hoogwater vanuit de Noordzee. Aangekomen bij de bekende kustplaats, Hoek van Holland, steekt u de rivier over om via het Breeddiep het Calandkanaal in te varen. Via het Beerkanaal bereikt u de Maasvlakte 1 met de allergrootste containerterminals zoals ECT, Maersk en Euromax. Via het Yangtzekanaal bereikt u uiteindelijk de Maasvlakte 2.

Na het bezoek aan Futureland vaart u weer terug richting Rotterdam waarbij u onderweg o.a. nog Rozenburg, Pernis en het voormalig cruiseschip ‘SS Rotterdam’ zult passeren om rond 17.30 uur weer van boord te gaan.

17:30 uur

Het schip legt aan en de chauffeur brengt u naar uw opstapplaats.

18:15 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen € 82,50 per persoon
45 – 49 personen € 77,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

• vervoer per luxe KEURMERK touringcar
• kopje koffie of thee met appelgebak
• zeer uitgebreid lunchbuffet met koude- en
  warme gerechten (excl. drankjes)
• prachtige boottocht van 10.30 – 17.30 uur
  deels met gids aan boord
• bezoek aan Futureland
• verzorging van de chauffeur