Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Senioren Reizen

Van Chocolade tot Maeslantkering

09:15 uur

Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar, voorzien van bar, video en toilet richting Rotterdam.

11:00 uur

U bent inmiddels aangekomen in Ridderkerk waar u een bezoek brengt aan het chocoladeatelier van Frits die het ontzettend leuk vindt om touring-cargroepen te ontvangen in zijn mooie bedrijf met een prachtige rolstoelvriendelijke ruimte!

Doordat de gehele groep via de geluidsinstallatie en een groot videoscherm goed kan volgen wat er gebeurt is het natuurlijk lachen, knoeien, proeven, en, in het geval van een workshop, het resultaat na afloop meenemen naar huis........ 

U wordt hier ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en chocolaatjes/bonbons. In plaats van chocolaatjes is gebak ook mogelijk; u betaalt dan een toeslag van ca. € 1,75 p.p. Verder wordt er een interessante film vertoond, is er natuurlijk een demonstratie en mag er geproefd worden! Een absolute aanrader voor alle soorten gezelschappen!

12:45 uur

Op een gezellige locatie staat de lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, verschillende vleeswaren, kaas, zoetbeleg en koffie, thee of melk. Toeslag voor een kopje soep is ca. € 1,50 per persoon.

14:00 uur

Vertrek richting Hoek van Holland.

14:45 uur

De boot vertrekt om 15.30 uur dus u wordt rond 15.15 uur verwacht; u heeft 2 mogelijkheden om het ‘gat’ van een half uur op te vullen; u kunt via een mooie route binnendoor (of stukje door Rotterdam) vanaf de lunch naar Hoek van Holland rijden of u brengt bij aankomst in Hoek van Holland nog een bezoek aan de Maeslantkering; een megagrote bezienswaardigheid en onderdeel van de Deltawerken. U kunt hier het Keringhuis bezoeken / ca. € 2,= p.p.  entree.

De boot vertrekt naast het terrein van het Keringshuis dus makkelijker kan het niet!

15:30 uur

De voormalige “Henri Dunant” neemt u mee voor een mooie tocht door het Europoortgebied. U vaart  dus door het huidige Europoortgebied met extra aandacht voor de  Europahaven.

Het huidige Europoortgebied bevat een grote verscheidenheid aan diverse industrieën zoals container- en ertsoverslag bedrijven. U ziet schepen groter dan menig flatgebouw. 

Indien gewenst kunt u onderweg genieten van een kopje koffie of thee met appelgebak a ca. € 4,75 per persoon.
Na deze 90 minuten durende rondvaart  heeft u een goede indruk van het reilen en zeilen in één van de grootste zeehavens ter wereld!

TER INFORMATIE:

Deze 90 minuten durende tocht vertrekt dagelijks om 10.00 uur, 15.30 en 17.00 uur. Er is ook een 3,5 uur durende variant die uiteraard nog een heel stuk verder gaat; deze vaart kan geboekt worden met vertrek om 11.45 uur of 17.00 uur; in dat geval gebruikt u de lunch aan boord!

Rondvaart “2e Nieuwe Maasvlakte “ – duur 3,5 uur
Via de Nieuwe Waterweg en door het huidige Europoortgebied vaart u via de Nijlhaven, waar regelmatig zeehondjes worden waargenomen, door het Yangtzekanaal naar  de nieuwe Maasvlakte 2.

U ziet schepen tussen de 300 en 400 meter en de onlangs nieuw in gebruik genomen containerterminals. Extra aandacht is er voor het grootste in aanbouw zijnde werkschip ter wereld: de “Pieter Schelte “.

Na deze rondvaart heeft u een goed beeld van dit nieuwe stukje Nederland!

Beide rondvaarten zijn goed te combineren met een bezoek aan het Keringhuis dat zich op loopafstand bevindt. In het Keringhuis kunt u op een interactieve manier meer te weten komen over de Maeslantkering, het spectaculaire sluitstuk van de Deltawerken. Ook krijgt u een beeld van de eeuwige strijd van o.a. Zuid-Holland met en tegen de zee.

17:15 uur

Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een goed verzorgd diner of buffet! Prijzen en suggesties op aanvraag. U bent in dat geval wel ca. 2 uur later thuis; kosten voor een 3 gangen diner vanaf ca. € 13,50 per persoon (excl. 2 uur extra bushuur).

19:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen € 59,00 per persoon
45 – 62 personen € 57,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe Keurmerk touringcar
· entree en demonstratie chocoladeatelier
  incl. chocolaatjes en koffie of thee
· lunch incl. kroket als beschreven
· rondvaart 90 minuten vanaf Maeslantkering
· verzorging van de chauffeur