Boer Zoekt Vrouw & het Chocolade-Atelier

De Chocoladeproeverij is weer mogelijk vanaf 2023 op een nieuwe locatie!

09:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet staat voor. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Zutphen. Eventuele rolstoelen en rollators kunnen mee in de bagageruimte.

11:00 uur
Prachtig in het bos, net onder Zutphen, ligt een sfeervol Chocolade- en Koffiehuis, naast, volgens velen, de mooiste kerk van Gelderland! Hier maken Michael en Magdaleen met hun team chocolade, arretjescake en schenken ze koffie! Het sfeervolle pand bestaat uit een koffieschenkerij met heerlijk terras, een chocoladewinkel en een ruimte voor het ontvangen van touringcargroepen voor de presentatie, een film en een leuke demonstratie chocolade maken. In dit Chocolade-atelier worden de bonbons nog echt handgemaakt!

U wordt hier ontvangen met 2 kopjes koffie of thee met bonbons en chocolaatjes (toeslag gebak ca. € 2,50 p.p.) en daarna volgt er een film en een leuke demonstratie over het chocolade maken waarbij natuurlijk geproefd mag worden! Deze locatie beschikt over een semi invalidentoilet met beugels.

Na de demonstratie kunnen de liefhebbers nog even een kijkje nemen in de prachtige kerk met de Ludgerus Belevingstuin op 200 meter lopen vanaf het Koffiehuis! Entree is gratis en eventueel kunnen wij ook een gids regelen die uitleg geeft (kosten op aanvraag).

13:00 uur
Er staat een heerlijk Achterhoeks lunchbuffet voor u klaar met luxe belegde broodjes en broodje kroket, melk/jus d’orange/koffie/thee en fruit.

TIP:
Eventueel kunt u ook kiezen voor een heerlijk ‘Achterhoeks Streekgerechten Proeverij Buffet’ op een locatie die een klein half uur rijden vanaf het chocolade-atelier ligt. Kiest u voor dit proeverij buffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,00 p.p. en dit ziet er als volgt uit: Voor aanvang wordt er een momentje stilte in acht genomen, waarna heerlijke maaltijdsoepen (bv. Humpkes- en Pastinaaksoep) worden opgediend. Vervolgens neemt Steffan u mee in zijn vermakelijk verhaal terug in de tijd en zal de groep meer maal “o ja” momenten beleven en kostelijk lachen om de anekdotes van het boeren leven. De meerdere buffettafels zijn rijkelijk gevuld met een keur aan warme en koude gerechten zoals aardappel spek salade, gemarineerde bietjes, buikspek en heerlijke ambachtelijke worsten. Verder wordt er ‘live gekookt’ en bereidt Steffan voor u in de zaal balkenbrij, bakbloedworst, poddik en voor de laatste gaatjes wentelteefjes. Een programma met een hoog vermaak- en belevenis gehalte van bijna 2 uur! Tevens is onbeperkt koffie en thee inbegrepen! Wilt u er ook groenten en gebakken aardappelen etc. bij dan kan dat tegen een extra toeslag van ca. € 2,00 p.p.

14:45 uur 
U brengt een bezoek aan de bekende Gladiolenboerderij van Boer Jos & Boerin Dycke, bekend van ‘Boer zoekt Vrouw’! Zij beheren een Gladiolenboerderij en zullen u rondleiden en verrassen met leuke verhalen! Bij vertrek krijgt iedereen een bosje Gladiolen mee en zijn er nog geen Gladiolen dan krijgt men een zakje Gladiolen-bollen mee naar huis! De rondleiding duurt ruim 3 kwartier.

15:30 uur
Na het bezoek aan Jos & Dycke, heeft u de tijd om in te stappen en brengt onze chauffeur u via een leuke route terug naar huis; eventueel kunt u ook nog een leuk bezoek brengen aan bijvoorbeeld Bronkhorst met het Dickensmuseum, Doesburg met zijn Mosterdfabriek en Gildehof, Cactusoase in Ruurlo, Zutphen etc. Wij maken graag een voorstel op maat voor u!

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 55,00 per persoon
45 – 62 personen € 52,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit voorstel ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met chocolaatjes & bonbons
* chocolade-demonstratie inclusief film en proeverij
* lunch met kroket en drankjes als beschreven
* entree en rondleiding Gladiolenboerderij incl. bos Gladiolen
  of zakje Gladiolenbollen
* verzorging van de chauffeur