Bolletje, Aardbeien & de Glasblazer

09:45 uur 
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van airco, bar en toilet richting Almelo.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij Bolletje en wie kent Bolletje niet?

U wordt hier hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en een lekkere roombol (een beschuitbol met banketbakkersroom). Daarna krijgt u een rondleiding door het Bakkermuseum van Bolletje en kunt u zien hoe er vroeger werd gewerkt en hoe de bakkers van toen met ontbloot bovenlijf de houtoven opstookten en er met lange staven de broden uithaalden!  U kunt alle hulpmiddelen bekijken die de bakkers gebruikten om de heerlijkste broden, koekjes, beschuit en taarten te bakken!

Een deel van het museum bevindt zich op de bovenverdieping die per trap bereikbaar is. Voor de mensen die slecht ter been zijn, zal de gids beneden een praatje houden over Bolletje en haar historie. Het museum biedt ruimte voor maximaal 30 personen dus we zullen in twee groepen naar boven gaan. De groep die beneden blijft, krijgt uiteraard nog een lekker kopje koffie of thee en kan ook beneden rondkijken want het winkeltje biedt naast Bolletje producten ook veel leuke Twentse streekproducten en -pakketten. Genoeg te zien dus!

12:15 uur
Vertrek naar de aardbeientuinen.

12:45 uur
Bij de aardbeientuinen wordt u verwelkomd met een lekkere lunch: mandjes met belegde bolletjes op tafel, koffie of thee, eigengemaakte aspergesoep en een boerenomelet (een kroket is eventueel ook mogelijk; toeslag ca. € 1,50 p.p.). Als toetje is er voor iedereen een bordje boeren-ijs met verse aardbeien, aardbeiensaus en slagroom.

Aardbeien, aardbeien en nog eens aardbeien. Alles staat in het teken van deze lekkere, rode vrucht op dit bedrijf! Op de (rode) stoelen liggen aardbeienkussentjes, voor de ramen hangen aardbeiengordijntjes, koffie drink je uit een beker met aardbeien erop en je eet er natuurlijk verse aardbeien! Zelfs op de toiletten heeft de luchtverfrisser de geur van……aardbeien!

Bijzonderheden:
Uw gasten krijgen tevens een leuke en boeiende film te zien over het bedrijf en men heeft de tijd om rond te kijken in de tuinen en het leuke winkeltje!

14:45 uur
Onze chauffeur brengt u via een mooie route richting Ootmarsum waar u rond 15.20 uur verwacht wordt.

15:30 uur
U brengt een bezoek aan de ambachtelijke Glasblazerij met zijn humoristische show!

Dit kan haast niet mooier, een sympathieke glasblazer met een grappig Engels accent en veel humor in het pittoreske centrum van Ootmarsum; Hotmarks Glasblazerij! Glasblazer Mark geeft zeer cabareteske demonstraties en heeft daarvoor een prima ruimte met podium en 65 zitplaatsen van waaruit iedereen het goed kan zien en horen.  Ervaar hoe vloeibaar glas wordt omgevormd tot vaas of schaal. Mark heeft al 23 jaar ervaring met glasblazen en doet dat met een big smile, zijn interactie met het publiek is hartverwarmend. Zijn vriendin Sanny heeft een in hetzelfde pand ook de leuke cadeau & sieradenwinkel: de Duizendpoot.

De demonstratie duurt ca. een uurtje maar de ervaring leert dat men het leuk vindt om nog even rond te kijken en 1,5 uur is dan wel aan te raden. In tegenstelling tot de andere locaties uit dit voorstel beschikt de Glasblazerij helaas niet over een aangepast toilet. (Er is uiteraard wel een gewoon toilet beschikbaar).

17:00 uur
Vertrek huiswaarts (Uiteraard is het ook mogelijk om onderweg nog een diner of buffet te gebruiken; u bent dan ca. 2 uur later thuis; 3 gangen diner is mogelijk vanaf ca. € 15,00 p.p.; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 54 personen € 52,50 per persoon
55 – 62 personen € 51,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar voorzien van bar, airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met Beschuitbol
* entree en uitleg Bolletjemuseum
* lunch met in de aardebeientuin als beschreven
* entree en film aardbeientuinen
* entree en demonstratie Glasblazerij Ootmarsum
* verzorging van de chauffeur