De Cactusoase & Streekgerechten

09:15 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van bar, dvd en toilet en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Uiteraard kunnen rollators en opvouwbare rolstoelen gewoon mee in de bagageruimte. Aansluitend vertrekt u richting de Achterhoek.

11:00 uur
Bij de cactuskwekerij wordt u hartelijk ontvangen door Anny Cactus met een kopje koffie, thee en zelfgebakken kruidkoek terwijl Anny uitlegt wat er allemaal te zien is en zijn ook voordraagt uit eigen werk! Natuurlijk heeft u ook ruim de tijd om zelf rond te kijken in deze bijzondere tuinen!

Proef het ware Wilde Westen bij de CactusOase. Kuier over de -rolstoeltoegankelijke- paden langs duizenden, verschillende soorten, bijzondere en kleurrijke cactussen e.a. planten, zoals de “Vishaakcactus” en de “Hottentottenbilletjes”. Ontdek wat zich in de grafkamer van de Cactus Piramide bevindt en belandt ineens in Grootmoeders Tijd door een doorsnede van een historische boerderij, ambachtelijke schoenmaker en het Nostalgiehuis. Overal staan zitjes waar u kunt genieten van het uitzicht en waar u kunt luisteren naar de zingende en kletsende vogels.

Poppenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de schitterende verzameling sierpoppen in authentieke klederdracht. De Dessert Express en Thomastrein rijden over een LGB-baan door een Mexicaans landschap. De Indian Art Gallery toont u details uit het leven van de Noord-Amerikaanse en Canadese indianen door middel van schilderijen van de wereldberoemde kunstenaar Jeroen Vogtschmidt en zijn dochter Kim. Een terras, vijver met vissen en ondeugende pony’s zorgen ervoor dat het buiten ook gezellig is! Bij vertrek is er voor iedereen een mini cactus om mee naar huis te nemen!

13:00 uur
Tijd voor een bijzondere lunch; op een sfeervolle locatie wordt het genieten van een heerlijk streekgerechten-  & proeverijbuffet! U neemt deel aan een zeer unieke lunch waarbij ‘live’’ gekookt wordt en waar u zult kennismaken met allerlei streekgerechten en gerechten van vroeger! Terwijl uw gezelschap zelf al van alles kan proberen van het buffet, staat de kok ‘live’ gerechten te maken in de zaal en vertelt erover. Daarna gaat hij rond om iedereen zijn gemaakte gerecht ook even zelf te laten proeven!

Dit is een stukje ‘Infotainment’ met streekgerechten zoals: Balkenbrij, Vergeten Groenten en andere Achterhoekse verrassingen! Tevens is koffie & thee inbegrepen! U moet dit zien als een zeer uitgebreid broodbuffet met uitsluitend Achterhoekse producten en daarbij tal van warme gerechten/proeverijtjes zoals bijvoorbeeld een Humkessoep, snijbiet, balkenbrij, Poddik met gebakken spek, wentelteefjes etc. Kortom; een feest der herkenning en superleuk!

15:15 uur
Vertrek huiswaarts.

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
U kunt dit arrangement eventueel uitbreiden met een diner of na de lunch nog een bezoek brengen aan de Gladiolenboerderij van Boer Jos & Dycke, het stadje Doesburg bezoeken etc. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 53,50 per persoon
45 – 62 personen € 52,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* kopje koffie of thee met kruidkoek
* entree en uitleg Cactusoase
* 1 Mini cactus
* heerlijk proeverijbuffet met warme- & koude gerechten als beschreven incl. koffie of thee
* verzorging van de chauffeur