De Friese Elfstedentocht

09:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar met airco & toilet; uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u naar Friesland.

11:00 uur
In Hindeloopen wordt u op een gezellige locatie ontvangen met ‘koek en sopie’; een kopje koffie of thee en appelgebak.
Aansluitend verkent u Hindeloopen te voet en brengt u een bezoek aan Het 1e Friese Schaatsmuseum!
In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwenoude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont. In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen. Een superleuk en boeiend museum met o.a. een afgevroren teen (!) tot Elfstedentocht- kruisje van W.A. van Buren (Prins Willem Alexander). Tevens kunt u hier leuke wintertaferelen aanschouwen en is er een originele werkplaats te bezichtigen.

Na het museum is er een leuke rondwandeling door Hindeloopen met tussendoor een Elfsteden-vragenspel waarbij nog een prijsje te winnen valt! U kunt ook nog een bezoek brengen aan de grote schuur vol met snuisterijen en dingen uit Grootmoeders tijd!

13:00 uur
Er staat een goed verzorgde koffietafel voor u klaar: 5 soorten brood, diverse soorten vleeswaren en kaas, fruit en 2 kopjes koffie of thee. (toeslag kroket ca. 1,50 p.p.) Indien gewenst kunnen wij ook zorgen voor een heerlijk Fries 3 gangen menu; toeslag ca. € 4,00 p.p.

14:00 uur
Onder leiding van een gids maakt u een mooie bustocht langs een aantal van de beroemde Elf Steden; uiteraard hoort u onderweg allerlei wetenswaardigheden en anekdotes.

15:30 uur
Voor u vertrekt gebruikt u nog een kopje koffie of thee met suikerbrood in het restaurant.

16:00 uur
Vertrek huiswaarts.

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 54 personen € 51,00 per persoon
55 – 62 personen € 49,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
· 1 kopje koffie/thee met appelgebak
· entree 1e Friese Schaatsmuseum
· rondwandeling met vragenspel
· koffietafel met drankjes als beschreven
· leuke Elfstedentocht per bus met gids
· kopje koffie of thee met suikerbrood
· verzorging van de chauffeur