Drijvende Kerstmarkt in Leiden

Deze markt vindt dit jaar plaats van 13 t/m 24 december 2019
ma-zo: 12:00 – 21:00 uur

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar. U heeft de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Leiden. Onderweg is er voor iedereen een lekkere gevulde speculaas- koek en een flesje sap!

10:45 uur
In Leiden aangekomen zet de chauffeur u af op de speciale busparking en wandelt u in ca. 10 minuten naar de kerstmarkt waarvandaan de rondvaartboten vertrekken.

11:00 uur
U maakt een leuke winterse rondvaart door de mooie wateren van Leiden. Deze tocht laat de mooiste kanten zien van Leiden vanaf het water. Tijdens de rondvaart kunt u genieten van een warme chocomelk of een lekkere Gluhwein  en de schipper zal onderweg ook nog wat vertellen! De tocht duurt ca. 45 minuten en de boten zijn uiteraard overdekt én verwarmd, indien nodig!

Na de rondvaart die ook weer eindigt op de kerstmarkt (Stadhuisplein) heeft u volop de tijd om te lunchen, te shoppen én natuurlijk de enige drijvende kerstmarkt van het land te bezoeken! De markt is open vanaf 12.00 uur.

De, op de Nieuwe Rijn, drijvende kerstmarkt bestaat uit maar liefst 70 stands (houten chalets) met een zeer divers assortiment. Op de markt kan naar hartenlust gewinkeld worden maar ook genoten van live entertainment en een lekkere versnapering bij de wijn- of apres skibar of bij een van de andere horeca exploitanten.
Naast een bezoek aan de kerstmarkt kan er ook geschaatst worden op de aangrenzende drijvende ijsbaan of een bezoekje worden gebracht aan de nostalgische kermis, welke haar plek heeft bij het authentieke stadhuis van Leiden.

Extra informatie:
De kerstmarkt is gelegen op pontons in het water. Dit betekent dat wij op- en afgangen neerleggen om zo van de kade de kerstmarkt op te kunnen gaan. De overgang tussen die op- en afgangen en de pontons zelf, zijn redelijk hoog. Dit kan betekenen dat iemand even zou moeten helpen.
Daarnaast hebben wij tussen de twee gedeeltes een overgang met tredes. Dit betekent dat mensen in een rolstoel of mensen die gebruikmaken van een rollator alleen naar de andere kant kunnen verplaatsen door weer even de kade op te gaan. De looppaden zijn inmiddels verbreed en daardoor krijgen wij terug van eerdere bezoekers dat hiermee in de basis de kerstmarkt toegankelijk is. Het is wel raadzaam om rekening te houden met bovenstaande.

15:30 uur
Uw chauffeur staat klaar om u richting uw dineradres te brengen.

17:00 uur
Op een gezellige locatie staat een lekker winters buffet voor u klaar:
* erwtensoep
* boerenkool, zuurkool, hutspot, rookworst, speklapjes, mosterd, zuur en jus
* griesmeelpudding met slagroom
Liever geen diner dan krijgt u een korting van ca. € 15,00 p.p. en bent u twee uur eerder thuis.

18:45 uur
Vertrek huiswaarts.

19:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 54 personen € 52,50 per persoon
55 – 62 personen € 49,75 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

• vervoer per luxe touringcar met bar, airco en toilet
• heerlijke verse koek van de bakker met een flesje sap of kopje koffie/thee
• rondvaart Leiden inclusief warme chocomelk
• vrije tijd Leiden
• winters buffet als beschreven (exclusief drankjes)
• verzorging van de chauffeur

foto’s 1,2 & 5 © Leiden Marketing