Floriade Almere 2022

09:45 uur
Onze luxe touringcar,  voorzien van bar, dvd en toilet staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Almere.

11:00 uur 
U bent inmiddels aangekomen bij de Floriade waar de chauffeur u uit laat stappen op de bus parkeerplaats en u naar de entree wandelt.
Hier krijgt iedereen een voucher voor 2 kopjes koffie of thee met Floriadegebak; deze kunt u op 1 van de locaties binnen de Floriade inleveren; uiteraard kunnen wij ook een locatie afhuren waar u met uw eigen gezelschap de koffie gebruikt, of gebruiken we onderweg ‘en route’ een kopje koffie met gebak!

Op 14 april 2022 opent Floriade haar poorten een half jaar lang in Almere!
Je ontdekt hier oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. En je geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Duik in het thema ‘Growing Green Cities’ en laat je verrassen!

Het Floriade-park is een feest van groen en duurzame technologie. In dit levend laboratorium worden nieuwe technologieën voor groen, voeding, energie en gezondheid onderzocht en toegepast. Je wordt geraakt door wat je ziet, ruikt en proeft. Inspirerende tuinen, congressen, workshops en tentoonstellingen wisselen af met indrukwekkende attracties, verrassende proeverijen, kunst en cultuur.
Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verticale geveltuinen en van de beste manieren om tomaten te kweken tot de nieuwste snoeitechnieken. Je kunt het allemaal zien, proeven en ervaren bij Floriade.
Los van alle inspirerende snufjes en innovaties kun je ook gewoon heerlijk genieten van al de natuurlijke pracht en praal op het terrein. Je kunt een reis maken langs de vele in-bloei-staand e tuinen, het inspirerende arboretum en smullen van verrassende groene gerechten of jezelf onderdompelen in het afwisselen
de kunst en cultuurprogramma. Kinderen kunnen op expeditie, ouders op proeverij en ondernemers kunnen hun biologisch-afbreekbare kaartjes uitwisselen en de basis leggen voor vruchtbare samenwerkingen! Kortom, voor ieder wat wils!

RONDLEIDINGEN FLORIADE 2022; u kunt kiezen uit 3 thema’s:

Floriade Park Tour
Ontdek tijdens deze rondleiding wat de vele nationale en internationale deelnemers in huis hebben met het oog op groene, gezonde steden. Maak een reis langs de landen met schitterende paviljoens, dompel je onder in het groen van het arboretum en leer over voedsel en duurzame tuinbouw. Een bezoek aan het enorme Kascomplex hoort er natuurlijk ook bij!

Architectuur & Innovatie
Een gebouw van paprikastelen, een paviljoen van mycelium en olifantsgras. Een groene gevel die mooi mee kleurt met de seizoenen. De groenste hogeschool van Nederland met een ‘tropendak’ met bomen en wateropslag. Het spectaculaire Food Forum met een groen dak op zeeniveau. Het kleurrijke bomen- en plantenpanorama op de woontoren Flores. Je ziet het bij Floriade. Laat je verrassen door de groene architectuur van het Floriade-park, duurzaam bouwen en circulaire bruggen.

Tuinen & Tuinbouw
Inspirerende tuinen. Experimentele land- en stadstuinbouw. Bomen en planten die hitte temperen, fijnstof opnemen of vlinders en bijen aantrekken. Loop van A tot Z door het arboretum en leer meer over de functie van het groen bij Floriade. Maak kennis met alle stappen van de tuinbouw; van zaadje of stekje tot groenten en fruit in de tuinen en het kascomplex The Green House.De kosten voor de rondleiding bedragen € 195,00 per groep van maximaal 25 gasten. Rondleidingen zijn te reserveren om 10.15 uur, 12 uur, 14.30 uur en 16.30 uur en duren 1,5 uur. Rondleidingen zijn ook ter plaatse/individueel te boeken om 11 uur, 13 uur en 15 uur en kosten dan € 5,00 per persoon.

Een enkele reis met de kabelbaan is bij de prijs inbegrepen; een extra ritje is ter plaatse te reserveren en kost € 3,50 per rit. Ook rijdt er een treintje over het park; een kaartje voor deze hop on hop off trein kost € 6,75 per persoon.

Verder zijn er rondleidingen met experts die nog dieper op de materie ingaan; dit kan vanaf € 400,00 per gids/maximaal 25 personen; vraag ons naar de mogelijkheden!

13:00 uur
Het is mogelijk tussen de middag te genieten van een lekkere lunch bij 1 van de horecalocaties op het park.

Dit zijn de mogelijkheden/vooraf te reserveren:
Koude lunch 2 gangen a € 17,50 p.p.:
Vegetarische tomatensoep + boerensandwich met oude kaas
Warme lunch 2 gangen a € 22,50 p.p.:
Vegetarische tomatensoep + kip gele curry jasmijnrijst
Het is ook mogelijk om uw gasten een voucher te geven a € 14,75 p.p. zodat men zelf in 1 van de restaurants deze bon kan inleveren en kan lunchen: de bon is goed voor een
lunchsalade of sandwich naar keuze inclusief een non-alcoholisch drankje.

Uiteraard is het ook mogelijk om iedereen te laten lunchen op eigen gelegenheid of zelf gewoon wat mee te nemen; de prijs voor de lunch is daarom NIET inbegrepen in de prijs per persoon!

U heeft de rest van de middag de tijd om zelf rond te kijken.

16:30 uur
Vertrek vanaf de parkeerplaats naar uw diner locatie .

17:30 uur
Er staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* heldere kippensoep in terrine
* gesneden varkenshaas met een warme groentekrans, gebakken aardappelen en frites,
aardappelkroketjes, rabarber en salade
* bosvruchten-mousse

Liever een ander menu? De prijs is hetzelfde:
* heldere groentesoep en/of gebonden tomatensoep
* duo van stoofvlees en boerenschnitzeltjes met een warme groentekrans, gebakken
aardappelen en frites, rabarber en salade
* duo van bavaroises met ijs en slagroom

Eventueel is een buffet ook mogelijk:
Gebonden tomatensoep
Rundvleessalade
Gevulde eitjes
Kip-/vruchtensalade met kerriemayonaise
Rauwe ham met meloen
Gevarieerde visschotel met gerookte zalm, paling etc.
Zoute haring met uitjes
Twee soorten rauwkost
Stokbrood met kruidenboter
Varkensmedaillons met champignons in roomsaus
Kip in zoetzure saus
Stoofschotel (stoofvlees met uien, champignons, paprika etc.)
Aardappelgratin
Warme groentenkrans
IJs dessert
                               Toeslag voor het buffet is ca. € 6,50 p.p.

Uiteraard is een andere locatie ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

19:30 uur
vertrek naar huis.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 60 personen € 79,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met Floriade gebak
* entree Floriade incl. 1 ritje met de kabelbaan
* 3 gangen diner schnitzel als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur
* Parkeren Floriade touringcar

Image by:  Andre Prins Fotografie (foto 2)