Friesland Boerenland

10:00 uur 
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van bar, airco en toilet en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Friesland. Indien gewenst kunnen wij onderweg een koffiestop inlassen (dat kost ca. 45 minuten) maar wij kunnen ook zorgen voor koffie, thee etc. aan boord van de bus!

11:30 uur
Uw gezelschap rijdt inmiddels op een afgesproken plek in Friesland waar ’toevallig’ een boerin de touringcar laat stoppen en vraagt om een lift naar Hindeloopen. Zij wil daar suikerbrood en paling kopen. Ze stapt in en vertelt onderweg over de Friese taal, de boerderijen, de klederdrachten en de mooie omgeving van het Gaasterland.

Erg leuk en succes verzekerd, maar…………… niets tegen het gezelschap zeggen van tevoren dan doet de chauffeur namelijk net of hij de weg kwijt is en de boerin toevallig tegenkomt!!!!

12:45 uur
Op een sfeervolle locatie in Hindeloopen staat een goed verzorgde warme Friese Boerenlunch voor u klaar!
Deze bestaat uit een heerlijke soep vooraf – een echte Friese stoofschotel en Fries dessert na!

Bij deze lunch zijn de drankjes niet inbegrepen dus die betaalt men zelf ter plaatse of wij kunnen afspreken dat er bijvoorbeeld 1 of 2 drankjes per persoon op de eindnota mogen. Consumpties Hollandse Bar kosten ca. € 2,75 per stuk. Heeft u liever een broodmaaltijd met een kroketje en koffie en thee dan krijgt u een korting van ca. € 2,00 p.p.

14:45 uur 
Na de lunch neemt u plaats in de naastgelegen kerk waar u een mooie presentatie bijwoont over de gebruiken, klederdrachten en tradities van Hindeloopen!
Zeer de moeite waard!

15:30 uur  
Na de presentatie heeft u de tijd om even de benen te strekken en het mooie Hindeloopen te bezoeken en daarbij kunt u o.a. ook een bezoek aan de haven,  Het Schaatsmuseum, de leuke winkeltjes, het museum of de ‘rommelboerderij’ brengen! In deze oude boerderij proeft u de sfeer van het vroegere boerenleven en komt u allerlei leuke attributen tegen uit de oude tijd en het leuke is: alles is te koop!

16:15 uur
Voordat u weer vertrekt staat er nog een kopje koffie of thee voor u klaar met een lekkere plak suikerbrood; Toeslag voor een 2e kopje koffie of thee is € 1,50 p.p. Ook is er nog een kleine (gratis) verloting!

16:45 uur
Tijd om weer in te stappen en aansluitend vertrekt u naar huis.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie

45 – 62 personen € 49,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* mooie rondrit met uitleg door de boer of boerin door het Gaasterland
* Friese 3 gangen warme lunch als beschreven (excl. drankjes)
* presentatie Hindelooper klederdrachten & gebruiken in de kerk
* 1 kopje koffie of thee met suikerbrood met kleine verloting
* vrije tijd Hindeloopen
* verzorging van de chauffeur