Kasteel de Haar & het Spoorwegmuseum

09:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Haarzuilens.

10:30 uur
Op een mooie locatie in Haarzuilens, vlakbij het kasteel, staat een kopje koffie of thee met luxe gebak voor u klaar. Toeslag voor een 2e kopje koffie is ca. € 1,60 p.p. Uiteraard is een kopje koffie met appelgebak bij het kasteel ook mogelijk maar dan betaalt u een toeslag van € 2,50 per persoon.

11:00 uur
Onze chauffeur brengt u naar het kasteel (maar lopen kan ook!) waar u om 11.15 uur wordt verwacht voor een leuke rondleiding van 45 minuten.
Een bezoek aan Kasteel de Haar Utrecht, het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, voert u terug naar de hoogtijdagen van het kasteel en haar bewoners. Tijdens een bezoek met uw gezelschap krijgt u een idee van de enorme rijkdom waarin de internationale jetset aan het begin van de 20ste eeuw leefde. Verbaas u over de on-Nederlandse weelde van het kasteel met een schat aan kunsten cultuurhistorie.

Het kasteel
De puissant rijke baron Etienne en barones Hélène lieten ter meerdere eer en glorie van de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar eind 19e eeuw het kasteel herbouwen, door meester-architect Cuypers, bekend van ontwerp Rijksmuseum, van on-Nederlandse allure: met wel 200 kamers, een variëteit aan torens en transen en een enorme overkapte binnenplaats kent het in Nederland zijn gelijke niet.

De traditie
Het hele jaar door ziet alles in het kasteel er nog precies zo uit als tijdens de bewoning van de familie in de septembermaand. Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het eraan toeging tijdens het verblijf van de baron en barones. Enige verschil is dat u ook een kijkje mag nemen in de personeelsverblijven. U ziet de Oude Keuken waar gezwoegd werd op kunststukjes voor op de desserttafel, maar ook de Balzaal, de Ridderzaal en de Eetzaal.

Kiest u voor de rondleiding van 75 minuten (toeslag ca. € 2,50 per persoon) dan krijgt u, naast enkele slaapkamers, een langere rondleiding aangeboden waarin een actueel tentoonstellingsthema centraal staat. In het weekend betaalt u een toeslag van ca. € 4,00 p.p. voor de entree. Mensen met een MJK hebben gratis entree maar dit geldt pas vanaf de 21e betalende persoon!

Het Park
Om het kasteel ligt een imposant park, dat speciaal ontworpen is om het kasteel te complementeren. Vanuit het kasteel heeft u het mooiste uitzicht op Romeinse stijltuinen en het Engelse landschapspark. Voor de aanleg is zelfs het dorpje Haarzuilens verplaatst.

13:00 uur
Terug bij het restaurant staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, krentenbrood, kaas, 3 soorten vleeswaren, zoetbeleg en koffie, thee en melk naar wens.

14:30 uur
U maakt een reis terug in de tijd tijdens uw bezoek aan het Spoorwegmuseum!

Ontdek de fascinerende wereld van het spoor in het nieuwe museum. Maak een avontuurlijke reis door de tijd en laat u meevoeren door vier werelden. Tussen, onder, boven, naast en in imposante locomotieven, dichtbij huis en naar verre oorden. Fictie en werkelijkheid komen samen in het Spoorwegmuseum! In het museumgebouw maakt u kennis met de man achter de eerste stoomlocomotief en vertellen de reizigers uit de Oriënt Expres u over hun Oosterse belevenissen. De familie Gommers neemt u mee langs, over en onder de meest indrukwekkende locomotieven uit de 20er en 30er jaren.

Het is mogelijk te kiezen voor een rondleiding (Kosten ca. € 75, = voor maximaal 20 personen per gids) maar het is zeker ook leuk om zelf lekker rond te kijken; dan kan iedereen doen en zien wat hij of zij graag wil en alles staat duidelijk vermeld en uitgelegd. Ook is het mogelijk op eigen gelegenheid nog iets te gebruiken in het restaurant. Wij kunnen dit ook regelen; de kosten voor een kopje koffie of thee met een koekje zijn ca. € 2,50 p.p. maar uiteraard is gebak ook mogelijk!

17:00 uur
Vertrek huiswaarts.

Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een lekker diner of buffet; dit is mogelijk vanaf ca. € 15,00 p.p. en u bent dan ca. 2 uur later thuis; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen             € 71,50 per persoon
45 – 62 personen             € 68,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met bar, airco en toilet
* kopje koffie of thee met luxe gebak
* entree en rondleiding 45 minuten Kasteel de Haar
* lekkere lunch met kroket en drankjes als beschreven
* entree Spoorwegmuseum
* verzorging van de chauffeur