Kerstmarkt Essen 26 november 2022

Op zaterdag 26 november 2022 organiseert Dagje Uit vanuit Wezep – Oldebroek – Elburg en ‘t Harde een dagtocht naar de gezellige kerstmarkt van Essen!

Rond 11.00 uur* arriveren wij in Essen waar iedereen vrije tijd heeft om te lunchen en te winkelen in deze gezellige en sfeervol versierde stad. We reizen per comfortabele touringcar met airco, bar en toilet, we zorgen voor koffie met een lekker kerstkoekje aan boord, en onze chauffeur laat je keurig in het centrum uitstappen! Om 16.45 uur vertrek je weer uit Essen terug naar Nederland.

De Kerstmarkt van Essen staat ver over de stadsgrenzen bekend om zijn gevarieerde kraampjes, het culinaire aanbod en zijn romantische flair!
Rond de Willy-Brandt-Platz aan het Centraal Station, via de Rathenaustraße parallel aan de winkelmijl Kettwiger Straße tot aan de Kennedyplatz reikt de markt met zijn in kerstsfeer versierde kraampjes. De kerstmarkt Essen transformeert de Essense city in een historisch dorp vol vakwerkhuizen. Meer dan 250 stands bieden elk jaar de meest uiteenlopende culinaire geneugten, hippe parafernalia en traditionele kerstgeschenken aan: ideeën voor cadeaus en handwerk uit de hele wereld, exotische kruiden en kostelijke zoetigheden worden afgewisseld door stands met glühwein en kerstgebak.

De Essense lichtweken verlichten elk jaar kort vóór de opening van de kerstmarkt de binnenstad van Essen. Op de Kennedyplatz transformeert een fonkelend lichtgordijn de markt bovendien in een romantische glitterwereld. Ook voor kriebels in de buik en heerlijke uitzichten over de Essense city is op de kerstmarkt in Essen gezorgd: het reuzenrad ‘Bellevue’ op de Burgplatz is met zijn hoogte van 56 meter het hoogste mobiele reuzenrad ter wereld en nodigt uit tot een gemoedelijke rit op winderige hoogte en met adembenemende uitzichten – richting noorden kijken jullie uit tot aan de schachttoren van de mijn Zollverein, het handelsmerk van Essen.

Een tijdreis naar de Middeleeuwen op de kerstmarkt Essen
Rond de kerk op de markt van Essen vindt een echt spektakel plaats. Daar toont de kerstmarkt Essen namelijk zijn middeleeuwse gezicht en verleidt met honingwijn, geflambeerde koeken en middeleeuwse lekkernijen tot een rendez-vous aan de vuurgloed. Brandbaar reukwerk en handgemaakte zeep, edelstenen, huiden en kandelaars wisselen hier van eigenaar en men zit gezellig bij hete honingwijn bijeen aan de vuurgloed. Naast de binnenstad nodigen ook de stadswijken Steele, Kettwig en Werden jullie uit voor de kerstmarkt, en daarbij komen nog winter- en Sint-Nicolaas markten in Rüttenscheid en bij het kasteel Hugenpoet.

Opstapplaatsen:
Wezep 08.30 uur – Oldebroek 08.40 uur – Elburg 08.50 uur – ‘t Harde 09.00 uur.
Verwachte terugkomst*:
‘t Harde 18.45 uur – Elburg 19.00 uur – Oldebroek 19.10 uur – Wezep 19.20 uur.

* alle genoemde tijden zijn altijd onder voorbehoud!

Deze dagtocht kost slechts € 27,50 per persoon en gaat door bij minimaal 35 personen; VOL = VOL!!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden dan kun je ons een berichtje sturen of even bellen naar tel. 0525-690042 (tussen 09.30 uur en 18.00 uur) of mailen naar maaike@dagjeuit.net

Foto’s 2 Essen Marketing © Peter Wieler EMG