Oude Ambachten in Gouda & Delft

09:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar van, voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend brengt onze chauffeur u richting Gouda. Uiteraard kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen mee in de bagageruimte.

10:30 uur
Aan de rand van Gouda wordt u in het sfeervolle Ambachtencentrum ontvangen met een kopje koffie of thee en een stroopwafelgebakje of appeltaart!
Na de koffie heeft u ruim de tijd om rond te kijken. Hier vindt u alle Goudse Ambachten  onder één dak in een prachtige presentatie: ontdek alles over de Bierbrouwer, Pijpenmaker, Kaarsenmaker, Kaasmaker, Stroopwafelbakker en over het vervaardigen van Delfts Blauw! Inclusief demonstraties bij de stroopwafelbakker, de pijpenmaker en de Delfts Blauw schilder!
Het Ambachtencentrum biedt een mooi opgezette presentatie met prachtige decors, moderne videoschermen, oude materialen en originele attributen!

12:30 uur
Vertrek richting Delft.

13:00 uur
Op een gezellige locatie in Delft staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: soep, kroket, diverse soorten brood, diverse soorten vleeswaren en kaas, 2 kopjes koffie, thee of melk. 

14:30 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de steigers waar de boten al op u liggen te wachten om u mee te nemen voor een leuke ca. 45 minuten durende rondvaart door hartje Delft waarbij u onderweg een kleine uitleg krijgt.

15:15 uur
U stapt uit in het centrum waar men vrije tijd heeft!

Misschien is het ook leuk om samen nog iets te doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de OUDE EN/OF NIEUWE KERK DELFT!
Honderden jaren geschiedenis komen hier aan u voorbij. U kunt de kerk bezichtigen en daarbij de brochure gebruiken; dan betaalt u alleen de entree of u kunt een rondleiding reserveren. Entreekaartje voor beide kerken ca. € 5,00 p.p. (incl. Toren ca. € 8,50 p.p.) Kosten rondleiding gids ca. € 50,00 /maximaal 20 personen per gids

Delft en het Nederlandse Koninklijk Huis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Sinds Willem van Oranje worden bijna alle leden daarvan bijgezet in de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk. In 2002 en 2004 nog, vonden drie leden van de Koninklijke Familie hier hun laatste rustplaats. Gerekend vanaf Willem van Oranje kent Nederland één van de oudste koninklijke families ter wereld.

Koninklijke allure
Het was slechts toevallig dat Willem van Oranje in Delft werd begraven. Zijn voorouders lagen immers in de Grote Kerk van Breda, maar die stad was ten tijde van zijn overlijden in handen van de Spanjaarden. Zodoende werd de ‘Vader des Vaderlands’ in de Nieuwe Kerk begraven. Zijn bijzonder fraaie grafmonument geeft de kerk nog steeds koninklijke allure.

16:30 uur 
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u eerst nog een diner of buffet gebruiken; wij werken het graag voor u uit.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 64,00 per persoon
45 – 60 personen € 62,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 1 kopje koffie of thee met appelgebak of stroopwafelgebak
* entree Ambachtencentrum inclusief demonstraties als beschreven
* goed verzorgd lunchbuffet met kroket, soep en drankjes als beschreven
* rondvaart Delft van ca. 45 minuten
* vrije tijd Delft
* verzorging van de chauffeur