Sonnema & Aldfaers Erf Route

09:45 uur
Vertrek uit de regio; onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco en toilet richting Friesland. Indien van toepassing, kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen gewoon mee in de bagageruimte!

11:00 uur
U bent inmiddels aangekomen bij het bezoekerscentrum van de distilleerderij van de echte Friese Sonnema Berenburg! Hier wordt uw groep ontvangen in het Fries Café met een kopje koffie of thee met Fryske Dûmke (gebak is ook mogelijk), krijgt het een interessante dvd-presentatie over Friesland en Sonnema Berenburg (ook Engelstalige film beschikbaar) en een bezoek aan de productiehal met uitleg. Daarna volgt er natuurlijk een gezellige proeverij en is er de mogelijkheid voor uw groep om de in het museum aanwezige Sonnema-winkel te bezoeken.

Tussen de middag staat er een lekker lunchbuffet voor u klaar: broodjes ham/kaas, luxe broodjes salade: brie, kipkerrie- of eiersalade, suikerbrood, koffie/thee, melk/karnemelk en jus d’orange. Voor een toeslag van ca. € 2,50 per persoon is een luxe lunchbuffet ook mogelijk: Luxe lunch in buffetvorm: luxe broodjes kaas/vleeswaren, luxe broodjes salade: brie, kipkerrie- of eiersalade, warme broodjes kroket of saucijzen, koffie/thee, melk/karnemelk en jus d’orange.

13:45 uur
U bent inmiddels aangekomen in Allingawier, het Friese Museumdorp dat behoort tot de bekende ‘Aldfaers Erf Route’ wat in het Fries betekent: het pad van mijn voorvaderen.  Bij de Museumboerderij krijgt u een leuke uitleg en luistert u naar het vermakelijke verhaal over het ontstaan van de Friese uilenborden en van het Verenschilderij van boerenknechtje Sjoerd.

Daarna heeft u de tijd om zelf rond te kijken in dit bijzondere dorpje; een soort openluchtmuseum eigenlijk! Bij een kijkje in de woon- en werkvertrekken van de boerderij lijkt het alsof de bewoners elk moment kunnen terugkeren. Verderop in het straatje geeft de smid graag uitleg over zijn zware arbeid bij het smidsvuur; druk in de weer met hamer en aambeeld heeft hij toch best tijd voor een praatje! Tegenover de Smederij is de ingang van het Woord- en Beeld kerkje waar op elk heel uur de audiovisuele voorstelling “de Achtste dag” start met unieke beelden uit de omgeving. Tot slot is er nog tijd om buiten rond te kijken bij het o.a. de schilders werkplaats, het arbeidershuisje, het brandweerhuis en de stropers hut! De gebouwen zijn goed toegankelijk voor mindervaliden al liggen er wel steentjes als bestrating dus het is een beetje hobbelig!

Tussen de bedrijven door staat er koffie of thee met cake voor u klaar! Appelgebak kan ook; toeslag ca. € 2,00 p.p.

15:45 uur
Vertrek huiswaarts.

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP: 
Uiteraard kunt u de dag afsluiten met een lekker diner of buffet en in plaats van een bezoek aan Sonnema, is een leuke rondvaart van 1,5 uur, een bezoek aan het Douwe Egberts Museum of bijvoorbeeld een rondleiding bij het Woudagemaal ook mogelijk! Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Prijsindicatie:

35- 44 personen € 51,50 per persoon
45- 62 personen € 49,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar airco & toilet
* kopje koffie of thee met Fries Dumke
* entree, rondleiding & proeverij Beerenburg
* heerlijk lunchbuffet met drankjes als beschreven
* entree en uitleg Aldfaers Erf Allingawier
* kopje koffie of thee met cake
* verzorging van de chauffeur