Watersnoodmuseum & De Veiling

10:00 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco en toilet richting Zeeland.

12:00 uur
Bij een sfeervolle Brasserie, op wandelafstand van het Watersnoodmuseum, wordt u ontvangen met een lekkere lunch: kroket, diverse soorten brood en bolletjes, krentenbol, diverse soorten vleeswaren, kaas, boter en 2 kopjes koffie, thee en melk.

13:30 uur
U bent inmiddels bij het Watersnoodmuseum aangekomen waar u eerst een duidelijke uitlegpresentatie over het museum en uiteraard de Watersnoodramp, krijgt. Deze duurt ca. 45 minuten en aansluitend kijkt u dan zelf rond in het museum. (Een rondleiding is ook mogelijk; kosten ca. € 65,00 per gids/ maximaal 20 personen per gids) Ook is het mogelijk om te kiezen voor een inleiding van ca. 20 minuten.

Het Museum vertelt niet alleen over de Watersnoodramp maar ook wat de toekomst met water ons aan mogelijkheden biedt. U ziet o.a. beelden uit het Polygoonjournaal en u kunt zien wat er precies gebeurde en hoe dat werd ervaren door de bewoners. Uiteraard ook aandacht voor de Deltawerken en er zijn wisselexposities te bewonderen. Aan het eind van het museum vindt u nog een museumwinkel.

Bijzonderheden:
Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelen. Het museum heeft drie rolstoelen en een rollator beschikbaar (reserveren is wenselijk). In het museum zijn twee rolstoeltoiletten en over de dijk, buiten de caissons, loopt een pad dat toegankelijk is met rolstoelen. Er is ook een koffiehoek aanwezig waar men eventueel op eigen gelegenheid nog iets kan gebruiken.

15:45 uur
Tijd voor een bezoek aan het Streekmuseum de Meestoof & Streekproductenveiling.
Een erg leuke dagtochtbestemming door de geslaagde combinatie van bezoek aan een streekmuseum met veel nostalgische zaken en een bezoek aan de veiling waar men zelf actief mee kan doen aan een streekproductenveiling met klok en veilingmeester! Altijd al eens willen weten hoe de mensen vroeger leefden en waar ze werkten? Hoe gingen de mensen vroeger eigenlijk gekleed in de Thoolse klederdracht? Hoe zag een schoolklas eruit in 1910? En hoe leerden de kinderen in die tijd? Streekmuseum De Meestoof geeft een mooi overzicht van het vroegere leven en de cultuur op de eilanden Tholen en Sint Philipsland. Het museum bestaat uit meerdere gebouwen en een originele ingerichte jaren ’50 Watersnoodwoning.  De ontvangst is, na een kopje koffie met Zeeuwse bolus in de koffiekamer, in een meer dan 80 jaar oud origineel ingericht schoolklasje. De museumcollectie omvat leuke dingen voor zowel dames als heren. Het veilinggebouw waar de veiling plaatsvindt ligt ca. 2 km vanaf het museum, hier is ook voldoende ruimte om de touringcar te parkeren en is alles gelijkvloers.

18:00 uur
Er staat een lekker 3 gangen diner voor u klaar op een gezellige locatie; een restaurant met een bijzonder thema, want de voorouders van de oud-presidenten van Amerika, Theodore en Franklin Delano Roosevelt en diens echtgenoot Eleanor Roosevelt zijn hiervandaan afkomstig!

Het gezellige Zeeuwse plaatsje presenteert zich dan ook vol trots nationaal en internationaal als ‘Dorp van Roosevelt’. Overal in het restaurant hangen foto’s, portretten en inspirerende quotes van deze beroemde familie. Op de bovenverdieping biedt het sfeervolle restaurant plaats aan circa 60 personen. Op de begane grond bevindt zich een knusse brasserie met circa 30 zitplaatsen en is er ook een mindervaliden toilet. Huys van Roosevelt beschikt niet over een lift.

Het 3 gangen diner kan er als volgt uitzien:
* Soep van de dag
* Keuze uit s
cholfilet met een zachte vissaus,
gebraden varkens lende of biefstuk van
het Thoolse dikbil rund, geserveerd met een
frisse salade, wok groente en gegratineerde
Thoolse kleiaardappeltjes uit de oven
* ijs of pudding

Liever een buffet of een andere locatie? Of zonder diner? Ook dat kan; prijzen en suggesties op aanvraag.

22:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 62 personen € 82,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar voorzien van airco en toilet
* uitstekende koffietafel als beschreven inclusief koffie, thee of melk
* entree en presentatie Watersnoodmuseum
* entree en uitleg de Meestoof inclusief veiling
* kopje koffie of thee met bolus
* 3 gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur