Dagje Uit is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Dagje Uit gebruikt cookies, JavaScript en soortgelijke technieken voor het optimaliseren van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken.

Welkom bij Dagje Uit
 Klik hier om terug te keren naar Schoolreisjes & Excursiereizen

Schoolreisje Zuiderzeemuseum

09:00 uur   

Onze luxe Keurmerk touringcars staan en u heeft tijd om in te stappen. Aansluitend brengen onze ervaren chauffeurs u richting Enkhuizen.

10:30 uur

Verwachte aankomst op de parkeerplaats van het Zuiderzeemuseum waar de boot u verder zal brengen naar de ingang van het museum. Het kan zijn dat u even op de boot moet wachten; u bent dan tussen 10.45 – 11.00 uur in het Museum.

Proef, voel, ruik, zie, hoor en doe

Leren is in het Zuiderzeemuseum een dynamisch begrip. Van alle aspecten in het museum kun je iets leren: de geur van het visroken, schrijven met een kroontjespen in een klas uit 1930, praten met een ambachtsman… alle zintuigen worden aangesproken! In het Zuiderzeemuseum leer je spelenderwijs en met elkaar. Je gebruikt hierbij niet alleen je hoofd, maar ook je hart en handen.

Het educatieve aanbod van het museum richt zich op cultuur, erfgoed en kunst van het voormalige Zuiderzeegebied, en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. De programma’s sluiten aan bij diverse kerndoelen en vensters van de nationale canon en hebben raakvlakken met uiteenlopende vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en CKV.

Bijzonderheden educatief programma:
Bekijk hier de educatieve programma's en lees meer over de inhoud, het doel van het programma en de bijbehorende informatie.

De kosten voor het educatief programma bedragen ca. € 59,00 per 25 personen. Er kunnen maximaal 25 personen aan 1 educatief programma deelnemen dus het is de bedoeling dat u meerdere programma’s kiest (1 programma per 25 personen)
Zonder educatief programma worden basisscholen helaas niet toegelaten.

Wilt u de dag extra feestelijk maken dan kunnen wij een frietje met mayonaise voor u reserveren; kosten ca. € 2,00 per persoon.

Het Zuiderzeemuseum is een levend museum doordat er vele demonstraties van oude ambachten zijn en de diverse ‘bewoners’ u het gevoel geven dat ze er ook echt wonen! In het seizoen zijn bij veel huisjes mensen aanwezig die u uitleg geven. 
Nederlands grootste binnenwater was ooit de Zuiderzee. In 1932 werd die afgesloten en omgedoopt tot IJsselmeer. U krijgt in het museum een goed beeld van het wonen en werken rond de voormalige Zuiderzee.  Het openluchtgedeelte is gebouwd als een stadje met ruim 130 woningen, winkels, werkplaatsen en de museumhaven met historische zeilschepen. Ook kunt u diverse ambachtslieden aan het werk zien zoals de mandenmaker, de touwslager en de palingroker en zijn er ‘levende bewoners’ uit Urk anno 1905.

14:00 uur

Voordat u weer vertrekt kunnen de kinderen nog een uurtje uitwaaien in de naastgelegen speeltuin! Een veilige plek waar kinderen onbezonnen kunnen spelen en waar alle toestellen aan de laatste veiligheidseisen voldoen. Normaal gesproken ga je dan weer met de boot terug naar de parkeerplaats maar dat duurt een half uur; we kunnen ook kijken of de chauffeurs u bij de speeltuin weer kunnen oppikken maar het kan wel zijn dat u dan een stukje moet lopen met de kinderen om bij de bus te komen.

De volwassenen hoeven voor de speeltuin geen entree te betalen en krijgen derhalve een korting van € 2,00 p.p.; bezoekt u de speeltuin helemaal niet dan gaat er € 2,00 per persoon van onderstaande prijs af!

15:30 uur

Vertrek huiswaarts.

17:00 uur

Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:

165 -174 personen  € 27,00 per persoon
175 -185 personen  € 26,00 per persoon
Korting volwassenen  €   2,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Let op:
De prijs per persoon is setrk afhankelijk van de datum waarop u reist en de hoeveelheid kilomters dus vraag vrijblijvend een voorstel aan met de exacte prijs!

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe Keurmerk Touringcars
* boot parkeerplaats – museum
* entree Zuiderzeemuseum scholieren en begeleiding
* educatief programma 8 groepen
* entree speeltuin ‘Kindervreugde’ (volwassenen gratis)
* waterijsje
* verzorging van de chauffeur(s)