2 dagen bourgondisch Maastricht

DAG 1,

15:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van bar, airco en toilet staat en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Maastricht.

18:00 uur
U bent inmiddels aangekomen in Maastricht waar u incheckt bij een uitstekend ****HOTEL, gelegen aan de rand van Maastricht, naast het MECC en op 15 minuten lopen vanaf het centrum! Het hotel beschikt over 275 comfortabele kamers met een zithoekje, tv, een bureau, telefoon en koffie- en thee faciliteiten. Verder beschikt het Hotel over een Healthcenter (tegen betaling) met sauna, fitness, whirlpool en massage. In de openbare ruimtes is gratis wifi beschikbaar en natuurlijk ontbreken een gezellige bar en restaurant niet!

Nadat iedereen is ingecheckt en de bagage naar de kamers heeft gebracht heeft men even tijd om zich op te frissen/om te kleden.

19:15 uur
Uw chauffeur staat klaar om u naar uw dinerlocatie te brengen, net buiten het centrum van Maastricht op de helling van de Sint Pietersberg. De rit duurt ca. 10 minuten en vanaf de parkeerplaats loopt u ook nog ca. 10 minuten om bij de locatie te komen.

19:45 uur
Uw gasten worden hartelijk ontvangen met een lekker glas Prosecco waarna men aan tafel gaat. Deze historische en sfeervolle locatie is exclusief voor uw gezelschap geopend.
Het diner kan er deze avond als volgt uitzien:
* Pomodorisoep met croutons
* Varkenshaasje met grotchampignons of Zalmfilet met dille-saus
* Dame Blanche

Voor een toeslag van ca. € 6,50 p.p. is het volgende menu ook mogelijk:
* Salade met gerookte kalfspastrami met truffelmayonaise
* Waterkerssoep
* Entrecote met zachte pepersaus of Kabeljauwfilet met wittewijn-saus en
   garnaaltjes
* Chocolade moulleux met roomijs

Voor een toeslag van ca. € 15,00 p.p. is het volgende menu ook mogelijk:
* Amuse van het huis
* Rundercarpaccio met garnituur
* Kervelsoep met Pernod
* Tournedos met rode port saus
* Grand Dessert
Het is mogelijk om gedurende 3 uur de drankjes Hollandse Bar af te kopen;  De kosten hiervoor bedragen ca. € 18,50 per persoon.

Uiteraard zijn er ook andere locaties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een diner bij het Casino, een luxe diner in de mergelgrotten (toeslag ca. € 70, = p.p.) een diner in combinatie met een spelavond, zoals ‘’Ik hou van Holland’ etc. of een diner in de stad zelf bij bijvoorbeeld op het Vrijthof of op een meer trendy locatie…. Alles kan; wij vragen graag de menusuggesties voor u op!

23:15 uur
U bent weer terug in uw hotel; einde dag 1.

DAG 2,

10:00 uur
Nadat u genoten heeft van een uitstekend ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en staat uw chauffeur klaar om u naar het centrum te brengen. Er is genoeg te doen en te beleven in en rond Maastricht dus onderstaand een kleine greep uit de mogelijkheden! Het is mogelijk om voor 2 of 3 opties te kiezen.

* Wijnproeverij & Rondleiding
U brengt een bezoek aan het schilderachtige Jekerdal, even buiten de stad Maastricht waar bij een monumentale hoeve, gebouwd om een grote binnenplaats, een prachtige wijngaard ligt. U krijgt hier een rondlei­ding met deskundige toelichting en bezoek verder o.a. de wijngaard, de wijnkelders en natuurlijk ontbreekt de wijnproeverij niet waarbij het proeven van 3 verschillende wijnen en brood is inbegrepen! Duur ca. 1,5 uur/ Kosten ca. € 17,50 per persoon.

* CRAZY 88 
Wees stoer, snel en creatief tijdens dit hilarische bedrijfsuitje! U wordt hartelijk ontvangen door de enthousiaste spelbegeleiding. Na de speluitleg gaat het hilarische en knettergekke stadsspel van start! Ieder team krijgt 88 ‘Crazy’ opdrachten, waaruit ze zelf mogen kiezen welke opdrachten ze zullen uitvoeren. Er zijn punten verbonden aan de opdrachten dus kies goed en tactisch. Doe een crime scene na, vraag een onbekende ten huwelijk, knuffel een agent en nog 85 van dit soort crazy opdrachten! De uitgevoerde opdrachten moeten worden vastgelegd met de meegegeven camera.
Inclusief: begeleiding, benodigde spelmaterialen en 1 consumptie per persoon. Duur ca. 3,5 uur/ Kosten ca. € 32,50 per persoon (afhankelijk van het aantal deelnemers).

* Limburg met een Missie
Dit is weer eens wat anders! U neemt met het hele gezelschap deel aan een belevingsspel in het verdedigingsstelsel onder de stad, dat bestaat uit een 14 kilometer lang labyrint van gangen; een Limburgs uitje met een missie! Aanvallen op de stad teisterden de Maastrichtenaren door de eeuwen heen. Kruip in de huid van een geheim agent en voer in teamverband geheime missies uit om Maastricht te behoeden voor de vijand. Gebruik de gangen van de Kazematten, decodeer de opdrachten en neutraliseer het kwaad. Extra spannend omdat deze gangen in het verleden, tijdens een belegering van de stad, ook al werden gebruikt om belagers ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. Durf en fantasie en vereist! Deze prijs is inclusief één consumptie. Bijzonderheden: De constante temperatuur in de gangen van de Kazematten is circa 12 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 24,00 per persoon (afhankelijk van het aantal deelnemers).

* Steptocht onder de grond
Op zoek naar een hip en actief uitje? Dan is dit echt iets voor u! Ontdek per step de diepste geheimen van de Sint Pietersberg samen met een enthousiaste gids… De step is een ideaal middel om lange afstanden mee af te leggen in de grotten. Zo kom je op plekken waar je tijdens een reguliere rondleiding niet komt. De gids laat je op unieke wijze kennis maken met deze bijzondere ondergrondse wereld. Geniet van fascinerende verhalen vol anekdotes en weetjes en de authentieke en mysterieuze sfeer van de mergelgrotten. Er is geen elektriciteit, geen geluid, geen ontvangst, geen verlichting, op het licht van een hoofdlampje na. Dit zorgt voor een unieke en verrassende ervaring, waar vaart achter zit! Dit uitstapje is inclusief: moderne, gebruiksvriendelijke step, enthousiaste professionele gidsen, een uniek parcours in de grotten van de Sint Pietersberg. Wij raden u aan om sportieve schoenen te dragen! Duur ca. 1 uur en 15 minuten/Kosten ca. € 17,50 per persoon (afhankelijk van het aantal deelnemers). Overigens kan dit ook per fiets! Duur 3 uur/kosten ca. € 42,50 per persoon.

* Operatie Fort Sint-Pieter!
Een zenuwslopend en actief programma in het machtige en eeuwenoude Fort Sint-Pieter. Durf jij de uitdaging aan te gaan? Verken samen met je team alle hoeken en schietgaten van Fort Sint-Pieter en voer zenuwslopende en tijdgebonden opdrachten uit, om de sleutel te bemachtigen tot de verborgen schatkist. Operatie Fort Sint-Pieter is niet voor iedereen weggelegd: teambuilding, behendigheid, leiderschap en strategisch inzicht zijn een must! Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 19,00 per persoon Bijzonderheden: zorg voor makkelijke kleding, sportief schoeisel en iedereen moet een zaklamp bij zich hebben!

* Avonturentocht D’Artagnan
Deze avonturentocht speelt zich af in het ondergrondse gangenstelsel van de Kazematten. Een labyrint van gangen, verdiepingen en trappen waarin de groep zelf haar weg naar buiten zoekt… Je vervult allerlei opdrachten waarbij een fout tot straftijd leidt. De clou is dus zo snel mogelijk de route af te leggen en je niet te laten afleiden door vreemde snuiters die in de Kazematten rondspoken… Een gezellig programma met een licht fysieke inspanning dat ook perfect als teambuilding activiteit kan fungeren en dat in de Kazematten; een uniek ondergronds verdedigingsstelsel. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 19,50 per persoon. Bijzonderheden: zorg voor makkelijke kleding, sportief schoeisel en iedereen moet een zaklamp bij zich hebben.

* De slag om Slavante
Slavante en de Sint Pietersberg hebben een rijk verleden en ook veel te bieden. In teams ga je met elkaar de strijd aan om ‚de slag van Slavante’. Een puzzeltocht voert je met je team over de Sint Pietersberg naar het terrein van de Koninklijke Sociëteit van Handboogschutters Sint Sebastiaan. Deze schutterij is opgericht in 1408 ter verdediging van de stad Maastricht. Hier vindt ook het eindduel van de puzzeltocht plaats. Je krijgt een professionele uitleg over het handboogschieten, niet zomaar boogschieten … nee, je moet verticaal omhoogschieten om een vogel uit de 20 meter hoge mast te schieten. Uit dit duel zal uiteindelijk de winnaar van ‚de slag om Slavante’ komen. Na het duel gaat de wandeling langs een andere route terug naar Slavante. Duur ca. 2 uur/ Kosten ca. € 25,00 per persoon incl. leiding en 1 drankje

* Architectuur Tour Maastricht (kan ook per boot!)
Een echte kunststad mag Maastricht zichzelf wel noemen. Ontdek de mooiste architectonische kunstwerken in de Architectuur Tour! Niet alleen is kunst terug te vinden in de verschillende musea die deze stad rijk is; maar vooral ook in de mooie gebouwen die deze stad herbergt. Een stad met twee gezichten, die zowel rijk is aan historie dan wel rijk aan hedendaagse bouwkunst herbergt genoeg geheimen die onze gids gedurende anderhalve uur aan u gaat tonen. U krijgt nu de kans om meer te leren over de geschiedenis en de hedendaagse architectuur van Maastricht! Bezoek het splinternieuwe Céramique terrein en laat u informeren over de verschillende gebouwen. Stop in één van de vele leuke cafés die Maastricht rijk is voor een lekker glaasje fris of een warme kop koffie.

Krijg meer achtergrondinformatie over de v verschillende architecten die de horizon van Maastricht mede hebben bepaald. Wellicht heeft onze professionele gids zelf nog een toevoeging gemaakt in het straatbeeld van deze oude stad met een modern gezicht! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 17,50 per persoon

* BERGGOLF – Boerengolf op niveau!
Neem het in teams of individueel tegen elkaar op met een potje berggolf bovenop de Sint Pietersberg. De in totaal 6 lange afstand holes leiden je omhoog naar het plateau van de Sint Pietersberg.
Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 12,50 per persoon.

* Wiekent Maastricht?
Ontdek de leukste, meest bijzondere (verborgen) plekken van Maastricht aan de hand van een innovatief sudokuspel dat je door de hele stad leidt!
Zin in een avontuurlijke beleving kriskras door Maastricht? Ga dan de uitdaging van ‘WieKent Maastricht’ aan en ontdek de beste ‘ins en outs’ van deze stad! In een letterlijke en figuurlijke race tegen de klok passeer je de meest unieke plekjes in de binnenstad. Aan de hand van vragen, puzzels en foto’s leer je de stad beter kennen en verzamel je gelijk een aantal cijfers die nodig zijn om het spel te winnen. Je gaat in kleine teams op pad en vervult opdrachten die inventiviteit en logica van jou en je teamgenoten vragen. Deze tocht is ideaal als teambuilding activiteit en/of bedrijfsuitje! Het beste team ontvangt een lekker glas prosecco om te toosten op de overwinning!Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 20,00 per persoon, inclusief 1 drankje en een fles Prosecco voor het winnende team

* Workshop Vlaaien Bakken
Vroeger was het heel gebruikelijk in het Zuiden dat elk huishouden zijn eigen vlaaien voor het weekend bakte. Limburg is er bekend om geworden. Wie wil er dus nu niet zelf een echte Limburgse vlaai leren maken? U krijgt – na de ontvangst met koffie met vlaai – uitleg en een demonstratie en gaat vervolgens zelf aan de slag.
U kunt daarbij kiezen tussen twee tot drie vullingen en of u de vlaai een deksel geeft of een ouderwets ruitpatroon. Zodra uw vlaai in de oven staat, krijgt u een rondleiding door de historische bakkerij! Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 25, = per persoon

* Rondvaart Maas met rondleiding Sint Pietersberg
De boot neemt u mee voor een ca. 20 minuten durende tocht langs Maastricht, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (verdrag van Maastricht) en de St-Pietersberg. Na ca. 20 minuten stapt u van boord en wandelt u naar de St. Pietersberg (de ‘berg’ op) om na een korte wandeling bij “Buitengoed Slavante” te komen.Vanaf hier vertrekken de grottengidsen voor uw tocht door de koele duisternis van de mergelgangen. Na de rondleiding door de grotten wandelt u terug naar de aanlegsteiger van Rederij Stiphout waar u het 2e gedeelte van de boottocht kunt vervolgen. U vaart dan een stukje richting België en uiteindelijk weer retour richting centrum van Maastricht (duurt ca. 35 minuten).  De temperatuur in de grotten is het gehele jaar ca. 12 graden. Duur ca. 3 uur/Kosten ca. € 20, = per persoon

* Scrabbelend door Maastricht
Een puzzeltocht door de binnenstad van Maastricht waarbij u bij iedere vraag letters kunt verdienen om later woorden mee te vormen. Bij het eindpunt wint het team met de meeste juiste woorden. De combinatie van de leuke route en de vragen zorgen voor een optimale hoeveelheid beziens- en wetenswaardigheden. Aan het eind is er een prijsuitreiking en een drankje is daarbij inbegrepen! Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 19,50 per persoon afhankelijk van het aantal deelnemers

* Stadswandeling o.l.v. een deskundige gids
U maakt een mooie wandeling door het centrum van Maastricht waarbij bijvoorbeeld ook een bezoek aan het Vrijthof met de O.L.V.-kathedraal ingepast kan worden. Kosten ca. € 8, = p.p. (afhankelijk van het aantal deelnemers) Duur ca. 2 uur.

* Kasteel Hoensbroek (half uur rijden)
Eén van Nederlands grootste en mooiste kastelen; prachtig gerestaureerd met meer dan veertig authentiek ingerichte vertrekken, daterend van de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw.  U kunt als groep worden rondgeleid, maar ook zonder rondleiding is een bezoek zeer de moeite waard! Duur ca. 1,5 uur/ Kosten ca. € 9,50 per persoon Duur ca. 2 uur met een gids/toeslag ca. 32,50 per gids (max. 20 personen).

* Flikken Maastricht
Kruip in de huid van Angela Schijf en Victor Reinier en speel een rol bij het oplossen van een lugubere moord in Flikkenstad Maastricht!
Ontmasker de moordenaar tijdens een spannende wandeltocht door Maastricht. Onderweg voer je diverse speuracties uit om zo de moordzaak op te lossen. Guy Huijberts, de leadzanger van de beroemde Maastrichtse band ‘Guy en de Goofies’ werd in het park vermoord op de avond dat hun nieuwe Cd-single gepresenteerd zou worden. Aan de hand van een politiedossier ga je de laatste wandelgangen van Guy en zijn collega’s na. Zoek uit wie de moord heeft gepleegd en welke motieven erachter schuilen. In het Jekerkwartier, een van de mooiste wijken van Maastricht, controleer je alibi’s, inspecteer je de plaats delict en verifieer je getuigenverklaringen. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 35,00 per persoon. Dit is inclusief begeleiding, 2 drankjes, een hapje naar keuze en een prijs voor het winnende team.

* Maastricht per Vespa of Retro scooter
Met dit vervoersmiddel ben je heel flexibel en kun je zelf bepalen of je de bruisende stadsdelen opzoekt in het centrum of het prachtige omliggende Heuvelland wilt verkennen. Een mix van beiden kan natuurlijk ook! Deze tocht is nog uit te breiden met een picknick op een prachtige Zuid-Limburgse locatie. Ook kun je ervoor kiezen om samen met een gids een tour te maken zodat ook de mooiste ‘geheime’ plekjes niet verborgen blijven. Dit is een uitje om van te genieten: de wind door je haren en mooie uitzichten op Maastricht en omgeving! Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 30,00 per persoon op basis van 2 personen per scooter, inclusief WA-verzekering, brandstof en routekaart

Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk in en rond Maastricht; van bierproeverij tot kajaktocht en van museumbezoek tot bezoek aan de ENCI-fabrieken! Staat wat u leuk vindt hier niet bij? Laat het ons weten en wij werken het graag voor u uit! Kunt u er echt niet uitkomen geef uw gasten dan lekker vrije tijd! Dat is altijd goed!!!

13:00 uur
Op een sfeervolle locatie aan het Vrijthof staat een lekkere lunch voor u klaar:  Bourgondische rundvleeskroket, Provençaalse tomaten-paprikasoep, ¼ stokbrood, 1 sneetje wit- en 1 sneetje bruinbrood, kaas, ham, cervelaat, boter en jam. Tevens is een kopje koffie of thee inbegrepen.

Uw gezelschap wordt hier verdeeld over 2 ruimtes; uiteraard is een andere locatie of lunch ook mogelijk, bijvoorbeeld: vooraf een kop dagverse soep, gevolgd door een lekker ‘bammeke’. Er worden ‘bammekes’ met diverse soorten beleg zoals coppa di parma, geitenkaas, gerookte zalm, gehakt, kaas of huisgemaakte salades geserveerd aan uw gasten vanaf plateau. Er staan flessen mineraalwater op tafel en er wordt tevens onbeperkt koffie en thee geserveerd. Toeslag voor deze lunch is ca. € 6,00 per persoon

14:15 uur
Na de lunch heeft men nog even vrije tijd of u kunt nog aan een activiteit deelnemen zoals vermeld bij het ochtendprogramma.

16:00 uur
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunnen wij onderweg nog zorgen voor een lekker drie gangen diner, een buffet etc.

19:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE
45 – 62 personen € 215,00 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer ca. € 65,00 per persoon/ nacht
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met bar, airco en toilet
* 3 gangen diner varkenshaas/zalmfilet inclusief welkomstdrankje
(excl. overige drankjes)
* overnachting ****Hotel op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten
* toeristenbelasting
* uitstekend ontbijtbuffet 2e dag
* ochtendprogramma Maastricht (excl. kosten als vermeld afhankelijk van uw keuze)
* lunch 2e dag als beschreven incl. kroket en 1 kopje koffie of thee
* vrije tijd Maastricht 2e dag
* verzorging van de chauffeur (hotel en maaltijden)

Foto 1,2,4,5,6,7,8, & 11 © Maastricht Marketing/Jonathan Vos
Foto 3 © Rederij Stiphout/Linda Everstijn