2 dagen Koninklijk Delft & Den Haag

Dag 1

08:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco, dvd en toilet staat en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting de Hofstad!

10:15 uur
Aangekomen In Den Haag wordt u bij Madurodam ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appeltaart! Na de koffie heeft u de tijd om zelf rond te kijken in dit prachtige park dat de laatste jaren al veel vernieuwingen heeft ondergaan!

Madurodam, dat moet je meemaken!
Er is zoveel te doen in Madurodam. Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. Je komt ogen, maar vooral handen tekort tijdens je ontdekkingsreis door ons land. Dat moet je meemaken!
Waar anders red je in een dag ons land van het water, bewonder je alle bloemen die in de bloei staan en ben je een beroemde dj? Spot je de snelste treinen, blus je een brand in de Rotterdamse haven én vaar je naar Nieuw Amsterdam? Ook op de planning: een bezoekje aan de koning en vliegen in een echt vliegtuig, The Flying Dutchman. Samen beleef je in Madurodam een dag vol doen, zien spelen en leren. Voor jong en oud.

Er is zoveel te doen, kom ontdekken!
Stroop je mouwen op, want er is meer werk aan de winkel. Laat Nederland niet overstromen en steek net als Hansje Brinker je vinger in de dijk. Pas maar op dat je geen nat pak krijgt door de waterstralen! Stap achter de draaitafels van DJ Armin van Buuren en mix zélf de beats. Heb jij een megahit te pakken? Weeg jezelf bij de kaaswaag en ontdek hoeveel “kazen” jij weegt. Hoe sterk ben jij? Til jij meer kazen op dan je vader of moeder? Draai ook aan de radars van de allergrootste stoommachine ter wereld. Zet het reusachtige gemaal in werking en versla de woeste Waterwolf!

Nederland in het klein, speeltuinen en meer
In de lente staat het park schitterend in bloei en geniet je tussen de Nederlandse gebouwen van honderden bloemen en nog veel meer moois. Spot jij alle treinen, vliegtuigen, paleizen en de allerkleinste kermis van Nederland? Natuurlijk kun je ook buiten spelen en ravotten. Roetsj met de kabelbaan over speeltuin de Waddenzee en klauter in het reusachtige speelschip. Ahoy, wat een mooi uitzicht over Madurodam! Of kom lekker spelen in de tuin van het beroemdste konijn ter wereld: Nijntje.

Attracties waarin je zelf een rol speelt én aan de knoppen mag zitten in het thematische verhaal: 

  • The Flying Dutchman: stap aan boord van een écht Dakota-vliegtuig, doe je stoelriem vast en maak je klaar voor een vlucht die verder gaat dan vliegen. Maak een unieke vlucht vlak over de Amsterdamse grachten, scheer rakelings langs de reusachtige containerschepen in de Rotterdamse haven en dompel ten onder in de muzikale wereld van de Nederlandse DJ’s. Zo zag je Nederland nog nooit.
  • Nieuw Amsterdam: vaar met het schip De Vergulde Bever van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam. Verdedig de wereldstad onderweg tegen de Engelsen: vuur op tijd de kanonnen af! Zo ontdek je de Nederlandse roots van deze bijzondere stad. Want waar denk jij dat de dollar, cookies en het wereldberoemde Brooklyn naar zijn vernoemd?
  • Waterwolf: draai aan de radars van de allergrootste stoommachine ter wereld en maak van water land. In de attractie de Waterwolf ga je terug in de tijd en zet je samen het reusachtige gemaal in werking. Help mee om de 800 miljard liter water van het immense Haarlemmermeer weg te pompen en versla die woeste Waterwolf.
  • Hof van Nederland : schuif aan tafel aan bij de afgevaardigden van de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572. Hier ontdek je hoe de basis werd gelegd voor het Nederland van nu, het land waarin wij in vrijheid kunnen leven. Ontwijk de pistoolschoten van de Spanjaarden. Zie jij de Nederlandse leeuw brullen in het haardvuur?

12:45 uur
U gebruikt een goed verzorgde lunch: kroket, diverse soorten brood en broodjes, kroket, diverse soorten vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie of thee en fruit.

Wilt u de lunch liever wat luxer dan adviseren wij u deze te gebruiken bij ‘’Herberg ’t Goude Hooft’’, één van Den Haags bekendste etablissementen in het centrum: kopje soep, kalfskroket, diverse luxe broodjes, confituren diverse soorten vleeswaren, kaas, gerookte zalm, roerei met spek, vers fruit en 1 kopje koffie of thee en een glas verse jus. Kiest u voor deze lunch in plaats van de lunch op het Malieveld dan betaalt u een toeslag van ca. € 7,50 per persoon.

14:00 uur
Na de lunch zijn er diverse mogelijkheden om de middag door te brengen; een kleine opsomming:

* OP STAP MET DE VERHALENVERTELLER(S)
De Verhalenverteller neemt u mee voor een boeiende, humoristische maar vooral unieke stadswandeling door Den Haag! Een echte aanrader voor mensen die niet voor een standaard wandeling kiezen maar wel veel over de stad te weten willen komen op een ludieke manier! Het leuke is dat de groep er ook bij wordt betrokken dus succes verzekerd!

Bestaat Den Haag eigenlijk wel? Aan de ene kant heb je ’s Gravenhage, het deftige dorp van de graven van Holland, de prinsen en prinsessen van Oranje en de regenten. Kortom: de Haagse kak. Aan de andere kant heb je de eenvoudige Hagenezen, arbeiders van het type grote mond, klein hartje. Kortom: Haagse bluf! Hoor over de honger naar geld en macht van Aleida, het liefje van graaf Albrecht van Holland. Maak het huiveringwekkende hoofdstuk mee van de Gebroeders De Witt.  Zij ondervinden aan den lijve hoe het gewone volk hun politiek beleeft. En wat is het verhaal van de ooievaar in het wapen van Den Haag? Ook daarachter schuilt een twist tussen Haagse kak en bluf.  Duur ca. 75 minuten/ Kosten ca. € 20,00 per persoon.

* ZESKAMP ON THE BEACH
Uw gezelschap neemt deel aan een competitief en sportief programma waarbij u teruggaat in de tijd van het wel bekende Sterrenslag!  Uw gezelschap wordt verdeeld in kleine groepjes welke allen de 6 onderdelen tegen elkaar afwerken. Een team kan alleen winnen als zij onderling goed samenwerken, er volledig voor gaan én de juiste tactiek hebben. Het team dat de meeste punten in de wacht sleept gaat aan het eind met de Master Cup Beker naar huis! De activiteiten duren ca. 2 uur. Een leuk uitje voor groepen omdat er voor ieder wat wils is! Niets moet en alles mag. Dit is leuk voor jong en oud en je hoeft hier niet heel sportief voor te zijn! Tussen de bedrijven door zal er even gepauzeerd worden en is er voor iedereen een consumptie inbegrepen.

De zeskamp zou uit de volgende onderdelen kunnen bestaan: Hindernisbaan, skippyrace, Megajenga, waterrace, Bumperz en katapult bouwen (andere onderdelen zijn ook mogelijk!) Uiteraard wordt het geheel ter plaatse begeleidt en is een beker én eeuwige roem voor het winnende team inbegrepen! Tussen de bedrijven door is er een pauze met een drankje inbegrepen! (Koffie, thee of fris). Duur ca. 2 uur/ Kosten ca. € 25,00 per persoon, afhankelijk van het aantal gasten.

* GPS-DROPPING SCHEVENINGEN
Ben jij avontuurlijk ingesteld? Was je vroeger weg van spoorzoekertje spelen? Dan is een gps tocht helemaal wat voor jou! De nieuwste vorm van wandelen met avontuur is een gps –tocht en is geschikt voor iedereen. Na de uitleg over het gebruik van de gps-apparatuur is het tijd om te vertrekken. Bij de start ontvangt ieder team de coördinaten aan de hand van een mapje en kan de tocht beginnen. In dat mapje staan niet alleen de coördinaten, maar ook de vragen die bij de tocht behoren. Teambuilding, communicatie en een beetje creativiteit behoren tot de benodigde vaardigheden om de tocht tot een succes te volbrengen.

Maak tijdens deze gps-tocht een tour langs de verschillende bezienswaardigheden van deze haven. Je komt bijvoorbeeld langs de oude vissersboten, diverse gezellige terrasjes en de visafslag. Deze tocht zal volledig in het teken staan van Scheveningen. Welk team bereikt als snelste de eindbestemming en heeft de meeste punten gescoord na het beantwoorden van de vragen? Uiteraard is er voor de winnaars een beloning!! Duur ca. 2 uur/ Kosten ca. € 25,00 per persoon, afhankelijk van het aantal gasten.

* OMNIVERSUM DEN HAAG
Hier beleeft u de wereld op een indrukwekkende manier. In dit unieke Grootbeeld-filmtheater worden films om u heen geprojecteerd op een koepelscherm. Aangevuld met waanzinnig geluid is het net of u in de film zit! U kunt verschillende grootbeeldfilms beleven in de genres cultuur, natuur, avontuur en wetenschap. Of u nu meereist langs de meest prachtige gebieden op aarde, zwemt met dolfijnen, zweeft in de ruimte of meegaat op expeditie naar de Zuidpool; in het Omniversum beleeft u de avonturen zelf! Duur ca. 50 minuten/ aanvang ieder heel uur/ Kosten ca. € 11,00 p.p.

 * WIE IS DE RAT
Maak van uw groep en hecht team en neem deel aan allerlei uitdagende opdrachten! Maar.…….iemand probeert alles te saboteren! Door goed op te letten weet u na een tijdje wie deze Rat is! Wie is de Rat wordt gespeeld in het hart van Den Haag, een feestelijke en historische stad, met schitterende monumenten. Beleef een echt avontuur in het centrum van Den Haag en maak van uw uitje een ware belevenis! Dit spel draait om teambuilding. Het beste team weet alle opdrachten binnen de tijd te volbrengen en kan de Rat identificeren. Na afloop wordt dit team in het zonnetje gezet en krijgt dit team de enige echte ‘Wie is de Rat’ hoofdprijs! ‘Wie is Rat’ is inclusief begeleiding, 1 consumptie (bier, fris, huiswijn, koffie of thee) en een prijsuitreiking voor het beste team.
Duur ca. 2-2,5 uur/ Kosten ca. € 29,50 per persoon, afhankelijk van het aantal gasten.

* RONDLEIDING BINNENHOF,RIDDERZAAL & TWEEDE KAMER
Tijdens deze rondleiding krijgt u een korte film te zien over de geschiedenis van het Binnenhof, bezoekt u de tribune van de Ridderzaal waar u meer hoort over Prinsjesdag en de historie van het gebouw en u brengt een bezoek aan de Staten-Passage en de publieke tribune van de Tweede Kamer.

BIJZONDERHEDEN:
–    U dient in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs
–   De Ridderzaal is niet toegankelijk voor mensen die moeilijk ter been zijn
–   Tijdens deze rondleiding gaat u door een beveiligingsscan
Duur van de rondleiding c. 1,5 uur/ Kosten ca. € 11.00 per persoon incl. film, entree  Tweede Kamer en Ridderzaal

* VLIEGEREN/POWERKITEN
De ultieme uitdaging voor sportieve mensen die houden van strand en wind. Lekker een dagje uitwaaien op het strand van Scheveningen met Nasawing vliegers/ powerkites en matrassen in alle soorten en maten. Kleine vliegers voor mensen die heerlijk willen ontspannen. En grotere voor mensen die gaan voor het extreme en de kracht van de wind zelf willen ervaren. U leert de speciale vliegers/ powerkites op een veilige manier te besturen en natuurlijk een heleboel leuke trucjes! Liever Vliegeren/ powerkiten op techniek? Test hoe goed uw techniek is met bepaalde spelvormen! Duur ca. 1,5 uur/ Kosten ca. € 23,00 per persoon, afhankelijk van het aantal gasten.

* VRIJE TIJD IN SCHEVENINGEN 

* DE ROYAL TOUR
ga mee met de 1,5 uur durende stadstoer met gids waarbij u alles te weten komt over Koninklijk Den Haag! U passeert o.a. de Koninklijke Stallen, het Werkpaleis, woonhuis Prinses Beatrix etc. Uiteraard krijgt u uitleg van een deskundige gids. Kosten per gids/per bus ca. € 250,00.

* BEZOEK VREDESPALEIS
Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York, en het Permanent Hof van Arbitrage. Maar ook de prestigieuze Bibliotheek van het Vredespaleis en de Haagse Academie voor Internationaal Recht zijn hier gehuisvest waar jaarlijks honderden rechtenstudenten uit de hele wereld cursussen komen volgen. Dit prachtige gebouw en de organisaties die er gevestigd zijn, maken Den Haag wereldwijd herkenbaar als stad van Vrede en Recht.

Visitors Centre van het Vredespaleis
Naast de ingang van het Vredespaleis is het bezoekerscentrum gelegen. Als je meer te weten wilt komen over de totstandkoming van het Vredespaleis en de internationale organisaties die in dit gebouw gevestigd zijn, dan is dit een aanrader! Het Visitors Centre is geopend van woensdag tot en met zondag van 12 tot 16 uur. Een bezoek aan het Visitors Centre is gratis.
Ben je na een bezoek aan het bezoekerscentrum nieuwsgierig geworden wat zich achter de imposante façade van het Vredespaleis bevindt? Een aantal weekenden per jaar worden de deuren van het Vredespaleis geopend voor het publiek. Een gids toont je dan niet alleen de belangrijkste ruimtes en de mooiste kunstwerken in het gebouw, maar vertelt je ook alles over dit wereldwijde symbool van vrede en recht. Duur rondleiding 45 minuten/ Kosten ca. € 15,00 p.p./ beschikbaarheid op aanvraag.

* RONDLEIDING KONINKLIJKE WACHTKAMER DEN HAAG HOLLANDS SPOOR
De Koninklijke Wachtkamer bij Den Haag Hollands Spoor werd op 5 oktober 1893 door prinses Wilhelmina en koningin-regentes Emma feestelijk geopend en een ‘sieraad voor de residentie’ genoemd. De door de spoorarchitect D.A.N. Margadant ontworpen wachtkamer is door haar uitbundige decoraties en haar historische inrichting een uniek voorbeeld van het cultureel erfgoed van de Spoorwegen. De wachtkamer staat symbool voor vooruitgang en voor nieuwe uitvindingen tijdens de industriële revolutie in de tweede helft van de 19 de eeuw. De talrijke versieringen in het interieur van het Koninklijk Paviljoen, hun drukke vormen en hun tot in het detail verfijnde bewerkingen behoren tot de best bewaarde voorbeelden van de toen overheersende neorenaissance architectuur. Duur ca. 1 uur/ Kosten ca. € 20,00 p.p.

* WANDELING DOOR CHINA TOWN & DE VERDWENEN JOODSE BUURT
Laat u verrassen door Oosterse sferen in China Town Den Haag. Maak kennis met de twee Chinese poorten, straatnaambordjes met Nederlandse en Chinese teksten, trottoirbanden met Chinese spreuken en natuurlijk de authentieke lampion verlichting. Maar vergeet ook niet een kijkje te nemen in de unieke restaurants, supermarkten, toko’s en winkels. Aansluitend of voorafgaand aan de stadswandeling boekt u misschien wel een Chinese theeceremonie, een workshop kalligraferen, tai-chi of Qi-gong of een een leuke rondvaart door Den Haag met Oosterse lunch aan boord.  Het is mogelijk om de stadswandeling uit te breiden met een proeverij van diverse Oosterse gerechten, drankjes en hapjes en een workshop ‘eten met stokjes’ op unieke Oosterse locaties in China Town Den Haag. Duur ca. 1,5 uur/ Kosten ca. € 10,00 p.p.

Uiteraard zijn andere stadswandelingen ook mogelijk, bijvoorbeeld door het historische hart van de stad, door oud Scheveningen etc. Ook kan een wandeling worden gecombineerd met bijvoorbeeld een likeurproeverij.

RONDVAART DEN HAAG
Ook een echte aanrader is de rondvaart in open boten door de stad Den Haag. Van de Schilderswijk tot de Koninklijke stallen, allerlei delen van de stad komen in 90 minuten aan bod! Tegen een kleine meerprijs per boot is er de ‘Mooi Weer Garantie’, dan kun je tot 4 uur tot vertrek nog kosteloos annuleren.  Of gewoon iedereen een gratis verkrijgbare poncho aan laten trekken en het avontuur zo gaan beleven! Wil je verder varen dan is er ook een overdekt schip voor 35 personen met toilet, beschikbaar voor tochten naar Delft! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 15,00 per persoon; deze prijs is afhankelijk van de grootte van de boot!

17:30 uur
Op een sfeervolle locatie net buiten Den Haag heeft u de tijd om in te checken en zich even op te frissen.

U verblijft hier in de zogenaamde Comfort Kamers welke in diverse inrichtingsstijlen worden aangeboden. De ruime kamers beschikken allen over een flatscreen tv, airco, bureau, zithoek, föhn, kluisje, koelkastje, uitgebreide koffie- en theefaciliteiten en een zeer comfortabele en luxe badkamer met inloopdouche en/of bad! De kamers hebben allemaal gratis internet en beschikken allemaal over een balkon of terras.

Aansluitend staat er een uitstekend ‘Live cooking Buffet’ voor u klaar. De koks staan geheel tot uw beschikking om uw vis- of vleesgerecht à la minute te bakken of te grillen en uiteraard kunt u ook zelf uw wok gerecht samenstellen. Verder kunt u genieten van heerlijke voorgerechten en een uitstekend nagerechtenbuffet met o.a. schepijs, bavaroises, fruit, gebak en soesjes. Na al dit lekkers sluit u af met een lekkere café crème, cappuccino, koffie verkeerd, espresso of een kopje thee! Onbeperkt koffie, thee, frisdranken, bier en wijn zijn inbegrepen tot 22.00 uur!

Na het buffet kan men voor eigen rekening nog even gezellig napraten in de bar of misschien nog even stappen in Den Haag!
Einde dag 1     

TIP:
Uiteraard kunnen wij ook een diner of buffet op een andere locatie voor u regelen; bijvoorbeeld een heerlijke 3 gangen BBQ op een mooie locatie aan het strand (toeslag ca. € 15,00 per persoon en dan zijn drankjes niet inbegrepen) Ook is het mogelijk om een middeleeuwse avond in Delft bij te wonen! Terwijl u geniet van een Middeleeuws Menu, zingt en speelt een Troubadour liederen uit het heden en uit het verleden. Bij het betreden van de Herberg lijkt het alsof u 4 eeuwen terug in de tijd stapt. De Gedienstigen verwelkomen u in middeleeuwse Kledij. Bij kaarslicht vindt u uw tafel. Uit grote kannen wordt het schuimende Delftsch Kuyten Bier geschonken en u krijgt een uitgebreid Mael geserveerd. Eventueel is passende kledij voor uw gezelschap beschikbaar; dit kunt u huren voor ca. € 7,00 p.p. Deze avond vangt aan om 19.00 uur en eindigt omstreeks 22.30 uur. De tijdens de Troubadouravond genuttigde dranken zullen per gezelschap op de nota worden gespecificeerd. U kunt eventueel ook kiezen voor een Dranken Arrangement à ca. € 17,50 per persoon, bestaande uit onbeperkt Bier van ’t Vat, Wijnen, Sappen en Frisdranken totdat er koffie en thee geserveerd wordt. Er zijn diverse menu’s beschikbaar, bijvoorbeeld:

Menu 1
* Heksensoep
* Diversch Gebraet: Kapoen, Konijn, Pittig Gekruyde Worscht en Vlaamsch Ribstuk,
geserveerd met Bourgondische Aerdappels en Groove Salaet
* Syllabub (dessert)
* Koffie of Thee met een Soet Krakelingetje

Menu 2
* Hoendersalaet in ’t Deegh
* Boschpaddestoelensoep
* Diversch Gebraet: Kapoen, Pittig Gekruyde Worscht, Vleesch-Stoverije en Vlaamsch
Ribstuk, geserveerd met Bourgondische Aerdappel en Groove Salaet
* Syllabub
* Koffie of Thee met een Soet Krakelingetje

Kiest u voor deze avond in plaats van het Live cooking arrangement dat inclusief drankjes is, dan blijft de prijs gelijk maar komen de drankjes er dus nog bij. Ook zal er een toeslag voor de bus bijkomen  Deze kosten zullen ca. € 200,- bedragen.

Dag 2,

Vanaf 07.00 uur staat er een royaal en luxe ontbijtbuffet voor u klaar!
Naast een rijkelijke keuze aan dranken, zoals koffie, thee, melk, karnemelk en diverse vruchtensappen, serveert men een ruim assortiment aan versgebakken broodsoorten, verschillende vleeswaren en kaassoorten, zoetwaren, typische Engelse gerechten en verse fruitsalades. Samengevat een heerlijk uitgebreid buffet wat u zeker eens moet proberen!

10:00 uur
U brengt een bezoek aan de enige overgebleven Delftse Aardewerkfabriek uit de 17e eeuw; de Koninklijke Porceleyne Fles!

Dit is een ook een geweldige bestemming voor Nederlandse gezelschappen! Dit wordt vaak vergeten omdat we misschien denken dat Delfts Blauw vooral wat is voor buitenlandse toeristen….    maar dat is absoluut een grote denkfout! De schilders laten je zien hoe men het aardewerk beschildert en in de fabriek zie je hoe alles wordt gebakken en afgewerkt. Sinds 2012 is er ook een geweldige experience, met beeld, geluid en animatie. In de rondleiding kom je langs bijv. de kamer van Vermeer, de Koninklijke schatkamer over onze Oranjes en het bouwkeramiek in het gebouw zelf. 

11:30 uur
Na uw bezoek aan de Porceleyne Fles ligt de rondvaartboot klaar om u via een leuke rondvaart naar de lunch locatie te brengen. (gaat u liever te voet dan vervalt de rondvaart en krijgt u een korting van ca. € 9,00 p.p.).

12:15 uur
Er staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien: soep, kroket, diverse soorten brood, diverse soorten vleeswaren en kaas, 2 kopjes koffie, thee of melk.

13:30 uur
Na de lunch zijn er diverse mogelijkheden om de middag door te brengen en uiteraard kunt u ook 1 van de volgende items voor het ochtendprogramma gebruiken en het bezoek aan de Porceleyne Fles dan laten vervallen.

Een kleine greep uit het veelzijdige aanbod:

* FOTOPUZZELTOCHT
In groepjes wandelt u in anderhalf uur langs de mooiste bezienswaardigheden van Delft. U krijgt een route en een boekje mee, hierin vindt u ludieke vragen en mooie foto’s van de prachtige historische binnenstad waar u doorheen loopt. Aan de hand van de foto’s kunt u de fotopuzzeltocht oplossen. Aan het einde van de tocht krijgt iedere deelnemer een Delfts-blauw aandenken. Aanbevolen groepsgrootte 4 tot 6 personen. Bij regenachtig weer zijn paraplu’s beschikbaar. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 6,00 p.p.

* STEP PUZZELTOCHT
Tijdens deze hilarische en leerzame puzzeltocht op de step ontdekt u in anderhalf uur de vele gezichten van Delft. De knalgele kickbikes zijn een ideaal vervoermiddel om de autoluwe binnenstad van Delft te ontdekken. U krijgt een boekje mee met een route en leuke en verrassende vragen over de bezienswaardigheden die u tegenkomt tijdens de tocht. Bij inlevering van de juiste oplossing krijg u als prijs een Delfts-blauw geschenkje. De steps zijn ook los te huur.  Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 13,00 p.p.

 * VAARPUZZELTOCHT
In prachtige fluisterbootjes bevaar je de Delftse wateren. Aan de hand van ludieke vragen en verrassende oplossingen puzzel je kriskras d oor de vele grachtjes en onder de ontelbare bruggen door die de historische binnenstad telt. De grachtenpuzzeltocht kan worden uitgebreid met een picknick- of borrelmand aan boord of verrassende workshops en activiteiten op sfeervolle locaties langs de route. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 14,95 p.p.

* ESCAPE THE CITY
Lukt het jullie om te ontsnappen uit Delft met dit uitdagende interactieve spel? Met een kaart waarbij de stad opgedeeld is in vakken, is het aan jullie de opdracht om de aan de hand van foto’s en de kaart de puzzel op te lossen. Hebben jullie een locatie gevonden, dan stuur je een groeps- selfie naar de instructeur, is het juist, dan kan je door, is het fout, dan moeten jullie de andere kant op.
Duur ca. 1,5 uur/Kosten per 6 personen ca. € 75,00

* STADSWANDELING DELFT MET DESKUNDIGE GIDSEN
Maak al wandelend kennis met historisch Delft: oude panden, prachtige gevels, boomrijke grachten, pittoreske bruggetjes en een indrukwekkend marktplein. Ga mee terug naar de tijd van Vermeer en Willem van Oranje maar beleef ook levendig en gezellig Delft: zwerf mee door de kleine straatjes, langs winkeltjes en vrolijke terrassen. De enthousiaste en ervaren stadsgidsen kunnen u begeleiden bij uw ontdekkingstocht door Delft. Een stadswandeling kan ideaal gecombineerd worden met een bezoek aan de Nieuwe en/of Oude Kerk of museum Het Prinsenhof.
Duur wandeling ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 7,50 per persoon afhankelijk van het aantal deelnemers. Er mogen maximaal 25 personen per gids mee.

* BEZOEK EN RONDLEIDING OUDE EN NIEUWE KERK DELFT
Een bezoek aan onze prachtige kerken zult u niet snel vergeten. Honderden jaren geschiedenis komen aan u voorbij. U kunt de kerk bezichtigen en daarbij de brochure gebruiken; dan betaalt u alleen de entree of u kunt een rondleiding reserveren. Entreekaartje voor beide kerken ca. € 7,50 p.p. (incl. Toren ca. € 9,50 p.p.). Kosten rondleiding gids ca. € 70,00 /maximaal 20 personen per gids

Delft en het Nederlandse Koninklijk Huis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds Willem van Oranje worden bijna alle leden daarvan bijgezet in de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk. In 2002 en 2004 nog, vonden drie leden van de Koninklijke Familie hier hun laatste rustplaats.
Gerekend vanaf Willem van Oranje kent Nederland één van de oudste koninklijke families ter wereld. De Nederlandse monarchie werd echter pas officieel van kracht in 1813, met de inhuldiging van koning Willem I.

Koninklijke allure
Het was slechts toevallig dat Willem van Oranje in Delft werd begraven. Zijn voorouders lagen immers in de Grote Kerk van Breda, maar die stad was ten tijde van zijn overlijden in handen van de Spanjaarden. Zodoende werd de ‘Vader des Vaderlands’ in de Nieuwe Kerk begraven. Zijn bijzonder fraaie grafmonument geeft de kerk nog steeds koninklijke allure.

* VRIJE TIJD DELFT; altijd leuk met name op de zaterdag als er ook markt is!

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

Prijsindicatie:
40–62 personen € 269,00 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer € 62,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen o6p variaties op bovenstaand voorstel mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met appelgebak 1e dag
* entree Madurodam
* lunch inclusief kroket en drankjes 1e dag als beschreven
* middagprogramma Den Haag/Scheveningen excl. entreegelden/afhankelijk van waar u voor kiest
* live cooking buffet 1e dag inclusief drankjes als beschreven
* overnachting op basis van 2 persoons kamers **** hotel
* luxe, uitgebreid ontbijtbuffet 2e dag
* entree en rondleiding Porceleyne Fles
* rondvaart Porceleyne Fles naar uw lunchlocatie
* lunch met soep en kroket en drankjes als beschreven 2e dag
* middagprogramma Delft 2e dag excl. entreegelden/afhankelijk van waar u voor kiest
* verzorging van de chauffeur

Foto 5, 10 & 13 persfoto’s Madurodam