2 Dagen Drenthe & Duitsland

APFELKORN, BOTEN & DAFJES

DAG 1

08:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van Airco, bar + toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen en de bagage in te laden. Aansluitend vertrekt u richting Duitsland.

09:15 uur
Op een gezellige locatie in de buurt van Emmen, staan 2 kopjes koffie of thee met gebak voor u klaar.

10:30 uur
Bij de Apfelkorn Brennerei krijgt u een leuke Duitstalige rondleiding! Heel soms is er een Nederlandstalige gids maar daar kunnen we helaas niet van uitgaan. De uitleg is dus in principe in het Duits maar wellicht kan iemand van uw gasten dit dan vertalen, mocht het een probleem zijn.

De branderij is al sinds jaar en dag een zeer bekende touringcarbestemming waar jaarlijks ruim 45.000 bezoekers worden rondgeleid door de wereld van Apfelkorn in een historische sfeer. In het Brennerei-Museum wordt uit de doeken gedaan hoe het proces werkt waarmee dit populaire drankje tot stand komt. Het gebouw ademt een nostalgische sfeer met keldergewelven en kloostergangen. Ook hier bent u ongeveer 1,5 uur bezig want er wordt natuurlijk nog geproefd en men kan een bezoekje aan de winkel brengen! Bij vertrek is er voor iedereen een klein aardigheidje en kan men de winkel bezoeken!

13:00 uur
Op een gezellige locatie in Papenburg, staat een lekkere lunch in buffetvorm voor u klaar: appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei gekookt ei en warme worstjes, diverse soorten worst en ham, kaasplankje met fruit,  zoetbeleg, yoghurt, kwark en cereals en diverse soorten brood en boter.

14:45 uur
Tijd voor een reis door de indrukwekkende wereld van de Oceaanreuzen!
U krijgt hier een ontvangst van ca. 30 minuten, door een Nederlandstalige gids* en daarna bezoekt men het moderne en zeer uitgebreide bezoekerscentrum op eigen gelegenheid. Uiteraard staat alles duidelijk uitgelegd! *te allen tijde onder voorbehoud maar eigenlijk hebben we vrijwel altijd een Nederlandse gids!
Papenburg is de thuishaven van de cruiseschepen. Tijdens uw bezoek ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd! De Meyer Werft is een SUPER MODERN BEDRIJF met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf beroemd gemaakt.
Vanuit de 2 bezoekersgalerijen kunt u de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen en u eindigt uw bezoek aan de werf met een kijkje in het bezoekerscentrum en de Meyer shop. Er wordt overigens altijd druk gebouwd aan 2 of meer schepen dus er is altijd voldoende te zien!

16:45 uur
U checkt in bij het gezellige ***WALKER HOTELS!
Een prima hotel in het centrum van Papenburg tegenover het Stadtpark en WiFi is gratis beschikbaar in het hele hotel. De rookvrije kamers hebben een zithoek, een tv en een eigen badkamer met een douche. Tevens is er een bar, biertuin en restaurant aanwezig, waar u na het inchecken een goed verzorgd 3 gangen diner in buffetvorm zult gebruiken. nachten.

18.30 uur
Nadat iedereen de bagage naar de kamer heeft gebracht en zich heeft op kunnen frissen, staat er een goed verzorgd diner in buffetvorm voor u klaar in het restaurant van uw hotel. Het is uiteraard ook mogelijk een goed diner of buffet op een gezellige locatie in de buurt te gebruiken. Wilt u meer weten dan horen wij het graag van u.

20:30 uur
Einde van het diner; men kan het gezellige stadje nog even in op eigen gelegenheid of nog een afzakkertje drinken in de gezellige bar;  EINDE DAG 1

DAG 2

Er staat een goed verzorgd ontbijtbuffet klaar in het restaurant van uw hotel; dit kunt u samen gebruiken maar u kunt uw gasten ook gewoon zelf laten bepalen wanneer zij het ontbijt gebruiken; dit kan vanaf ca. 07.00 uur.

Het centrum van Papenburg is zeker de moeite waard om nog even rond te kijken voordat u richting Nederland vertrekt. Er zit zelfs een leuke winkelcentrum en genoeg leuke tentjes om nog even een bakkie te doen!

10:30 uur
Uw chauffeur staat voor en de bagage kan in de bus geplaatst worden; u checkt uit en we vertrekken om 10.45 uur richting Drenthe.

12:00 uur
In Drenthe staat op een gezellige locatie een lekkere lunch voor u klaar die bij mooi weer ook buiten geserveerd kan worden op het gezellige terras!

Het buffet ziet er als volgt uit:
Mosterdsoep met spekjes, Grootmoeders tomatensoep (vegetarisch), Vers afgebakken broodjes, Suikerbrood, Krenten en of mueslibollen, Diverse broodsoorten van de warme bakker, Diverse soorten vleeswaren, jonge kaas, komijnekaas, Gerookte zalm, Diverse soorten zoet beleg, Eiersalade en Kip-kerriesalade, Salade van spinazie met cherrytomaat, geitenkaas, walnoot, blauwe bes en honing, Tomaat, komkommer en ijsbergsla (hiermee belegt u uw eigen ‘broodje gezond’), Fruit en in de zomerperiode heerlijke vers geplukte aardbeien, Koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange.

Na de lunch is het dan tijd om de omgeving te verkennen en omdat er op deze locatie erg veel mogelijk is, kunnen uw gasten kiezen uit een leuke tocht per Solex, E-chopper of DAF!
Uiteraard is er een goede uitleg waarna u rond 13.30 uur op pad gaat! Een ouderwets gezellig uitje. Van tevoren maken de deelnemers een keuze voor een vervoermiddel; de Daf33, de solex of de e-chopper. Met behulp van landkaarten rijden jullie een mooie route door Drenthe met de Dafjes. Ondertussen gaat de andere helft van de groep op pad met de solexen of de e-choppers. Jullie maken een mooie toertocht door Drentse dorpjes, langs weilanden en door bossen.

Bijzonderheden Solex:
De Solex bestuurder dient in bezit te zijn van Rijbewijs B
Elke bestuurder dient ter plekke een huurcontract te ondertekenen en zijn/haar rijbewijs bij zich te dragen. Gaan er mensen mee die geen rijbewijs hebben of niet op een solex willen rijden? Laat hen dan met een DAF op pad gaan.

Bijzonderheden DAF:
De DAF bestuurder dient minimaal 25 jaar te zijn en in bezit van Rijbewijs B.
Elke bestuurder dient ter plekke een huurcontract te ondertekenen en zijn/haar rijbewijs bij zich te dragen.

Bijzonderheden E chopper:
De E chopper bestuurder dient in bezit te zijn van een brommerrijbewijs en/of Rijbewijs B. Elke bestuurder dient ter plekke een huurcontract te ondertekenen en zijn/haar rijbewijs bij zich te dragen.

Kledingadvies Solex & E Chopper:
Geen nette kleding/schoenen (soms lekken solexen een drupje olie)
Fleecevest/jas en zorg voor een zonnebril (ook tegen vliegjes in de ogen)
Het dragen van een (pot)helm is verplicht en deze is al bij de prijs inbegrepen.
Wil je extra bescherming en in stijl gekleed gaan? De kosten voor een lange leren jas zijn ca. € 2,50 p.p.!
U betaalt ter plaatse eenmalig een borg van € 250,00 voor de hele groep die u uiteraard terugkrijgt als alle vervoersmiddelen weer in goede staat worden ingeleverd!

TIP:
Er kan op deze locatie nog veel meer; zoals het Wie is de Mol Spel dat ook ca. 3 uur duurt. Kiest u hiervoor dan krijgt u een korting van ca. € 7,00 p.p., Hunebed bouwen> in teams ga je aan de slag om een hunebed te bouwen. Ook dit duurt ca. 3 uur en korting als u hiervoor kiest ca. € 7,50 p.p. Verder is er nog een leuke GPS tocht (duurt ca. 2,5 uur/korting ca. € 7,00 p.p.) of Crazy 88 met de tandem maar dit duurt ruim 4 uur; korting ca € 5,00 p.p.

Na terugkomst hebben jullie natuurlijk nog even de tijd om ervaringen uit te wisselen onder het genot van 2 drankjes Hollandse bar, per persoon en een lekker bittergarnituur.

TIP:
Het is ook mogelijk om een heerlijke borrelplank te bestellen voor een toeslag van ca. € 5,00 per persoon!

Liever afsluiten met een lekkere BBQ?
Deze kan bestaan uit: Karbonade, Speklap, Gemarineerde kipfilet, Shaslick, Hamburger, Drumsticks, spareribs, Patat met mayonaise, Huzarensalade, rundvleessalade, Stokbrood en kruidenboter, Satésaus en diverse sauzen. De toeslag voor de BBQ i.p.v. bittergarnituur met 2 consumpties is ca. € 24,00 p.p.
Na de BBQ genieten van een lekker IJsbuffetje kan voor een toeslag van ca. € 6,00 p.p. en kies je voor de bbq dan ben je ca. 1,5 uur later thuis > extra bushuur 1,5 uur ca. € 95,00 totaal.

16:30 uur
Na de 2 consumpties en het bittergarnituur vertrekt u huiswaarts en uiteraard kunnen we eventueel onderweg ook zorgen voor een diner of buffet.

17:30 uur
Verwachte thuiskomst einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen                           € 315,00 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer           €   42,50 per persoon/nacht
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en dit bij zich te dragen.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met bar, airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee en gesorteerd gebak heenreis
* entree en rondleiding Brennerei incl. aardigheidje
* lunchbuffet 1e & 2e dag als beschreven incl. drankjes als beschreven
* entree en presentatie Meyer Werft
* 3 gangen diner in uw hotel 1e dag (excl. drankjes)
* overnachting op basis van 2 persoons kamers, inclusief ontbijtbuffet
* toeristenbelasting Papenburg
* solex- of E chopper- of Dafjestocht van ca. 3 uur op de 2e dag
* 2 consumpties en bittergarnituur 2e dag
* verzorging van de chauffeur