2 Dagen Düsseldorf & Valkenburg

DAG 1

08:00 uur 
Onze luxe touringcar voorzien van bar, airco en toilet staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Duitsland.

10:30 uur
In Düsseldorf aangekomen staat de koffie klaar op het hoogste punt van de stad. Ga samen de hoogte in om een weergaloos uitzicht over de stad te hebben! De Rheinturm is bijna 241 meter hoog, heeft een observatiedek en een ronddraaiend restaurant waar 2 kopjes koffie of thee met ‘Kuchen’ klaar staan. Na de koffie heeft u tijd om te genieten van het uitzicht en even de benen te strekken terwijl u langs het water richting uw lunchlocatie in het centrum loopt (dit is ca. 1,4 km/ca. 20-25 minuten lopen. Uiteraard is de bus ook mogelijk maar dan ga je wel zo van koffie door naar lunch en nu heeft men nog even ‘vrij’ en een beetje beweging!).

13:00 uur
Bij 1 van de lokale bierbrouwers gebruikt u een eenvoudige maar lekkere lunch:  Schnitzel „Wiener Art“ mit Preiselbeeren und Bratkartoffeln.
Drankjes zijn niet inbegrepen en worden door u ter plaatse voldaan. Uiteraard is een andere invulling ook mogelijk; vraag ons wat er kan!

Na de lunch zijn er diverse manieren om Düsseldorf te verkennen.

1) ALTBIER SAFARI!
Een ontdekkingsreis naar de biercultuur van Düsseldorf!
Ontdek de verscheidenheid en het unieke karakter van het originele Düsseldorfer Altbier en word een “Altbier-expert” in slechts 2 uur. Je bezoekt alle brouwerijen in de oude stad, proeft het heerlijke Altbiere en beleeft de biercultuur van Düsseldorf met al je zintuigen. Tijdens een professionele tour naar de 5 Düsseldorfer brouwerijen, inclusief een brouwerijtour en proeverij van de 5 verschillende Altbiere, ervaart u ambachtelijk brouwen, Düsseldorfs bier en drinkcultuur en leert u alles wat u moet weten over Düsseldorf Altbier. Duur 2 uur/Kosten ca. € 25,00 per persoon

TIP:
Uiteraard is een ‘gewone’ stadswandeling met gids door Düsseldorf ook mogelijk!
De “langste bar ter wereld” wacht op u – en nog veel meer. Want in de oude binnenstad van Düsseldorf zijn er meer dan 260 bars, restaurants, cafés en brouwerijen, maar ook alles wat de flair van een historisch gegroeide stad vormt. Wandel door de pittoreske steegjes met een deskundige gids, neem een kijkje achter de gevels en verheug u op verrassende ontdekkingen. U hoort onder andere waarom de gotische kerk van St. Lambertus een scheve toren heeft, hoe het ruiterstandbeeld van de populaire keurvorst Jan Willem tot stand kwam, waar Heinrich Heine werd geboren en hoe de kleermaker Wibbelbbel beroemd werd! Op de Rijnpromenade kun je genieten van een prachtig uitzicht op de skyline van Düsseldorf!
Duur stadswandeling ca. 2 uur/ kosten ca. € 10,00 per persoon/Duitstalige gids

2) RONDLEIDING METROSTATION WEHRHAHNLIJN
Ontdek de spectaculaire “Wehrhahnlijn” in Düsseldorf! Met behulp van een lokale gids leert je hoe kunst en architectuur samen zijn gekomen om, wat de New York Times beschreef als “kunst en magie in een Duitse metro” te creëren. Een van de bijzondere attracties van de stad Düsseldorf is de nieuwe Wehrhahnlijn. Het ontwerpconcept voor de zes metrostations is ontwikkeld door architecten en kunstenaars. Elk station heeft een eigen karakter. De route zelf werd gerealiseerd als een ondergronds ruimtecontinuüm, vergelijkbaar met een slang die bij elk station breder wordt.
Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 16,00 p.p. incl. Duitse gids/exclusief kaartje voor de metro ca. € 3,00 p.p. Er mogen 15 personen met 1 gids mee. Toeslag voor een Engelstalige gids is € 25,= per gids.

Natuurlijk is het na uw middagprogramma nog even leuk om uw gasten vrije tijd te geven om een terrasje te pikken of nog wat rond te kijken.
Wilt u een andere invulling van de middag dan kijken wij graag wat er nog meer zou kunnen (fietstocht kan ook vanaf € 31,00 per persoon). Wilt u geen vrije tijd dan rijden we rond 16 uur weg en bent u rond 17.30 uur in Valkenburg.

18:30 uur
In Valkenburg aangekomen checkt u in bij een uitstekend *** hotel aan de rand van het centrum van Valkenburg, dat wordt omgeven door een schilderachtige tuin. Je kunt in alle ruimtes gratis gebruikmaken van WiFi. De kamers bieden een tv en een eigen badkamer met douche en toilet. Tevens is een kluisje aanwezig. Gasten kunnen gebruik maken van het verwarmde binnenzwembad (zelf wel een badjas/handdoeken meenemen!). Het hotel ligt op 5 te voet van het stadscentrum. Je wandelt in iets meer dan een kwartiertje naar het Holland Casino (gratis entree als gast van het hotel) en Thermae 2000. Het treinstation van Valkenburg ligt slechts 300 meter verderop. Het hotel heeft een 24-uursreceptie en je kunt gratis parkeren bij de accommodatie. Het restaurant van het hotel verzorgt ’s avonds een dinerbuffet. Tweemaal per dag is er een happy hour in de bar van het hotel waarbij de drankjes voordeliger zijn) en op sommige avonden kun je ook genieten van live-amusement.

19:00 uur
Nadat u heeft ingecheckt en de bagage naar de kamers heeft gebracht staat er een goed verzorgd Limburgs diner in buffetvorm voor u klaar:
*Soep met Limburgs roggebrood
*Limburgse kaasplank
*Uitgebreide saladebar
*Limburgse Geulforel
*Limburgse beenham met mosterdsaus
*Limburgse gerookte ham met meloen
*Huzarensalade op grootmoeders wijze bereid
*Gevulde eitjes
*Diverse soorten mousse, ijs met slagroom & vers gemengd fruit
Drankjes zijn niet inbegrepen en mogen eventueel op rekening of dienen door u ter plaatse te worden voldaan.

21:15 uur
Einde van het diner; de rest van de avond is ter vrije besteding; EINDE DAG 1

DAG 2,

Vanaf 07.30 uur staat er een goed verzorgd ontbijtbuffet voor u klaar in het restaurant. Iedereen gebruikt het ontbijtbuffet wanneer hij of zij wil; toch liever met elkaar ontbijten? Wij horen het graag en zullen dit dan proberen te regelen. Na het ontbijt checkt u uit en zet u de bagage alvast in de bus.

Wat kunt u allemaal doen deze ochtend?

1)STADSWANDELING VALKENBURG MET GIDS
Valkenburg staat bekend als toeristisch walhalla, maar wil je de stad écht goed ontdekken, dan ga je op pad met een ervaren gids!
De prachtige Middeleeuwse binnenstad vertelt haar eigen verhalen, door de gids aan jou vertaald tijdens een wandeling langs de historische gebouwen, de stadspoorten, stadswallen en de bijzondere kasteelruïne. Leer van alles over het heden en verleden van Valkenburg en de leuke anekdotes die daarbij horen. Ontdek ook alle mergelrestanten, die deze omgeving zo uniek en fotogeniek maken. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 95,00 per gids (maximaal 20 personen per gids).

2)RONDLEIDING STEENKOLENMIJN
Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. Je begint met de unieke promotiefilm van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig in een ondergrondse filmzaal die in mijnbouwstijl is ingericht. Daarna leidt één van de mijngidsen je rond. Alle machines en apparaten komen uit de steenkolenmijnen en zijn daar echt gebruikt. Na de film bezoek je met een mijngids de wereld van de steenkoolwinning. Deze gidsen zijn ex-mijnwerkers, komen uit mijnwerkers families of hebben een andere bijzondere band met de mijnwerkerswereld. Door hun verhalen beleef je die harde maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers. De rondleiding is een reis door het verleden langs de machines, die werden gebruikt om kolen te winnen. Elk bezoek is anders. Bij de steenkolenmijn werken mijngidsen met een zeer ruime ondergrondse ervaring of veel kennis daarover. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor. Duur ca. 75 minuten/Kosten ca. € 12,50 per persoon

3) GROTBIKEN
Onder de heuvels van Valkenburg liggen honderden kilometers aan tunnels. In Valkenburg bevindt zich zelfs het langste aaneengesloten gangenstelsel van Europa: de Sibbergroeve. Ontdek deze mystieke onderaardse wereld samen met één van de professionele gidsen, op de fiets! Ontdek de mergelgrotten op speciaal hiervoor ontworpen fietsen. Het is een tocht voor alle niveaus en zo anders dan je gewend bent. Na een afdaling van 163 treden en de veiligheidsinstructies van je gids is het tijd om te vertrekken. Het is hier beneden zo indrukwekkend stil en er is geen zuchtje wind. Het sfeervolle licht van de ontvangstruimte komt steeds verder achter je te liggen, totdat je het niet meer ziet. De gangen zijn aardedonker, slechts verlicht door je eigen fietslampje…
In de grotten heerst een constante temperatuur van 12 graden, dus deze activiteit is geschikt voor zomer én winter! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 30,00 per persoon, inclusief ervaren gids, grotbike, haarnetje en CE gekleurde helm

*KASTEELRUINE & FLUWEELENGROT
De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen. Ga op de Kasteelruïne terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen!

Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht; sinds 1050 het baken van Valkenburg. Vele strijden werden er gestreden, maar in 1672 werd het opgeblazen in opdracht van Stadhouder Willem III. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 17,50 p.p. incl. rondleiding. Mensen met een Museumjaarkaart hebben op vertoon van de kaart gratis entree (dan betaal je wel voor de rondleiding ca. € 3,00 p.p.).

12:30 uur
Terug bij uw hotel staat de lunch klaar: kroket, diverse soorten brood, broodjes, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetbeleg en 2 x koffie, thee of melk.
Na de lunch heeft men nog even vrije tijd.

15:00 uur
Vertrek richting uw dinerlocatie.

17:30 uur
Er staat een heerlijk live-cooking buffet voor u klaar! Dat is 2 uur genieten van een internationaal buffet met voor-,  hoofd- en nagerechten die al klaar zijn of die speciaal voor u in de wok of op de plaat vers worden bereidt! Gedurende de maaltijd zijn alle aanwezige drankjes als frisdranken, sap, koffie, thee, tapbier, wijnen etc. inbegrepen m.u.v. gedistilleerd.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Wij kunnen u dit programma als volgt aanbieden:
45 – 60 personen                            € 286,00 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer             €   40,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen op aanvraag.  Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en dit bij zich te dragen.

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar met 60 zitplaatsen, airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met ‘Kuchen’ 1e dag
* Entree Fernsehturm Düsseldorf
* Eenvoudige 1 gangen lunch bij de bierbrouwer 1e dag als beschreven (excl. drankjes)
* Vrije tijd in Düsseldorf (excl. entreegelden, gidskosten etc. afhankelijk van waar u voor kiest)
* Limburgs diner in buffetvorm 1e dag in het hotel (excl. drankjes)
* Overnachting in *** Hotel in Valkenburg op basis van 2- persoonskamers met faciliteiten
* Toeristenbelasting Valkenburg
* Ontbijtbuffet 2e dag
* Bezoek aan Valkenburg 2e dag (excl. grotbiken, gidskosten etc. afhankelijk van waar u voor kiest)
* Lunch met kroket en drankjes als beschreven 2e dag
* Vrije tijd Valkenburg
* Live cooking buffet 2e dag inclusief drankjes als beschreven
* Verzorging van de chauffeur