2 Dagen Emden & Oldenburg

Dag 1, 

08:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco, bar en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen en de bagage in te laden. Aansluitend vertrekt u richting Groningen. Indien gewenst kunnen wij zorgen voor een goed gevulde bar met o.a. koffie, thee en fris aan boord; deze kosten worden dan achteraf aan u doorbelast op de eindnota. Het is uiteraard mogelijk om ontbijtpakketten aan boord mee te nemen. Dit kunt u zelf regelen maar dat kunnen wij ook regelen vanaf ca. € 17,00 per persoon. Ook is het mogelijk dat wij zorgen voor 2 x koffie en thee aan boord met een grote verse gevulde koek van de bakker a ca. € 5,00 p.p.

09:45 uur
Op een sfeervolle locatie kunt u aanschuiven bij het zeer uitgebreide ontbijtbuffet dat speciaal voor uw gasten langer geserveerd wordt. U zit gezellig met uw gasten bij elkaar in het mooie restaurant!

11:15 uur
U gaat verder richting Emden waar u uiterlijk 12.45 uur wordt verwacht bij Volkswagen Emden/Bezoekersdienst. Al uw gasten dienen in het bezit te zijn van een geldige ID kaart/paspoort en deze bij zich te dragen.

13:00 uur
(Dit is een vaste tijd!)
Deskundige medewerkers nemen uw gezelschap mee voor een kijkje achter de schermen van Volkswagen Emden!

Volkswagen in Emden is de grootste industriële werkgever ten westen van Bremen en het noorden van het Ruhrgebied. De Volkswagen-fabriek in Emden heeft een totale oppervlakte van 4.100.000 vierkante meter, waarvan ongeveer 40 procent is bebouwd. Verder zijn er parkeerplaatsen voor de verzending van de voertuigen. Volkswagen Emden volgt dezelfde strategie als de totale VW Groep en wil dan ook economisch en ecologisch toonaangevende zijn met milieuvriendelijke voertuigen, geproduceerd in een milieuvriendelijke productie, dit is het doel van de Emden Volkswagen-fabriek. Daarnaast is de hoge kwaliteit van het product de sleutel tot succes, want de kwaliteit genereert klanttevredenheid, waardoor men met lage kosten zeer concurrerend kan blijven.

In Emden worden de Volkswagen Passat Sedan, de Variant, de Passat Alltrack en de Arteon gemaakt. De tour zal in het Engels plaatsvinden.

15:30 uur
Tijd voor koffie of thee met heerlijk vers appelgebak!

17:15 uur
Verwachte aankomst in het gezellige Oldenburg waar u gelijk in kunt checken bij een uitstekend **** Hotel, centraal gelegen in Oldenburg.
Dit hotel biedt een sauna, een fitnessruimte en een restaurant met een bekroonde keuken. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet, haardroger, gratis toiletartikelen en een tv. De kamers hebben ofwel gratis WiFi of gratis breedbandinternet. Er wordt elke ochtend een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd. Verder beschikt het hotel over een traditionele wijnbar, waar klassieke drankjes en hapjes geserveerd worden, een fitnessruimte, een sauna en een biosauna; het gebruik hiervan is inbegrepen! Boulevard Lappan, de historische Lambertkirche en de haven zijn allemaal te voet bereikbaar vanaf dit hotel!

18:30 uur
Nadat u bent ingecheckt staat er een goed verzorgd 3 gangen diner klaar in het restaurant van uw hotel; uiteraard kan dit ook op een andere locatie.

20:30 uur
Einde van het diner; uw gasten kunnen nog wat gebruiken in de bar (eigen rekening) of het gezellige centrum van Oldenburg ingaan. EINDE DAG 1

Dag 2,

Er staat een goed verzorgd ontbijtbuffet voor u klaar in het restaurant. U kunt dit met het hele gezelschap gebruiken of uw gasten zelf laten kiezen hoe laat men gaat ontbijten.

09:45 uur
Iedereen checkt uit; de bagage gaat aan boord van de touringcar en het is tijd om Oldenburg te ontdekken!

Op nog geen 100 kilometer over de grens bij Groningen ligt de stad Oldenburg. Het is veel minder bekend dan de nabijgelegen Hanzestad Bremen maar toch is het absoluut de moeite waard om deze stad te bezoeken; je kunt hier genieten van cultuur maar ook een gezellig terrasje pikken of even heerlijk shoppen!

Geschiedenis van Oldenburg
Oldenburg heeft altijd een Deense connectie gehad. Zo werd in 1448 Graaf Christiaan van Oldenburg koning van Denemarken. Ruim twee eeuwen later slaagde Graaf Anton Günthers erin om Oldenburg buiten de Dertigjarige Oorlog te houden. Zijn residentie was het Oldenburger Slot. Nu is dit een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Oldenburg.  Op financieel gebied was Oldenburg vooruitstrevend: in 1786 wordt in Oldenburg de eerste spaarbank ter wereld opgericht. De stad krijgt pas laat een universiteit. In 1973 opent de universiteit haar poorten voor de studenten. Nu zijn van de ongeveer 160.000 inwoners in Oldenburg zo’n 25.000 inwoners student. Dat geeft de stad een gezellige sfeer!

10:00 uur
U kunt de dag beginnen met een leuke wandeling met 2 gidsen door de prachtige tuinen van het slot & natuurlijk het oude centrum; deze tocht duurt ca. 2 uur en is beschikbaar in het Engels of Duits. Kosten ca. € 300,00 voor 2 gidsen.

Het fijne  van de stad is dat de bezienswaardigheden van Oldenburg allemaal op loopafstand van elkaar liggen, zoals het Oldenburger Slot dat het Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte herbergt!

Vanaf 1923 is het Oldenburger Slot de thuisbasis voor het Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte. De prachtige zalen in het Slot zijn prachtig om te zien  maar daarnaast biedt het museum een overzicht van de ontwikkeling van Oldenburg in de loop der eeuwen. Je vindt er bijna 800 cultuurhistorische werken. Met hetzelfde toegangskaartje kun je daarnaast twee dichtbijgelegen musea bezoeken. In het Augusteum vind je veel schilderijen uit de 15e tot de 18e eeuw. Het Prinzenpalais toont vooral schilderwerken vanaf de 19e eeuw.
Het Oldenburger Slot en de musea zijn geopend van 10 tot 18 uur en de liefhebbers kunnen na het bezoek aan het kasteel eventueel daarna de andere 2 musea nog bezoeken; dat is allemaal bij de entree van het kasteel inbegrepen! Een kaartje voor de 3 musea kost ca. € 7,00 per persoon. Uw gasten kunnen dit eventueel nog op eigen gelegenheid bezoeken.

Een andere leuke optie is de havenwandeling met deskundige gidsen! Deze duurt 1,5 uur en kost ca. € 200,00 voor 2 gidsen.
Tegenwoordig is de haven van Oldenburg een van de binnenhavens met de hoogste overslag in Nedersaksen. De oorsprong van de haveneconomie van Oldenburg gaat terug tot de 14e eeuw.
Tijdens de havenwandeling leert u veel over de geschiedenis van de haven van Oldenburg. Maritiem en passend bij het thema leidt uw gids u als Elbe-matroos over de boulevard!

Uiteraard kunt u uw gasten ook vrije tijd geven (of laten kiezen uit stadswandeling/kasteelbezoek of vrije tijd)!

Het winkelgebied in de binnenstad van Oldenburg ligt tussen het kasteel en de Lapan, een middeleeuws gebouw aan het eind van de winkelstraat Lange Strasse. Het winkelcentrum Schlosshöfe ligt naast het zeventiende eeuwse kasteel van Oldenburg. Hier, in dit moderne winkelcentrum, zijn ongeveer 70 winkels op het gebied van mode, accessoires en schoenen. Zo zijn er vestigingen van o.a. elektronica winkel Saturn, modewinkel Colloseum en warenhuis Galeria Kaufhof. In de voetgangerszone in het historische centrum van Oldenburg zijn leuke winkels, gezellige pleinen, de haven en bijzondere historische gebouwen zoals het kasteel op de Schloss Platz en de klokketoren de Lapan; genoeg te zien dus!.

12:00 uur
Na uw kennismaking met de stad staat de chauffeur al klaar om u richting uw lunch locatie te brengen net over de grens in het historische Bourtange.

13:00 uur
Op een gezellige locatie staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, diverse soort vleeswaren, kaas, jam, en koffie, thee en melk naar wens. Liever een luxere lunch? Dat kan voor een toeslag van ca. € 3,00 per persoon: diverse luxe broodjes, geitenkaas met noten, boerenkaas en brie, Nagelhout, Prosciutto ham en Spinata Romana, jam, glaasje vers gesneden fruit, verse jus en koffie en thee naar wens.

14:00 uur
Gidsen in klederdracht halen u af bij het restaurant en nemen u mee voor een leuke ca. 30 minuten durende wandeling door de vesting Bourtange en u bekijkt de film die ca. 30 minuten duurt. In en om Vesting Bourtange is ontzettend veel te zien; denk bijvoorbeeld aan de verschillende officiershuizen, de Pastoorswoning, de soldatenbarakken, de kanonnen, de twee toegangspoorten, de secreten (toiletten van vroeger), de bastions, de bruggen, de grachten, de wallen, de wachthokjes, het schilderachtige Marktplein, de kerk, de rosmolen, de kruithuizen, de voormalige smederij etc.! De boeiende film gaat over de geschiedenis en de wederopbouw van de vesting: ‘De Dagen van Roem’; deze duurt een klein half uur.

Daarna heeft men nog even vrije tijd te geven zodat men zelf even rond kan kijken en desgewenst iets kan gebruiken bij 1 van de horecagelegenheden. (Dat is uiteraard voor eigen rekening).

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Uiteraard kan er nog een diner of buffet worden gebruikt op de terugweg; vraag ons naar de mogelijkheden!

Prijsindicatie:
30 – 34 personen € 279,50 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer € 65,00 per persoon/nacht
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* uitgebreid ontbijtbuffet 1e dag
* entree VW Emden/Kompakttour met gids 2 uur
* 2 kopjes koffie of thee met Appelgebak in Emden
* 3 gangen diner 1e dag (uitgaande van een menu van € 37,50 p.p.)
* 1 overnachting **** Hotel op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten
* toeristenbelasting
* prima ontbijtbuffet 2e dag
* vrije tijd Oldenburg 2e dag (excl. eventuele entreekosten)
* koffietafel met kroket en drankjes als beschreven 2e dag
* rondleiding Bourtange met gidsen in klederdracht & film
* vrije tijd Bourtange
* verzorging van de chauffeur

*Foto 1 + banner: Besucherdienst Volkswagen Aktiengesellschaft
Foto 4 Pixabay/David Mark