2 dagen Rotterdam & Den Haag

DAG 1,

08:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet. U heeft de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Den Haag.

10:00 uur
Voordat u Madurodam gaat bezoeken staat er eerst een kopje koffie of thee met appelgebak voor u klaar in het restaurant. Aansluitend heeft u de tijd om het park te bezoeken.

U bent inmiddels aangekomen bij “Madurodam, Holland in Miniatuur”,  waar u wordt ontvangen met een kopje koffie en appelgebak. Na de koffie heeft u de tijd om zelf rond te kijken!
Er is zoveel te doen in Madurodam; dat moet je meemaken!
Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. Je komt ogen, maar vooral handen tekort tijdens je ontdekkingsreis door ons land. Dat moet je meemaken! Waar anders red je in een dag ons land van het water, bewonder je alle bloemen die in de bloei staan en ben je een beroemde dj? Spot je de snelste treinen, blus je een brand in de Rotterdamse haven én vaar je naar Nieuw Amsterdam? Ook op de planning: een bezoekje aan de koning en vliegen in een echt vliegtuig, The Flying Dutchman. Samen beleef je in Madurodam een dag vol doen, zien spelen en leren. Voor jong en oud.

Er is zoveel te doen, kom ontdekken!
Stroop je mouwen op, want er is meer werk aan de winkel. Laat Nederland niet overstromen en steek net als Hansje Brinker je vinger in de dijk. Pas maar op dat je geen nat pak krijgt door de waterstralen! Stap achter de draaitafels van DJ Armin van Buuren en mix zélf de beats. Heb jij een megahit te pakken? Weeg jezelf bij de kaaswaag en ontdek hoeveel “kazen” jij weegt. Hoe sterk ben jij? Til jij meer kazen op dan je vader of moeder? Draai ook aan de radars van de allergrootste stoommachine ter wereld. Zet het reusachtige gemaal in werking en versla de woeste Waterwolf!

Nederland in het klein, speeltuinen en meer
In de lente staat het park schitterend in bloei en geniet je tussen de Nederlandse gebouwen van honderden bloemen en nog veel meer moois. Spot jij alle treinen, vliegtuigen, paleizen en de allerkleinste kermis van Nederland? Natuurlijk kun je ook buiten spelen en ravotten. Roetsj met de kabelbaan over speeltuin de Waddenzee en klauter in het reusachtige speelschip. Ahoy, wat een mooi uitzicht over Madurodam! Of kom lekker spelen in de tuin van het beroemdste konijn ter wereld: Nijntje.

Attracties waarin je zelf een rol speelt én aan de knoppen mag zitten in het thematische verhaal: 

  • The Flying Dutchman: stap aan boord van een écht Dakota-vliegtuig, doe je stoelriem vast en maak je klaar voor een vlucht die verder gaat dan vliegen. Maak een unieke vlucht vlak over de Amsterdamse grachten, scheer rakelings langs de reusachtige containerschepen in de Rotterdamse haven en dompel ten onder in de muzikale wereld van de Nederlandse DJ’s. Zo zag je Nederland nog nooit.
  • Nieuw Amsterdam: vaar met het schip De Vergulde Bever van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam. Verdedig de wereldstad onderweg tegen de Engelsen: vuur op tijd de kanonnen af! Zo ontdek je de Nederlandse roots van deze bijzondere stad. Want waar denk jij dat de dollar, cookies en het wereldberoemde Brooklyn naar zijn vernoemd?
  • Waterwolf: draai aan de radars van de allergrootste stoommachine ter wereld en maak van water land. In de attractie de Waterwolf ga je terug in de tijd en zet je samen het reusachtige gemaal in werking. Help mee om de 800 miljard liter water van het immense Haarlemmermeer weg te pompen en versla die woeste Waterwolf.
  • Hof van Nederland : schuif aan tafel aan bij de afgevaardigden van de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572. Hier ontdek je hoe de basis werd gelegd voor het Nederland van nu, het land waarin wij in vrijheid kunnen leven. Ontwijk de pistoolschoten van de Spanjaarden. Zie jij de Nederlandse leeuw brullen in het haardvuur?

13:00 uur
U bent inmiddels aangekomen in Scheveningen waar een lekkere lunch voor u klaar staat: kroket, diverse bruine- en witte broodsoorten en broodjes, krentenbollen, rosbief, ham, fricandeau, Hollandse jong belegen kaas, hagelslag, jam en boter. Tijdens de maaltijd wordt er tweemaal koffie, thee of melk geschonken. 

14:00 uur
Na de lunch heeft u even vrije tijd om te genieten van het strand, de terrasjes en de winkels! Uiteraard kunnen wij ook iets voor u regelen zoals bijvoorbeeld het Powerkiten; vliegeren met reusachtige vliegers! Kosten ca. € 24,50 per persoon (duurt 1,5 uur), een mooie rondvaart door Den Haag, een zeskamp op het strand, een wandeling met Verhalenvertellers, een bezoek aan Corpus in Leiden of een rondleiding door de Ridderzaal, Tweede Kamer en het Binnenhof (aangepaste rondleiding tijdens verbouwing die duurt tot 2026); keuze genoeg!

16:00 uur
Tijd voor een spectaculaire film in het Omniversum; een belevenis in beeld & geluid! (U moet hier om ca. 15.40 uur aanwezig zijn).
In het Omniversum beleeft u de wereld op een indrukwekkende manier. In dit unieke grootbeeldfilmtheater worden films om u heen geprojecteerd op een koepelscherm. Aangevuld met waanzinnig geluid is het net of u in de film zit. U kunt verschillende grootbeeldfilms beleven in de genres cultuur, natuur, avontuur en wetenschap. Of u nu meereist langs zeven prachtige gebieden op aarde, zwemt met dolfijnen, zweeft in de ruimte of meegaat op expeditie naar de Zuidpool; in het Omniversum beleeft u de avonturen zelf!

17:00 uur
Vertrek richting uw hotel waar u kunt inchecken en waar u even de tijd heeft om u op te frissen. U kunt bijvoorbeeld logeren in het uitstekende 4 sterren NH Hotel, gelegen aan het Prinses Margrietplantsoen, midden in het zakelijke centrum van Den Haag, dicht bij regeringsgebouwen en ministeries. Gelegen vlakbij het Scheveningse strand en de pittoreske stad Delft. Alle kamers zijn voorzien van een volledige badkamer inclusief föhn en de kamers beschikken verder over TV, airco, een kluis, een rookmelder, een minibar. Uiteraard is een ander hotel ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

19:00 uur
Tijd voor het diner! Op een sfeervolle en historisch locatie in hartje Den Haag staat een goed verzorgd dinerbuffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
Voorgerechten: salade Caprese, Gemengde salade met kaas, croutons en noten, quiche van champignons en ham, quiche van prei en noten en boeren-paté
Hoofdgerechten: kalfsfricandeau in portsaus, gestoofde zalm in witte wijnsaus, aardappelgratin, gebakken rijst en verse groenten van ’t seizoen
Of Grill en Spit menu: keuze uit verschillende soorten vlees direct van de grill en het spit zoals beenham, speenvarken ribstuk, lamsschouder en gevogelte rollade, vergezeld van diverse aardappel- en groentegerechten en sauzen
Nagerechten: diverse mousses, panna cottas en vers fruit

Uiteraard kunt u ook kiezen voor iets anders, bijvoorbeeld een Live cooking buffet incl. drankjes of een Bourgondische avond, een BBQ aan het strand of een leuke arrangement in combinatie met het Casino etc. Prijzen en suggesties op aanvraag.

22:00 uur
U bent weer terug in uw hotel; einde dag 1

DAG 2,

’s Morgens staat er een lekker ontbijtbuffet voor u klaar en daarna checkt u uit.

11:00 uur
U begint uw bezoek aan Rotterdam met een mooie rondvaart door de havens. Midden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste zeehaven ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 Minuten lang boeiend met heldere uitleg!

12:30 uur
Op een leuke locatie staat een lekkere lunch klaar!

13:30 uur
Na de lunch brengt onze chauffeur u richting het centrum waar hij u kan uit laten stappen bij bijvoorbeeld de nieuwe Markthal of de bekende ‘Koopgoot’! Natuurlijk kunt u ook iets met elkaar doen in plaats van vrije tijd; bijvoorbeeld:

*DE EUROMAST
Met een supersnelle lift bent u in een paar seconden op 100 meter hoogte en heeft u de tijd om van het uitzicht te genieten! De liefhebbers kunnen nog een stukje verder gaan met de Euroscoop*;  U ondergaat de sensatie van een raketstart waarna de cabine al draaiend doorgaat naar 185 meter hoogte. Vanaf dat punt heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn havens.  Het maakt qua prijs overigens niet uit of men wel of niet doorgaat naar het hoogste punt! * De Euroscoop bezoeken is altijd onder voorbehoud! Bij slecht weer etc. heeft men het recht de Euroscoop te sluiten en kan men uiteraard wel tot het eerste platform op 100 meter komen! Duur ca. 75 minuten/Kosten ca. € 10,00 per persoon

* RONDLEIDING MARKTHAL (echte aanrader!)
In een rondleiding van een uur bezoekt u met een goed ingevoerde gids de Markthal, het nieuwste icoon van Rotterdam. De marktvloer, de dakterrassen van de marktpaviljoentjes, de tijdtrap en het indrukwekkende kunstwerk ‘Hoorn des Overvloeds’ van Arno Coenen. Verder kunt u veel interessante achtergrondinformatie verwachten over de Markthal. Denkt u aan uitleg over het ontwerp en de constructie en informatie over de opgravingen die gedaan zijn op de plek van de Markthal, sowieso een historische plek in Rotterdam. Vanzelfsprekend geven de gidsen u graag tips voor leuke zaakjes in de Markthal! Na de rondleiding heeft men de tijd zelf rond te kijken, of nog even lekker de stad in te gaan of te genieten van de grote zaterdagmarkt voor de deur van de Markthal! Duur ca. 1 uur/maximaal 15 personen per gids/ Kosten ca. € 175,00 per gids

*WANDELING KOP VAN ZUID EN KATENDRECHT.
De Kop van Zuid en Katendrecht hebben zich ontwikkeld tot de twee populairste wijken op Zuid en wij combineren deze twee aangrenzende wijken in een tour. In de Kop van Zuid richten we ons op de ontwikkeling van de Wilhelminapier, de hoogbouw en moderne architectuur van ‘star architects’ als Rem Koolhaas. Natuurlijk mag de geschiedenis van de landverhuizers en de Holland Amerika Lijn met het iconische Hotel New York hier niet ontbreken, net als een bezoek aan De Rotterdam van Koolhaas. Daarna volgt Katendrecht, een wijk die na een moeilijke periode weer helemaal hot is. In de oude roemruchte zeemanswijk – ooit de grootste rosse buurt van Europa – weiden onze stadsgidsen uit over het rijke verleden, het heden en de ambitieuze plannen die op de planken liggen. Plekken die we op het schiereiland Katendrecht bezoeken zijn o.m. de SS Rotterdam, het verhalenhuis Belvédere en het culinaire Deliplein.
Duur ca. 2 uur/maximaal 15 personen per gids/ Kosten ca. € 175,- per gids

* VAN NELLE FABRIEK
Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte        een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status. Met een ervaren Van Nelle-gids loopt u door en rondom de fabriek en begrijpt u waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.  In een uur komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst allemaal aan bod! Kosten ca. € 200, = per gids/ duur ca. 1 uur/ maximaal 20 personen per gids.

* STADSHAVENS WANDELING 2 UUR
In deze wandeltour komt u alles te weten over de rijke historie van de Rotterdamse haven waarbij we ons in het bijzonder richten op de oude havens in het centrum. Samen met een havengids wandelt u door de oude stadshavens van Rotterdam en proeft u de oude havensfeer. Onze gids voert u door eeuwenoude havengebieden die nu herontwikkeld zijn, zoals de historische Oude Haven, de Wijnhaven, de Leuvehaven en de Veerhaven. Deze haven stadswandeling kunt u ook combineren met een rondvaart in een sloep die dwars door de oud e stadshavens voert, en ook een stukje Maas aandoet. Duur ca. 2 uur/maximaal 15 personen per gids/ Kosten ca. € 175,= per gids Eventueel zijn er ook leuke 2 uur durende fiets-tours door de haven of door het centrum onder leiding van een gids; kosten ca. € 28,00 per persoon incl. gids en fiets!

* FLIKKEN KLATENDRECHT
In Katendrecht kun je de detective uithangen! Met het Flikken Katendrecht spel gaan jullie op pad om in drie verschillende spelrondes een moordwapen, een moordlocatie en een moordenaar te ontdekken. Wie zou de moord gepleegd hebben? Jullie worden ontvangen door de spelbegeleider op een centraal punt op Katendrecht. Hier wordt het gezelschap opgedeeld in verschillende teams en krijgen jullie het dossier overhandigd. Door het oplossen van de verschillende opdrachten krijgen jullie telkens weer meer informatie over de dader.Na 2 uurtjes puzzelen sluit je af met een drankje en kijkt men welk team de moordzaak het best heeft opgelost! Duur ca. 2,5 uur inclusief drankje/Kosten ca. € 32,50 p.p. vanaf 15 personen.

* FOTOSPEURTOCHT PER STEP
Als je Rotterdam zelf wilt ontdekken en lopen je iets te langzaam gaat, is de speurtocht dé ideale oplossing! Doordat je de foto’s volgt van de speurtocht zie je vanzelf de meest bijzondere details van Rotterdam. Onderweg worden er vragen gesteld zodat je met meerdere teams een competitie aan kan gaan wie het meeste van Rotterdam te weten kan komen. Op bijzondere plekken krijg je leuke informatie. De focus ligt in een route op een bepaald thema, maar het is vooral een overall kennismaking met bruisend Rotterdam! Je hebt keuze uit de routes: kroegen en cafés, voor als je wilt weten waar je moet gaan stappen, en Kunst op Straat; Rotterdam heeft de hoogste kunstdichtheid van Nederland en Architectuur; meer mooie architectuur dan in Rotterdam kun je bijna niet vinden! Kosten ca. € 15,50 per persoon/duur ca. 2,5 uur /inclusief stephuur en route/ minimum aantal deelnemers is 10. Eventueel is een steptocht met gids ook mogelijk; dat kost  ca. € 27,50 per persoon.

* RONDLEIDING SS ROTTERDAM
Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: U stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende “De Rotterdam”!
Deze tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bekijk ook de korte film in het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten. Maak deze rondleiding over het schip met audiofoon en luister naar de aanwijzingen en scheepsverhalen van de Shiphosts.
Duur ca. 1 uur/ kosten ca. € 15,50 p.p.

16:45 uur
Vertrek uit Rotterdam richting huis; uiteraard kan er onderweg nog een diner of buffet worden gebruikt; u bent dan ca. 2,5 uur later thuis; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen  € 249,= per persoon
Toeslag 1 persoons kamer ca. € 69,50 per persoon/nacht
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
· kopje koffie met appelgebak 1e dag
· entree Madurodam
· lunch als beschreven 1e dag
· vrije tijd Scheveningen
· entree Omniversum
· diner 1e dag als beschreven
· 1 overnachting op basis van een toeristenklasse hotel
· 1 x ontbijtbuffet 2e dag
· toeristenbelasting
· rondvaart Spido
· lunch met kroket en drankjes als beschreven  2e dag
. verzorging van de chauffeur

Foto’s 1,3 & 12 copyright Madurodam