2 dagen sfeervol Den Bosch & Rotterdam

DAG 1
08:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van bar, dvd en toilet staat voor en u heeft de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting het Brabantse land!

10:15 uur
Op een mooie, historische locatie in hartje Den Bosch staat de koffie of thee met de Bossche Bol al voor u klaar!

11:00 uur
Henk & Jaap
hebben zich inmiddels bij uw gezelschap gevoegd en nemen u graag mee voor een zeer bijzondere kennismaking met ’s ‘s-Hertogenbosch!

U wordt deze wandeling op theatrale en ludieke wijze verrast door de heren Jaap. F. Grolleboer en Henk. Z. Knotjes! Zij leiden u op geheel eigen wijze door karakteristiek ‘s-‘s-Hertogenbosch en zorgen voor een opwaardering van uw culturele kennis! Als stadsgidsen verzorgen zij rondleidingen langs vele historische en culturele hoogstandjes. Een wandeling vol humor, plezier en interactie! Voor elk gezelschap dat eens wat anders wil dan een traditionele wandeling met stadsgids, een echte aanrader! Bent u met een groot gezelschap dan zal de groep worden gesplitst.

TIP:
Ook zeer de moeite waard; een wandeling met een Verhalenverteller of een bezoek aan Jheronimus Bosch Art Center !
Verhalenverteller:
Waar vind je een stad gelijk aan ‘s-Hertogenbosch, met prijzende namen als Klein Rome of De Moerasdraak. Eens het Bosch van de Hertog, nu van ons allemaal. Een stad waar je elkaar ontmoet in gezelligheid. Hier laat een bewogen geschiedenis zich vertellen op de mooiste plekjes. Kom, ga mee naar het Den Bosch van eeuwen geleden. De verhalenverteller stelt je voor aan de inwoners van weleer die de veranderingen aan den lijve ondervonden. Hoor de verhalen, de wonderen, de legendes en de sagen van ‘s-Hertogenbosch.
Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 19,00 per persoon.

Jheronimus Bosch Art Center
In een prachtige, voormalige kerk kunt u genieten van deze spraakmakende kunstenaar. Geen stoffig museum, maar een belevenis die alle zintuigen prikkelt! Met een glazen lift kunt u naar het topje van de toren van waaruit u een prachtig uitzicht over de hele stad hebt. De Sint-Jan is heel mooi te zien. Op iedere verdieping in de toren vindt u reproducties van de schilderijen van Jheronimus Bosch, in het kerkgedeelte zweven figuren die direct uit het werk van Bosch lijken te komen, vanuit heerlijke theaterfauteuils kunt u naar een film kijken en in de kelder komt u Bosch zelfs tegen; een echte belevenis….!
Duur ca. 2 uur/Entree ca. € 10,= per persoon/ Rondleiding 1 uur ca. € 45,00 per gids voor maximaal 15 personen.

12:30 uur
Er staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: kroket, diverse ambachtelijke broodsoorten, ontbijtkoek, rozijnenbrood, beschuit, diverse vleeswaren, kaas, eieren, onbeperkt koffie, thee, melk en een glas jus d’orange.

14:00 uur
Als u toch in Den Bosch bent dan mag een workshop Bossche Bollen maken natuurlijk niet ontbreken!

* WORKSHOP MAAK JE EIGEN BOSSCHE BOL!
U gaat naar Den Bosch toe, Zoete Lieve Gerritje…. en daar hoort natuurlijk een Bossche bol bij. In deze workshop maakt u ze zelf! (Duur ca. 1,5 uur)

De experts geven u een duidelijke uitleg en door middel van een korte quiz leert u op een speelse manier meer over de Bossche bol. Wie heeft de meeste kennis over dit lekkernij? Met het recept, professioneel keukengerei en de nodige ingrediënten gaat u zelf aan de slag. Slagroom kloppen, chocolade smelten… Sta versteld van uw eigen Bossche bol… Met een lekkere kop koffie erbij wordt het optimaal genieten! Inclusief: Koffie of thee voor bij de Bossche bol, begeleiding van de expert, benodigde keukengerei en natuurlijk de benodigde ingrediënten!

15:00 uur
Na de Bossche Bollen is het dan tijd om zelf even rond te kijken in het gezellige hart van de stad! Lekker shoppen, een terrasje pikken…. Het kan allemaal!
Uiteraard kunnen wij ook nog een activiteit regelen, zoals een leuke steptocht, rondvaart over de Binnendieze, rondleiding door de prachtige St. Jan, al golfend door Den Bosch, speertochten etc.

18:45 uur
U gaat genieten van een outdoor gril buffet op een sfeervolle locatie in hartje Den Bosch! (Dit kan ook iets eerder of later uiteraard)
De binnentuin van deze locatie is met recht uniek te noemen. Sfeervol, groen, gezellig… en kijk je omhoog, dan zie je de klokkentoren van de Sint Jan. Hier kunt u genieten van een tot in de puntjes verzorgd grill-buffet ter plekke bereid op onze barbecue/rookoven, de Oklahoma Joe. Het grill-buffet wordt geserveerd in Engels/Amerikaanse stijl. Goed vlees, mooi verzorgd en met pure producten! Mocht het onverhoopt slecht weer zijn… dan grilt de kok buiten en eet u met uw gasten binnen!

Uw outdoor gril buffet bestaat uit:
BUTTERFLY SHRIMPS – Pittig gekruide garnalen van de gril
COLMAN’S SALMON – Een hele zalm met mosterdglazuur
LONDON BROIL – Rundvlees gemarineerd in cajunkruiden
HAPPY CHICKEN – Piepkuiken gemarineerd in GUINNESS en citroen
MINTED LAMB – Lamskoteletjes met pikante muntgelei
Daarbij warme- en koude garnituren:
SMOKED POTATOE- Geroosterde aardappel met Ahornkaneelboter
PEPPERED CORN, Gegrilde mais met peper en roomboter
SEASON SALAD BAR – 4 verschillende koude salades: aardappelsalade met mosterd en spekjes, gegrilde venkelsalade, komkommersalade en gemarineerde tomaten.
Men zorgt verder voor voldoende brood, olijven en kruidenboter.
Tot slot staat er een overheerlijk dessertbuffet voor u klaar:
DEATH BY CHOCOLATE –Chocolademousse met vanillesaus / CRÈME BRULEE / COCONUT PINEAPPLE – Met kokosmelk gegrilde ananas met vanille-ijs en chocoladesaus

Wilt u liever een 3 – of 4 gangen diner, of wilt u een thema avond, live cooking buffet etc.? Alles kan; wij werken het graag voor u uit.

21:15 uur
Uw chauffeur brengt u naar uw hotel buiten de stad; een hotel in de stad kan uiteraard ook; wij maken graag een aangepast voorstel!

21:45 uur
Aankomst bij uw sfeervolle hotel!
U verblijft hier op basis van sfeervol ingerichte 2 persoonskamers, voorzien van een eigentijds interieur met natuurlijk moderne faciliteiten en een luxe afwerking! De groots opgezette badkamer is voorzien van een ruime walk-in regenshower en beschikt over een apart toilet. Verder vindt u in de kamers een tv, een minibar, koffie- en thee faciliteiten, een föhn en toiletartikelen.
Het hotel beschikt nog over een fitnessclub (open van 8-22 uur) een sfeervol restaurant en een gezellige bar- lounge. Na het inchecken kan men nog gezellig napraten in de bar van het hotel; einde dag 1

DAG 2
Vanaf een uur of half acht staat er een heerlijk en uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar in het restaurant van uw hotel!

09:15 uur
U checkt uit en uw chauffeur staat klaar om u naar Rotterdam te brengen.

11:00 uur
In Rotterdam aangekomen begint u met een mooie rondvaart door de beroemde haven van deze metropool! Midden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste zeehaven ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg! Indien gewenst staat er voor iedereen een kopje koffie of thee met appelgebak klaar; kosten ca. € 8,00 per persoon. Wij zorgen ervoor dat u ca. 10 minuten voor vertrek van de boot aanwezig bent!

12:15 uur
Na de rondvaart brengt onze chauffeur u richting het centrum waar hij u kan uit laten stappen bij bijvoorbeeld de nieuwe Markthallen of de bekende ‘Koopgoot’! Natuurlijk kunt u ook iets met elkaar doen in plaats van vrije tijd; bijvoorbeeld:

*DE EUROMAST
Met een supersnelle lift bent u in een paar seconden op 100 meter hoogte en heeft u de tijd om van het uitzicht te genieten! De liefhebbers kunnen nog een stukje verder gaan met de Euroscoop*;  U ondergaat de sensatie van een raketstart waarna de cabine al draaiend doorgaat naar 185 meter hoogte. Vanaf dat punt heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn havens.  Het maakt qua prijs overigens niet uit of men wel of niet doorgaat naar het hoogste punt! * De Euroscoop bezoeken is altijd onder voorbehoud! Bij slecht weer etc. heeft men het recht de Euroscoop te sluiten en kan men uiteraard wel tot het eerste platform op 100 meter komen! Duur ca. 75 minuten/Kosten ca. € 11,50 per persoon

* RONDLEIDING MARKTHAL (echte aanrader!)
In een rondleiding van een uur bezoekt u met een goed ingevoerde gids de Markthal, het nieuwste icoon van Rotterdam. De marktvloer, de dakterrassen van de marktpaviljoentjes, de tijdtrap en het indrukwekkende kunstwerk ‘Hoorn des Overvloeds’ van Arno Coenen. Verder kunt u veel interessante achtergrondinformatie verwachten over de Markthal. Denkt u aan uitleg over het ontwerp en de constructie en informatie over de opgravingen die gedaan zijn op de plek van de Markthal, sowieso een historische plek in Rotterdam. Vanzelfsprekend geven de gidsen u graag tips voor leuke zaakjes in de Markthal! Na de rondleiding heeft men de tijd zelf rond te kijken, of nog even lekker de stad in te gaan of te genieten van de grote zaterdagmarkt voor de deur van de Markthal! Duur ca. 1 uur/maximaal 15 personen per gids/ Kosten ca. € 150,- per gids

*WANDELING KOP VAN ZUID EN KATENDRECHT.
De Kop van Zuid en Katendrecht hebben zich ontwikkeld tot de twee populairste wijken op Zuid en wij combineren deze twee aangrenzende wijken in een tour. In de Kop van Zuid richten we ons op de ontwikkeling van de Wilhelminapier, de hoogbouw en moderne architectuur van ‘star architects’ als Rem Koolhaas. Natuurlijk mag de geschiedenis van de landverhuizers en de Holland Amerika Lijn met het iconische Hotel New York hier niet ontbreken, net als een bezoek aan De Rotterdam van Koolhaas. Daarna volgt Katendrecht, een wijk die na een moeilijke periode weer helemaal hot is. In de oude roemruchte zeemanswijk – ooit de grootste rosse buurt van Europa – weiden onze stadsgidsen uit over het rijke verleden, het heden en de ambitieuze plannen die op de planken liggen. Plekken die we op het schiereiland Katendrecht bezoeken zijn o.m. de SS Rotterdam, het verhalenhuis Belvédere en het culinaire Deliplein.
Duur ca. 2 uur/maximaal 15 personen per gids/ Kosten ca. € 175,- per gids

* VAN NELLE FABRIEK
Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte        een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status. Met een ervaren Van Nelle-gids loopt u door en rondom de fabriek en begrijpt u waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.  In een uur komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst allemaal aan bod! Kosten ca. € 195, = per gids/ duur ca. 1 uur/ maximaal 20 personen per gids.

* STADSHAVENS WANDELING 2 UUR
In deze wandeltour komt u alles te weten over de rijke historie van de Rotterdamse haven waarbij we ons in het bijzonder richten op de oude havens in het centrum. Samen met een havengids wandelt u door de oude stadshavens van Rotterdam en proeft u de oude havensfeer. Onze gids voert u door eeuwenoude havengebieden die nu herontwikkeld zijn, zoals de historische Oude Haven, de Wijnhaven, de Leuvehaven en de Veerhaven. Deze haven stadswandeling kunt u ook combineren met een rondvaart in een sloep die dwars door de oud e stadshavens voert, en ook een stukje Maas aandoet. Duur ca. 2 uur/maximaal 15 personen per gids/ Kosten ca. € 175,= per gids Eventueel zijn er ook leuke 2 uur durende fiets-tours door de haven of door het centrum onder leiding van een gids; kosten ca. € 27,00 per persoon incl. gids en fiets!

* FLIKKEN KLATENDRECHT
In Katendrecht kun je de detective uithangen! Met het Flikken Katendrecht spel gaan jullie op pad om in drie verschillende spelrondes een moordwapen, een moordlocatie en een moordenaar te ontdekken. Wie zou de moord gepleegd hebben? Jullie worden ontvangen door de spelbegeleider op een centraal punt op Katendrecht. Hier wordt het gezelschap opgedeeld in verschillende teams en krijgen jullie het dossier overhandigd. Door het oplossen van de verschillende opdrachten krijgen jullie telkens weer meer informatie over de dader.Na 2 uurtjes puzzelen sluit je af met een drankje en kijkt men welk team de moordzaak het best heeft opgelost! Duur ca. 2,5 uur inclusief drankje/Kosten ca. € 29,50 p.p. vanaf 15 personen.

* FOTOSPEURTOCHT PER STEP
Als je Rotterdam zelf wilt ontdekken en lopen je iets te langzaam gaat, is de speurtocht dé ideale oplossing! Doordat je de foto’s volgt van de speurtocht zie je vanzelf de meest bijzondere details van Rotterdam. Onderweg worden er vragen gesteld zodat je met meerdere teams een competitie aan kan gaan wie het meeste van Rotterdam te weten kan komen. Op bijzondere plekken krijg je leuke informatie. De focus ligt in een route op een bepaald thema, maar het is vooral een overall kennismaking met bruisend Rotterdam! Je hebt keuze uit de routes: kroegen en cafés, voor als je wilt weten waar je moet gaan stappen, en Kunst op Straat; Rotterdam heeft de hoogste kunstdichtheid van Nederland en Architectuur; meer mooie architectuur dan in Rotterdam kun je bijna niet vinden! Kosten ca. € 17,50 per persoon/duur ca. 2,5 uur /inclusief stephuur en route/ minimum aantal deelnemers is 10. Eventueel is een steptocht met gids ook mogelijk; dat kost  ca. € 27,00 per persoon.

* RONDLEIDING SS ROTTERDAM
Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: U stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende “De Rotterdam”!
Deze tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bekijk ook de korte film in het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten. Maak deze rondleiding over het schip met audiofoon en luister naar de aanwijzingen en scheepsverhalen van de Shiphosts.
Duur ca. 1 uur/ kosten ca. € 13,50 p.p.

Wilt u eerst nog met elkaar de lunch gebruiken dan kan dat op een gezellige locatie aan de Maas vanaf ca. € 16,00 p.p.

16:45 uur
Vertrek uit Rotterdam richting huis; uiteraard kan er onderweg nog een diner of buffet worden gebruikt; u bent dan ca. 2,5 uur later thuis; prijzen en suggesties op aanvraag.

Prijsindicatie:
45   –  62 personen € 279,50 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer ca. € 49,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco, bar en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met Bossche Bol 1e dag
* hilarische stadswandeling met Jaap & Henk 1e dag
* lunchbuffet als beschreven 1e dag
* workshop Bossche Bol 1 uur
* vrije tijd Den Bosch
* outdoor Grillbuffet als beschreven 1e dag (excl. drankjes)
* overnachting op basis van 2 persoons kamers **** hotel
* royaal ontbijtbuffet 2e dag
* rondvaart havens Rotterdam 75 minuten
* vrije tijd Rotterdam
* verzorging van de chauffeur (hotel en maaltijden)

Foto’s 6,7,8,9 © Citymarketing Den Bosch/Karin Jonkers