Actie in Drenthe!

08:45 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting het Gevangenismuseum.

10:30 uur
In Veenhuizen aangekomen wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en heerlijk appelgebak.

11:00 uur
De gidsen staan al klaar staan om u mee te nemen voor een mooie en boeiende rondleiding door dit bijzondere museum. Er mogen maximaal 25 gasten met 1 gids mee; de gidsen kosten ca. € 75,00 per gids.

Het Gevangenismuseum brengt in beeld hoe misdadigers vanaf 1600 werden berecht en gestraft. In een tocht door de tijd dwaalt men van schandpaal naar cachot en komt men via de rechtbank uiteindelijk in de hedendaagse gevangenis terecht.
Twee keer per jaar organiseert het Gevangenismuseum een tijdelijke expositie. De exposities diepen bepaalde aspecten van detentie en straf uit of zoomen in op actuele thema’s. Veel mensen kennen de geschiedenis van Veenhuizen en de Maatschappij van Weldadigheid wel enigszins, maar hoe was het nou om hier in die tijd te wonen en te werken? Hoe leefde men? Hoe keek men aan tegen dit gedwongen leven op het platteland? En waarom werd men eigenlijk opgezonden’?

Persoonlijke verhalen van diverse ‘kolonisten’, zoals de bewoners van deze gestichten genoemd werden. Door middel van beeld, tekst, audiofragmenten, brieven e.d. komen we steeds meer te weten over het leven van diverse individuen. Hun verhalen liggen verspreid over de hele tentoonstelling en de bezoeker kan ze, al lopend door de expositie, met hun meebeleven.

Na de rondleiding die ca. 75 minuten duurt kan men nog even zelf rondkijken op de binnenplaats en plekken waar u niet geweest bent tijdens de rondleiding!

13:00 uur
Op een landelijke locatie staat een lekkere en goed verzorgde lunch voor u klaar die bij mooi weer zelfs buiten geserveerd kan worden op het gezellige terras!
De lunch ziet er als volgt uit: Mosterdsoep met spekjes, Grootmoeders tomatensoep (vegetarisch), Vers afgebakken broodjes, Ciabatta met zongedroogde tomaatjes, Suikerbrood, Krenten en of mueslibollen, Diverse broodsoorten van de warme bakker, Diverse soorten vleeswaren, Kaas; jonge kaas, komijnekaas, Gerookte zalm, Diverse soorten zoet beleg, eiersalade en Kip-kerriesalade, salade, Tomaat en komkommer (hiermee belegt u uw eigen ‘broodje gezond’), Fruit en in de zomerperiode heerlijke vers geplukte aardbeien en koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange naar wens.

14:00 uur
Na een uitleg en het maken van de groepsfoto gaan jullie rond 14.30 uur op pad met een echte ouderwetse DAF! We gaan uit van 4 personen per DAF. Een ouderwets gezellig uitje met de Daf. Met behulp van landkaarten rijden jullie een puzzelrit door Drenthe met de Dafjes. Onderweg wordt er volop gepuzzeld. Met de juiste antwoorden krijg je een code om de kluis te kraken. Welk team ontcijfert de code en weet bij terugkomst de kluis te kraken? Voor het winnende team is er natuurlijk de eeuwige roem én een aardigheidje!

Op deze locatie zijn ook andere activiteiten mogelijk zoals Wie is de Mol (korting ca. € 5,00 p.p.) Drentse Sceptalon (3 uur allerlei outdoor activiteiten/korting ca. € 5,00 p.p.)
Ik hou van Holland spel (korting ca. € 5,00 p.p.) Solextocht (toeslag ca. € 5,00 p.p.) of E-Chopper puzzeltocht (toeslag ca. € 4,00 p.p.), Tandemtocht (korting ca. € 4,00 p.p.), Crazy 88 met de fiets (korting ca. € 3,00 p.p.) etc.  Alle onderdelen duren ca. 2,5 -3 uur!

Rond 16.30 uur is iedereen terug en is er de prijsuitreiking en eventueel tijd voor een drankje (drankjes zijn niet inbegrepen).

18:00 uur
Net boven Zwolle, staat een 2 uur durend, uitgebreid drie gangen wereldgerechtenbuffet klaar. Tevens zijn gedurende 2 uur alle non alcoholische drankjes inbegrepen! (alcoholische dranken te bestellen vanaf ca. €1,75 per glas).

21.00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Voorwaarden Daf rijden
Bestuurder rijbewijs B
Bestuurder minimaal 25 jaar
Borg voor groepen vanaf 7 personen € 250,00 ( voor de hele groep)
Tekenen van huurvoorwaarden terplaatse

Prijsindicatie:
45   –  62  personen € 139,50 per persoon
Wanneer er minder dan 4 personen in een DAF zitten betaalt u ca. € 25,00 extra per lege plek.
Mensen met een geldige Museumjaarkaart hebben op vertoon van de kaart gratis entree bij het Museum en krijgen achteraf een korting van ca. € 10,00 p.p.
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
* entree Gevangenismuseum
* lunch met soep & drankjes als beschreven
* DAF puzzeltocht incl. prijsje voor het winnende team
* 3 gangen dinerbuffet 2 uur incl. alle non-alcoholische drankjes
* verzorging van de chauffeur

Foto’s 4,5 & 6 Gevangenismuseum afdeling Marketing