Amsterdam & Fabrique des Lumières!

08:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Amsterdam.

10:15 uur
U bent inmiddels aangekomen in het centrum waar we op een bijzondere locatie 2 kopjes koffie of thee met gebak gebruiken!
Je moet het weten, maar op perron 2B van Amsterdam CS is het mooiste stations restaurant van Europa volgens ‘The Guardian’! Ontworpen door Nederlands beroemdste architect Cuypers (Rijksmuseum), beleef je hier de unieke grandeur van vroeger en geniet je ondertussen van prima kwaliteit, & gastvrijheid van dit monumentale restaurant.

11:15 uur
Tijd voor een bezoek aan 1 van de meest magische attracties van Amsterdam; FABRIQUE DES LUMIERES!
In een grote hal op het terrein van de voormalige Westergasfabriek bezoekt u een bijzondere expositie; met digitale technieken worden grote kunstwerken gepresenteerd, zoals bijvoorbeeld van de beroemde kunstenaars Klimt en Hundertwasser & de bekende fotograaf Jimmy Nelson. Een waar kleurenspektakel dat wordt afgewisseld met prachtige muziek; een lust voor oog en oor! Vraag ons naar de expositie op het moment dat u wilt reizen!

13:15 uur
U bent inmiddels aangekomen in de buurt van het Centraal Station. Hier staat een goed verzorgde koffietafel voor u klaar: kroket, diverse soorten bood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie of thee.

Eventueel kunt u de lunch ook gebruiken bij restaurant ‘Eerste Klas’’ IN het Station. Deze lunch kan er als volgt uitzien: 1 uur onbeperkt koffie, thee, melk en tapwater, Parelcouscous salade, Broodje Oma Bobs kroket, Runderbouillon met bieslook en bospaddenstoelen, Diverse soorten broodjes (twee bolletjes per persoon) met diverse kaas- en vleeswaren & zoet beleg, krentenbrood en mini chocoladebroodjes en Verse fruitsalade. De toeslag voor deze lunch bedraagt ca. € 4,50 per persoon.

14:15 uur
Na de lunch zijn er diverse mogelijkheden die u uw gasten aan kunt bieden!

*MET EEN GIDS OVER DE WALLEN OF DOOR DE JORDAAN
 Gedurende 2 uur nemen deskundige én gezellige gidsen u mee voor een leuke wandeling door het hart van de Jordaan of over de beroemde wallen, en hoort u allerlei leuke weetjes en anekdotes!
Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 14,50 Per persoon Deze tocht kan ook per step of per fiets gedaan worden; in dat geval betaal je ca. € 7,50 per persoon extra!

*THIS IS HOLLAND
Hoe kunnen we dit nu uitleggen…..  dit moet je eigenlijk zelf meemaken. Een ontzettend leuke bestemming voor groepen die een dagje Amsterdam doen.
‘THIS IS HOLLAND’ is een leuke 5D vliegervaring, een vlucht simulatie over Nederlands mooiste bezienswaardigheden! In deze levensechte belevenis voor jong en oud, vlieg je over Paleis Het Loo, De Veluwe, de Nederlandse bollenvelden, het Woudagemaal, onze hoofdstad en nog veel meer. Je voelt het, je ruikt het en de wind waait zelfs door je haar! Midden in een bolvormig scherm bieden adembenemende filmbeelden een gaaf perspectief vanuit de lucht en nieuwe inzichten in hoe Nederland is ontstaan. Met effecten als wind, nevel en geuren een realistische 5D ervaring.

THIS IS HOLLLAND bestaat uit 4 delen; een filmzaal met een film van 8 min over de geschiedenis van Nederland, een tweede ruimte met een kaart van Nederland en uitleg over de seizoenen in Nederland en de vliegroute, daarna volgt de vlucht in de vlieg simulator, met tot slot een laatste gedeelte met verdiepende informatie over de 22 locaties waar overheen wordt gevlogen.
De simulator kan 40 personen per 15 minuten en dus 160 personen per uur* verwerken en is met wat assistentie van het personeel ook mogelijk voor gebruikers van rollators of rolstoelen. Er is in het gebouw een grote lift en een minder validen toilet aanwezig. Na de vlucht zijn er nog wat interactieve schermen met meer informatie over Nederland en leuke mini-hologrammen van Nederlandse toeristische bezienswaardigheden.  Ook is er een ‘This is Holland’ winkeltje en wordt er altijd per 6-8 personen een groepsfoto gemaakt die gratis per e-mail naar je wordt verstuurd en ook tegen betaling afgedrukt is te verkrijgen na afloop. Duur ca. 45-60 minuten/Kosten ca. 20,00 per persoon

*RONDVAART AMSTERDAM
Een mooie rondvaart door de bekende Amsterdamse Grachten is altijd leuk! In 5 minuten loopt u vanaf de lunch locatie naar het Damrak waar de boten al op u liggen te wachten. Uitleg krijgt u onderweg middels een band. De boten zijn te betreden via een trapje met ca. 5 treden. Er is een klein/eenvoudig toilet aan boord van de boot. Duur ca. 60 minuten/Kosten ca. € 10,00 per persoon

*VRIJE TIJD 

*AMSTERDAM LOOKOUT
Zoals je met iedere groep in Parijs naar de Tour Montparnasse gaat voor het fenomenale uitzicht, zo mag je bij een bezoek aan Amsterdam de A’DAM LOOKOUT aan het IJ in Amsterdam Noord niet missen! De snelle lift naar boven heeft een glazen dak en een spectaculaire lichtshow in de liftschacht. Boven is een prachtige ruimte met glas rondom en een restaurant. Er zijn maquettes en touchscreens bij de ramen waarop je kunt zien welke gebouwen het zijn die je kunt zien. Je ziet het historische centrum, het IJ, het Centraal station en cruiseschepen onder je. Daarna kun je naar het dak, hier ervaar je het nog beter, je hoort de stad en haar geluiden en voelt de wind door je haar.  Dit uitzicht is echt zo geweldig, dat vergeet je nooit meer! Voor de durfals zijn hier ook de ‘Over The Edge’ schommels (niet bij de prijs inbegrepen: ca. € 7,50 p.p.) de hoogste schommels van Europa op zo’n 100 meter hoogte.
Duur bezoek aan Lookout ca. 45-60 minuten/Kosten ca. € 16,00 Per persoon Nieuw op deze locatie is de Amsterdam VR Ride; een virtuele achtbaanrit door Amsterdam!
Kosten € 6,50 per persoon, ter plaatse te reserveren. TIP: deze locatie ligt naast ‘This is Holland’ dus een combinatie kan ook!

*NIEUWE KERK AMSTERDAM
De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland. De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies & officiële bijeenkomsten. De Nieuwe Kerk is een echte koninklijke kerk. Hier vinden de officiële koninklijke ceremonies plaats: inhuldigingen van het staatshoofd en huwelijksplechtigheden. Deze nationale functie vloeit voort uit de ligging pal naast het Koninklijk Paleis.

Verspreid in De Nieuwe Kerk staan diverse opvallende monumenten gewijd aan beroemde admiralen. Onbetwist de grootste onder hen was Michiel de Ruyter, voor wie dan ook een naar Nederlandse begrippen ongekend rijk praalgraf is opgericht. Maar ook Jan Hendrik van Kinsbergen, in 1819 overleden, heeft een praalgraf in de Nieuwe Kerk. Anders dan de zeventiende-eeuwse admiralen rust de admiraal in burgerkostuum op de tombe. Alleen de kanonloop en het onderscheidingsteken op zijn borst verwijzen naar het verleden van deze admiraal.

Het van oorsprong middeleeuwse gebouw is gewijd in 1409. In de ruim zeshonderd jaar stedelijke en nationale geschiedenis van de kerk waren er hoofdrollen voor koningen en koninginnen, de kruisridder en de VOC-koopman die er begraven zijn, schrijvers en vrijgevochten stedelingen. Met middeleeuwse geheimen, koninklijke tradities, katholieke devotie en Beeldenstorm.
Duur rondleiding ca. 1 uur/Groepsentree ca. 19,50 per persoon. Kosten Gids Rondleiding ca. € 125,00 voor maximaal 15 gasten. Mensen met een geldige Museumjaarkaart of VIP Vriendenloterij hebben gratis entree op vertoon van de kaart maar betalen wel een kleine toeslag voor sommige tentoonstellingen van ca. € 3,50 per persoon.

Er kan uiteraard nog veel meer: puzzeltochten, bezoek aan Madame Tussauds of The Dungeons, bezoek aan Paleis op de Dam, waterfietstocht, Bezoek aan de Hermitage,
Heineken Experience  of de ArenA etc.! Meer weten? Wij werken het graag voor u uit!

16:15 uur
Vertrek uit Amsterdam richting uw diner locatie (dit kan uiteraard ook eerder of later).

17:30 uur
Tijd voor een goed verzorgd BBQ Buffet dat er als volgt uit kan zien:
Huisgemaakte soep van de dag – Runderhamburgers, Gemarineerde kippenboutjes, Gemarineerde speklapjes, Braadworstjes, Kipsaté met satésaus, Rundvleessalade, Aardappelsalade, Gemengde salade, Boerenfriet, Stokbrood met huisgemaakte kruidenboter, pesto, aïoli & Diverse koude en warme sauzen en een groentemix.
Dessertbuffet: Diverse luxe ijstaarten, Slagroom, Warme chocolade saus, Warme kersen en vuurwerk

TIP:
In plaats van de BBQ met het dessertbuffet kunt u ook kiezen voor een ander menu, buffet of een andere locatie. Ook een heerlijk 2 uur durend wereldgerechtenbuffet is altijd leuk!  Dat is onbeperkt genieten van een keur aan heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten (vlees/vis en vegetarisch) & nagerechten. Tevens zijn dan alle aanwezige drankjes inbegrepen!
Kiest u voor een all-inclusive buffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 5,00 per persoon maar dan zijn de drankjes ook inbegrepen.

20:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62  personen € 119,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* entree Fabrique des Lumières
* lunch met kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd Amsterdam
* BBQ met dessertbuffet (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

Foto 5 Marketing afdeling This is Holland
Foto 1,3 & 4
©Dennis Bouman
banner & Foto’s 1,2 ,3 © Culturespaces / 
Marketing afdeling Fabrique des Lumières