Batavialand & Bataviastad

09:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van bar, dvd en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u rond 9.15 uur richting Flevoland.

10:15 uur
Bij Batavialand aangekomen wordt u in de Taveerne ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak.

11:00 uur
Na de koffie begint u met een bezoek aan het museum. Bent u met een groter gezelschap dan delen wij de groep in 2 delen; de ene helft gaat dan eerst naar het museum en de andere helft bezoekt de werf met de Batavia.  Denkt u er wel aan dat de werf en de Batavia zelf (het schip) niet geschikt zijn voor mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel of rollator gebruiken. Het museum is wel toegankelijk voor mensen met rolstoel of rollator.

Batavialand vertelt hét verhaal van de geschiedenis van Flevoland!
Het is een combinatie van een prachtig museum met het verhaal van deze grootste polder ter wereld én de Bataviawerf met de replica van het VOC Schip De Batavia.
 In 2017 gingen museum en werf, die direct naast elkaar liggen, samen en kunt u genieten van een bezoek aan de smederij, zeilmakerij, touwslagerij, modelbouw, tuigerij en beeldsnijderij.

Het bezoek aan de werf begint met een leuke film over De Batavia en haar bouw, dan volgt een rondleiding over de werf met alle ambachten demonstraties en krijgt u nog een uitleg bij de open constructie van het V.O.C. schip De Zeven Provinciën. In het museum het museum kijkt u zelf rond zonder gids; hier staat alles duidelijk beschreven en er is tevens een film en bezoek aan de tentoonstelling inbegrepen.

12:30 uur
In het restaurant staat een lekkere lunch klaar: voor iedereen 1 broodje kaas, 1 broodje tonijnsalade en 1 broodje kroket + 1 glas melk, karnemelk of jus d ‘orange naar wens.
Heeft u liever een koffietafel in buffetvorm dan is dat ook mogelijk; diverse soorten brood en broodjes, kaas, vleeswaren en zoetbeleg, kroket en 2 x koffie, thee of melk. De toeslag voor deze koffietafel is ca. € 6,00 per persoon.

13:30 uur
Tijd voor een bezoek aan de Bataviawerf waar deskundige gidsen u zullen rondleiden.

15:00 uur
Het bezoek aan Batavialand is ten einde; er zijn diverse mogelijkheden om de rest van de middag in te vullen:

* Rondleiding Yakult fabriek Almere (gratis); de tijden zullen dan wel iets worden aangepast maar dit is een leuke combinatie!

* Bezoek aan het Aviodrome

* Bataviastad Outletcenter
Hier kunt u uw gasten vrije tijd geven om naar hartenlust te shoppen in dit mooie winkelcentrum waar alle bekende merken vertegenwoordigd zijn in meer dan 150 winkels. Ontdek alle internationale modemerken en shop met leuke kortingen! Ook zijn er diverse gelegenheden waar je even wat kunt drinken, een ijsje kunt kopen etc. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

*Wijnproeverij Zuid Afrikaanse wijnen
Het ligt even aan de route die wij moeten rijden om u weer naar huis te brengen maar is dit in het noorden van Nederland dan is een bezoek aan de wijngaard net boven Emmeloord ook een aanrader! Hier worden de heerlijkste wijnen uit het zonnige Zuid Afrika verhandelt en krijgt u een leuke uitleg en mag er geproefd worden! Duur ca. 75 minuten/Kosten ca. € 7,00 p.p. inclusief 6 soorten wijn proeven!

*Bezoek aan het mooie Urk!

Ginkiestocht:
wandeling (ca. 75 minuten) onder leiding van een deskundige gidsen langs bezienswaardigheden en door een doolhof van smalle steegjes met de mooiste verhalen en anekdotes van de gids/Kosten ca. € 5,00 p.p.

Grote klederdracht-presentatie
door 6/7 personen van Urker klederdrachtgroep die dit showen en erover vertellen. Totale duur ca. 60 minuten/Kosten ca. € 8,50 per persoon. Dit zou dan gebeuren op de locatie waar u ook het diner gebruikt. Een kortere show met 2 mensen in klederdracht kan ook; duur ca. 40 minuten/Kosten ca. € 5,00 p.p.

Museum “Het Oude Raadhuis”; Cultuurhistorisch museum over de geschiedenis, visserij en klederdracht inclusief een complete Urker visserswoning en een vertoning van visserijfilm. Hier
bekijkt u eerst de film en daarna bezoekt u het museum. Totale duur ca. 1 uur/Kosten ca. € 5,00 per persoon/Museumjaarkaart gratis/Rondleiding ca. € 25,00 per groep (max. 20 personen)

Vrije tijd zodat men zelf even rond kan kijken op Urk is ook altijd leuk!

17:15 uur
U sluit de dag af met een lekker diner op een mooie locatie in Urk. Uiteraard kunnen we het diner ook op een andere locatie gebruiken; afhankelijk van de invulling van het programma in de namiddag. Het diner in Urk kan er als volgt uitzien:
* soep van de dag
* carré van varken met een zachte champignon roomsaus en garnituur
* dessert

19:15 uur
Vertrek huiswaarts.

20:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 79,50 per persoon
45 – 62 personen € 77,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
* rondleiding Bataviawerf met deskundige gidsen
* entree Museum Batavialand
* lekkere broodjeslunch incl. 1 consumptie als beschreven
* bezoek aan Bataviastad (gratis) of andere invulling (excl. entreegelden als beschreven)
* 3 gangen diner in Urk als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur