Bedrijfsuitje Amsterdam

Vanaf januari 2024 mogen wij helaas met de bussen niet meer binnen de ring S100 komen; er zijn echter een aantal in- en uitstappunten waar wij wel mogen komen én bij groepen kinderen of senioren die slecht ter been zijn, is het mogelijk een vergunning aan te vragen om wel de stad in te rijden; kosten ca. € 30,00 per vergunning. Uiteraard houden wij in onze voorstellen rekening met wat er allemaal nog WEL mogelijk is!

08:30 uur 
Onze luxe touringcar staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Amsterdam. Onderweg is er voor iedereen een kopje koffie of thee en een verse gevulde koek van de bakker!

10:00 uur 
U bent inmiddels aangekomen in Amsterdam waar de chauffeur u uit laat stappen bij de bushalte aan de Haarlemmerweg. U loopt dan in ca. 5 minuten (ca. 350 meter) naar de attractie.

10:15 uur
Tijd voor een bezoek aan 1 van de nieuwste, magische attracties van Amsterdam op het voormalige Westergasfabriek terrein: FABRIQUE DES LUMIERES!
In een grote hal op het terrein van de voormalige Westergasfabriek bezoekt u een bijzondere expositie; met digitale technieken worden grote kunstwerken gepresenteerd, van o.a. Klimt, Dali, Hundertwasser & de bekende fotograaf Jimmy Nelson. Op dit moment is er een prachtige expositie van de Hollandse meesters Vermeer, van Gogh en Mondriaan maar men wisselt men enige regelmaat van expositie dus check even met ons wat er op dit moment speelt.

Fabrique des Lumières is een waar kleurenspektakel dat wordt afgewisseld met prachtige muziek; een lust voor oog en oor!
Een gemiddeld bezoek duurt ca. 60 minuten; afhankelijk van de interesse van de groep. Ben je eerder klaar dan kun je nog een kijkje nemen op het uitgebreide terrein van de voormalige Westergasfabriek waar zich ook een aantal leuke gelegenheden en terrassen bevinden!

11:45 uur
Vertrek richting uw lunch locatie aan ’t IJ op ca. 20 minuten rijden .

12:15 uur
Op een gezellige locatie met een prachtig zicht over het IJ en de stad, staat een lekker  ’12 uurtje’ voor u klaar:
Landbrood met kroket – kleintje soep – Landbrood met heerlijke huisgemaakte tonijnsalade, Jus d’orange of Melk of Koffie of thee (2 drankjes p.p.)

Uiteraard is een meer uitgebreide lunch ook mogelijk, bijvoorbeeld:
belegde broodjes met: rosbief met truffelmayonaise, zalm met dillemayonaise, jonge kaas met mosterdmayonaise, salade geitenkaas. Warme snack: kalfskroket
Dranken: Jus d’orange of Melk of Frisdranken of Koffie of thee (2 drankjes p.p.)
Toeslag voor deze lunch is ca. € 4,00 p.p.

TIP:
Uw chauffeur kan uw gasten na het bezoek aan Fabrique des Lumières ook naar het centrum brengen. U stapt dan uit achter het CS op de bus-parkeerplaats en men zou dan bijvoorbeeld 1,5 uur vrij kunnen hebben – van 12 tot 13.30 uur- en zelf de lunch ergens gebruiken en de gasten een envelopje met bijvoorbeeld € 15,00 p.p. meegeven.
Vervalt het 12 uurtje zoals beschreven, dan krijgt u een korting van ca. € 20,00 p.p.

ca. 14:00 uur
Na de lunch kunnen uw gasten uit diverse mogelijkheden:

*MET EEN GIDS OVER DE WALLEN OF DOOR DE JORDAAN
Gedurende 2 uur nemen deskundige én gezellige gidsen u mee voor een leuke wandeling door het hart van de Jordaan of over de beroemde wallen, en hoort u allerlei leuke weetjes en anekdotes!
Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 15,50 per persoon
TIP: Deze tocht kan ook per step of per fiets gedaan worden; in dat geval betaal je voor de step een toeslag van ca. € 11,00 p.p. en voor de fiets een toeslag van ca. € 16,00 p.p.

*THIS IS HOLLAND > te bereiken met de gratis pont over het IJ
Hoe kunnen we dit nu uitleggen…..  dit moet je eigenlijk zelf meemaken. Een ontzettend leuke bestemming voor groepen die een dagje Amsterdam doen. ‘THIS IS HOLLAND’ is een leuke 5D vliegervaring, een vlucht simulatie over Nederlands mooiste bezienswaardigheden! In deze levensechte belevenis voor jong en oud, vlieg je over Paleis Het Loo, De Veluwe, de Nederlandse bollenvelden, het Woudagemaal, onze hoofdstad en nog veel meer. Je voelt het, je ruikt het en de wind waait zelfs door je haar! Midden in een bolvormig scherm bieden adembenemende filmbeelden een gaaf perspectief vanuit de lucht en nieuwe inzichten in hoe Nederland is ontstaan. Met effecten als wind, nevel en geuren een realistische 5D ervaring.
THIS IS HOLLLAND bestaat uit 4 delen; een filmzaal met een film van 8 min over de geschiedenis van Nederland, een tweede ruimte met een kaart van Nederland en uitleg over de seizoenen in Nederland en de vliegroute, daarna volgt de vlucht in de vlieg simulator, met tot slot een laatste gedeelte met verdiepende informatie over de 22 locaties waar overheen wordt gevlogen.
De simulator kan 40 personen per 15 minuten en dus 160 personen per uur* verwerken en is met wat assistentie van het personeel ook mogelijk voor gebruikers van rollators of rolstoelen. Er is in het gebouw een grote lift en een minder validen toilet aanwezig. Na de vlucht zijn er nog wat interactieve schermen met meer informatie over Nederland en leuke mini-hologrammen van Nederlandse toeristische bezienswaardigheden. Ook is er een ‘This is Holland’ winkeltje en wordt er altijd per 6-8 personen een groepsfoto gemaakt die gratis per e-mail naar je wordt verstuurd en ook tegen betaling afgedrukt is te verkrijgen na afloop. Duur ca. 45-60 minuten/Kosten ca. € 21,50 Per persoon

 *RONDVAART AMSTERDAM vanaf het Damrak
Een mooie rondvaart door de bekende Amsterdamse Grachten is altijd leuk!
In 5 minuten loopt u vanaf de lunchlocatie naar het Damrak waar de boten al op u liggen te wachten. Uitleg krijgt u onderweg middels een band. De boten zijn te betreden via een trapje met ca. 5 treden. Er is een klein/eenvoudig toilet aan boord van de boot. Duur ca. 60 minuten/Kosten ca. € 10,00 per persoon

*VRIJE TIJD 

*AMSTERDAM LOOKOUT
Zoals je met iedere groep in Parijs naar de Tour Montparnasse gaat voor het fenomenale uitzicht, zo mag je bij een bezoek aan Amsterdam de A’DAM LOOKOUT aan het IJ in Amsterdam Noord niet missen! De snelle lift naar boven heeft een glazen dak en een spectaculaire lichtshow in de liftschacht. Boven is een prachtige ruimte met glas rondom en een restaurant. Er zijn maquettes en touchscreens bij de ramen waarop je kunt zien welke gebouwen het zijn die je kunt zien. Je ziet het historische centrum, het IJ, het Centraal station en cruiseschepen onder je. Daarna kun je naar het dak, hier ervaar je het nog beter, je hoort de stad en haar geluiden en voelt de wind door je haar.  Dit uitzicht is echt zo geweldig, dat vergeet je nooit meer! Voor de durfals zijn hier ook de ‘Over The Edge’ schommels (niet bij de prijs inbegrepen:  ca. € 7,50 p.p.) de hoogste schommels van Europa op zo’n 100 meter hoogte!
Duur bezoek aan Lookout ca. 45-60 minuten/Kosten ca. € 17,00 per persoon

*NIEUWE KERK AMSTERDAM
De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellings-locaties in Nederland. De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies & officiële bijeenkomsten. De Nieuwe Kerk is een echte koninklijke kerk. Hier vinden de officiële koninklijke ceremonies plaats: inhuldigingen van het staatshoofd en huwelijksplechtigheden. Deze nationale functie vloeit voort uit de ligging pal naast het Koninklijk Paleis. Verspreid in De Nieuwe Kerk staan diverse opvallende monumenten gewijd aan beroemde admiralen. Onbetwist de grootste onder hen was Michiel de Ruyter, voor wie dan ook een naar Nederlandse begrippen ongekend rijk praalgraf is opgericht. Maar ook Jan Hendrik van Kinsbergen, in 1819 overleden, heeft een praalgraf in de Nieuwe Kerk. Duur rondleiding ca. 1 uur/Entree ca. € 19,50 per persoon. Kosten Gids Rondleiding ca. € 125,00 voor maximaal 15 gasten/1 uur. Mensen met een geldige Museumjaarkaart of VIP Vriendenloterij hebben gratis entree

*KLEINE FIETSTOUR AMSTERDAM 
Tijdens deze 2 uur durende fietstour, die begint op het Damrak, zullen gidsen u meenemen naar de mooiste plekjes van onze hoofdstad. Zo komt u onder andere langs de Westelijke eilanden met haar oude haven, de grachtengordel met haar prachtige pakhuizen, de gezellige volkswijk de Jordaan, het Vondelpark, de Nieuwmarkt, de Rosse buurt en nog veel meer. De fietstour bevat ook een café stop in een authentiek Amsterdams café (drankjes voor eigen rekening). Deze fietstour is Inclusief: professionele gids, heerlijke fietsen met terug trap remmen, café stop (exclusief consumptie). Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 24,50 per persoon.

*AMSTERDAM DUNGEON
Betreed de verborgen wereld van Duister Amsterdam. In deze voormalige Amsterdamse kerk, bekend van het Mirakel van Amsterdam, waant u zich in een andere wereld. Tijdens deze reis door de tijd maakt u onder andere kennis met de geest van Meynes Cornelis – eens als heks berecht op de Dam, maar nu teruggekomen voor wraak – het duistere geheim van de grootmeester Rembrandt van Rijn en misschien dat Magere Heijn himself aan het eind nog even om de hoek kijken. Wij garanderen u & uw gezelschap zweethandjes!
Duur ca. 75 minuten/Kosten ca. € 21,50 p.p. Er kunnen elke 15 minuten 30 gasten naar binnen. De groepsprijs geldt vanaf 10 personen.

Er kan uiteraard nog veel meer:
Puzzeltochten, bezoek aan Madame Tussauds (ca. € 21,50 p.p.) bezoek aan Paleis op de Dam (ca. € 12,50 p.p.) Waterfietstocht tocht (vanaf ca. € 1000 p.p. bij 4 personen > 1,5 uur), bezoek aan de voormalige Hermitage (heet nu H’art ca. € 22,50 p.p.), bezoek aan de Heineken Experience (ca. € 25,00 p.p.) of de ArenA (vanaf ca. € 15,00 p.p.). Denk er wel aan dat we rekening moeten houden met het vervoer omdat de bus niet overal meer mag komen; het best is dus om locaties in het centrum te bezoeken die uw gasten te voet kunnen bezoeken!

Alle bovenstaande prijzen zijn groepsprijzen en alleen geldig wanneer je met minimaal 20/25 personen bent.

16:30 uur
Vertrek uit Amsterdam richting uw diner locatie (dit kan uiteraard ook eerder of later).

17:30 uur
Op een mooie locatie gaat u genieten van een prima verzorgd live cooking dinerbuffet: gedurende 2 uur kunt u onbeperkt genieten van de heerlijkste voor-, hoofd- en nagerechten en is frisdrank & verse jus d’orange, koffie, thee, bier en wijn naar wens inbegrepen. Uiteraard is een andere locatie, een 3 gangen diner of een BBQ ook mogelijk; vraag ons naar de prijzen.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
75 – 86 personen € 114,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe dubbeldekker touringcar met airco & toilet voorzien van totaal 86 zitplaatsen
* kopje koffie of thee met lekkere verse koek van de bakker aan boord van de bus
* entree Fabrique des Lumières
* ‘12 uurtje’ incl. soep, kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd Amsterdam (excl. eventuele entreegelden > afhankelijk van uw keuze)
* all-inclusive dinerbuffet 2 uur als beschreven
* verzorging van de chauffeur

Foto’s:
Foto 3: This is Holland
Foto 9: Merlin entertainment/The Amsterdam Dungeon