Bedrijfsuitje Dordrecht

08:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco  & toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting het zuiden.

10:00 uur
We zijn inmiddels aangekomen in Dordrecht waar u op een gezellige locatie aan de Kalkhaven wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak.

10:45 uur
Na de koffie is het tijd om nader kennis te maken met Dordrecht!

Dordrecht is een oudhollandse stad met een rijke historie, die vandaag de dag nog steeds goed zichtbaar is in de binnenstad. De stad werd al groot in de Middeleeuwen en ontwikkelde zich tot hét handels- en bestuurscentrum van Holland en beleeft al in de 14de eeuw haar eigen gouden eeuw. Vandaag de dag combineert de stad deze historie met een hedendaags karakter, er is een ruim aanbod aan musea, restaurants en bijzondere winkels. Kortom een stad die uitnodigt om te bezoeken!
TIP: Wanneer u met een groot gezelschap bent kunt u uw gasten laten kiezen uit de volgende mogelijkheden (wel minimaal 15-20 gasten per onderdeel anders gelden de groepsprijzen niet), bent u met een klein gezelschap kies dan voor 1 of 2 onderdelen.

Wat kan er allemaal in Dordrecht?

*Stadswandeling inclusief bezoek aan de Grote Kerk    
Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u naast het oude centrum van Dordrecht ook De Grote- of Onze-Lieve-Vrouwe Kerk; een 15e-eeuwse in steen overwelfde Brabants-gotische kruisbasiliek met kooromgang en straalkapellen. Zeer bezienswaardig zijn de koorbanken (1538-1542), de kansel (1756), het Kam-orgel (1671), het Verschueren-orgel (2007), de gebrandschilderde ramen, de fresco’s en de vele fraaie grafzerken.

In de monumentale kerkruimte zijn diverse permanente exposities te bewonderen zoals de Dordtse Synode, de gewelfrozetten en het gouden doop- en avondmaalstel. Daarnaast zijn er regelmatig wisseltentoonstellingen. Er is een doorlopende videopresentatie waarin de geschiedenis van de kerk overzichtelijk uit de doeken wordt gedaan. Dordrecht is als oudste stad van Holland rijk aan ‘hidden gems’. In de stadswandelingen ontdek je samen met de gids indrukwekkende highlights van de Dordtse binnenstad, zoals de Grote Kerk, het Groothoofd en het historische havengebied. Je hoort de mooiste verhalen uit de geschiedenis van Dordrecht en onderweg ontdek je verborgen plekjes, waar zelfs doorgewinterde Dordtenaren aan voorbij zouden lopen! Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 15,00 per persoon incl. entree kerk en gids(prijs is afhankelijk van het aantal gasten per gids)

*Stadswandeling met bezoek aan het Hof van Nederland
Naast de wandeling met de gids door het centrum breng je ook een bezoek aan ‘Het Hof van Nederland’; een plek van nationale betekenis! In dit museum in Dordrecht zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die aa n de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland van nu.
Verfilmd door een topregisseur, met bekende Nederlandse acteurs en te zien op de plek waar de vergadering echt plaatsvond, in de Statenzaal.

Je beleeft de vroege Gouden Eeuw van het 14de-eeuwse Dordrecht, als belangrijkste stad van Holland. Je leert over de invloed van de Synode van Dordrecht op de Nederlandse taal en cultuur. En je ontdekt ‘Dordt’ als de stad van Johan en Cornelis de Witt en als stad van watersnood en Biesbosch. In 1572 werd in dit gebouw de basis gelegd voor een onafhankelijk land. Waar je vrij bent om te denken wat je denkt, te geloven wat je gelooft en te zijn wie je bent!
Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 19,00 per persoon incl. entree Hof van Nederland en gids ((prijs is afhankelijk van het aantal gasten per gids)

*Rondvaart binnenhavens van Dordrecht
Maak kennis met de mooie binnenhavens van Dordrecht! De rondvaartboot is een elektrisch aangedreven open boot en is speciaal ontworpen om door het mooie Dordrecht te varen. Startend naast de Wijnbrug vaar je onder druppelende bruggen, langs donkere doorkijkjes en kolossale pakhuizen. Je wilt niets missen, zeker niet als de boot koers zet richting het drierivierenpunt waar de Oude Maas, Beneden Merwede en de Noord elkaar kruisen. Tijdens deze rondvaart van een uur krijg je informatie over de bezienswaardigheden die Dordrecht rijk is.
Duur: ca. 1 uur/ Prijs ca. € 10,00 p.p./maximaal 25 personen per uur

*Tasting & Mixing; proeverij bij Rutte Jenevers
Al bijna 150 jaar distilleert Rutte jenevers, gins en likeuren. Dat gebeurt vandaag de dag nog op dezelfde wijze als toen. Alle smaak en kleur is afkomstig van natuurproducten zoals vers fruit, kruiden en noten. Dat ziet, ruik en proef je! Het historische pand in de oude binnenstad van Dordrecht is nog in de originele staat. Nog steeds worden hier de distilleerketels gestookt e n worden kleine producties zelfs nog met de hand gevuld. Boven de distilleerderij, in de vroegere woonkamer van Simon Rutte, is nu de sfeervolle Proefkamer gevestigd waar men de gasten verwelkomt.

Proeverij (tasting & mixing)

Je wordt ontvangen in de Proefkamer, krijgt uitleg over de ingrediënten en over het proces van distilleren en extraheren. Hierna volgt een rondleiding door de distilleerderij. Afsluitend een uitgebreide proeverij van de verschillende jenevers, gin en likeuren.
Duur ca. 1,5 uur/ ca. € 17,00 per persoon/ minimaal 20 personen & maximaal 28 personen

*Fotoworkshop met wandeling
Tijdens deze fotoworkshop kijken we op een andere manier naar monumenten, gevels, poortjes en havens. We experimenteren met standpunten, kleuren, licht en donker, spiegelend water. En dat levert bijzondere foto’s op! Dordrecht is een fotogenieke stad die al heel vaak is gefotografeerd. En jij gaat daar originele en creatieve foto’s aan toe voegen!  Deze fotoworkshop laat je de stad op een verrassende manier zien en ondertussen ontdek je ook wat je smartphone allemaal kan op fotogebied!
Duur ca. 2 uur/Kosten ca.€ 25,00 per persoon/minimaal 5 en maximaal 12 personen

*Duurzaam uitje met de E-chopper!
Ontdek Dordrecht en de omgeving op een stoere, elektrische scooter!
Deze is makkelijk te besturen en licht in gewicht. Met een actieradius van 55 km kun je er lekker op uit trekken. Denk aan een ritje naar de Biesbosch, de molens van Kinderdijk of over het mooie eiland van Dordrecht. Er is keus genoeg! Stop onderweg voor een kop koffie of een lunch en je dag kan niet meer stuk! Een helm is niet nodig maar je moet wel in het bezit zijn van een autorijbewijs. Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 30,00 per persoon/maximaal 14 personen

*Suppen door de binnenhavens van Dordrecht
Op zoek naar iets sportiefs en unieks? Dan is suppen door Dordrecht echt iets voor jou! Na een goede uitleg over hoe je moet suppen kan iedereen het water op!
De instructeur houdt iedereen goed in de gaten tijdens de vaart zodat de tocht ook veilig is. Omdat er een kleine kans is dat je in het water valt is het aan te raden om waterschoenen te dragen en droge kleding mee te nemen. Waardevolle spullen kun je beter thuis laten!
Duur ca. 1 uur/Kosten ca .€ 25,00 per persoon/min. 4 en max. 8 personen per uur (meer personen op aanvraag) Inclusief: materialen, instructies en begeleiding instructeur

Wil je liever iets doen met het hele gezelschap dan is een spelprogramma een echte aanrader, bijvoorbeeld:
*Levend Ganzenbord Dordrecht
Hou jij ook zo van bordspelletjes? Of ben je meer een buiten persoon? Bij vrijwel iedereen roept het Ganzenbord herinneringen op aan vroeger. Het bordspel is spannend, gezellig en kunt geluk of pech hebben. Nog veel leuker is het om in groepsverband te strijden om wie als eerste die felbegeerde “finishstreep” aantikt en de code kraakt. Inderdaad: Levend Ganzenbord!

Jullie trekken er op uit in de stad. Daar doen jullie verschillende locaties aan met verschillende opdrachten. Tijdens dit spel worden jullie via WhatssApp begeleidt door een instructeur. Beantwoorden jullie de opdrachten goed dan krijgen jullie de volgende aanwijzing. Lukt het jullie om binnen 3 uur de code te kraken?
Duur ca. 2,5 a 3 uur/Kosten € 65,00 per team (max. 6 personen) en je maakt gebruik van WhatsApp via je eigen telefoon
En is nog veel meer mogelijk: Escape Spel, wie is de Mol etc……………

13:00 uur
Terug op de locatie waar u eerst de koffie gebruikte, staat een lekkere lunch voor u klaar: kopje soep, kroket, diverse soorten boord, vleeswaren en kaas, zoetbeleg, en 2 kopjes koffie, thee of melk.

Wilt u liever de lunch op een andere locatie gebruiken dan kan dat ook: 2 luxe minibroodjes, desem wit- en bruinbrood, huisgemaakte tonijnsalade & eiersalade, ambachtelijke kroket, jong belegen kaas en boeren ham, zoetbeleg en boter, vers fruit en 1 kop koffie, thee of melk.  Toeslag voor deze lunch is ca. € 3,00 p.p. en wilt u er soep bij dan komt er nog eens € 3,00 p.p. bij.

14:00 uur
Na de lunch vertrekt u richting de locatie, net iets buiten het centrum in de Hollandse Biesbosch, voor het middagprogramma.

14:30 uur
U maakt met het hele gezelschap een avontuurlijke fotozoektocht door de Hollandse Biesbosch! Aan de hand van foto’s zoek je met een groepje je weg door de Biesbosch, op het water door het doolhof van kreken en op het land in recreatiegebied De Hollandse Biesbosch. Een uitdagend spel voor groepen, waarbij je van alles te weten komt over de Biesbosch, de planten, de dieren en de cultuurhistorie! Het programma bestaat uit een deel per fluisterboot of kano (ca. 2 uur) en een deel te voet (ca. 1 uur). Voor grotere groepen wordt er een wisselprogramma voor meerdere kleine teams  georganiseerd. Duur ca. 2,5 uur/kano ca. € 2,50 p.p. toeslag
Uiteraard kunt u ook in Dordrecht blijven en daar de middag doorbrengen! U kunt kiezen uit de diverse eerder genoemde activiteiten en een stukje vrije tijd is natuurlijk ook altijd leuk!

18:45 uur
Op een mooie locatie staat een goed verzorgd dinerbuffet voor u klaar!
Wij nemen u mee op een culinaire reis. Een proeverij van Europees tot Aziatisch, van charcuterie tot Sushi, van patisserie tot kaasplateau…
In de zomermaanden is het buitenterras met bar geopend. De diversiteit aan gerechten is werelds. Kom proeven van vele soorten vlees, verse vis, pizza’s en pasta’s uit eigen keuken. Laat u verrassen door de Teppanyaki, wokgerechten, verse sushi, verse groenten, salades, poffertjes en een uitgebreid dessertbuffet!
Men werkt met seizoensgebonden producten en voor gasten met dieetwensen als glutenvrij of vegetarisch is er voldoende keuze.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 124,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar voorzien van airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
* ochtendprogramma (excl. entreegelden/afhankelijk waar men voor kiest)
* lunch met kroket en drankjes als beschreven
* foto/vaar/wandeltocht Biesbosch als beschreven
* 3 gangen dinerbuffet inclusief koffie, thee, frisdranken, bier & wijn als beschreven
* verzorging van de chauffeur

Foto’s: banner + foto’s 1,2,3,4,6,en 7 Dordrecht Marketing