Bedrijfsuitje Haarlem & Volendam

08:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar met airco & toilet en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Haarlem.

10:00 uur
Verwachte aankomst in Haarlem bij de een voormalige kerk die vandaag de dag bekend staat als unieke en bijzonder sfeervolle locatie bekend met een volledig operationele bierbrouwerij en Grand café! Uw gezelschap wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en appeltaart met slagroom. Toeslag voor een 2e kopje koffie bedraagt ca. € 2,95 per persoon.

10:45 uur
Na de koffie is het tijd om Haarlem nader te verkennen maar wel op een ludieke manier!

U wordt opgehaald door ervaren Verhalenvertellers die u meenemen op een belevenisvolle zwerftocht door nauwe stegen en boeiende straten in het hart van Haarlem. Ontmoet de aanstaande keizer, beleef een vreselijk beleg en een eeuwige haat-liefde-verhouding met Haarlems jongere broertje: Amsterdam.

Deze tocht leidt naar een verborgen verleden dat door de magie van de verteller tevoorschijn komt. Haarlem heeft eeuwenlang in de schaduw van het veel grotere Amsterdam moeten staan. Slechts weinigen weten dat Haarlem in de Middeleeuwen groter en belangrijker was dan Amsterdam. In Haarlem woonden ooit de graven van Holland van wie er één het bijna tot keizer van het Duitse keizerrijk schopte, de machtigste man van Europa. Beleef het adembenemende gevecht waarin deze keizer zijn macht wil bewijzen. Maar er zijn nog meer Haarlemse helden zoals Laurens Coster, uitvinder van de boekdrukkunst en Pieter Teyler, een weldoener die de stad bijna al zijn rijkdommen schonk.

Extra informatie:
Deze wandeling moet u zien als een soort theatrale wandeling; de mensen worden echt overal bij betrokken (als ze willen!) en er moeten onderweg ook allerlei dingen gedaan/nagespeeld worden, zoals bijvoorbeeld een gevecht tegen de Spanjaarden. Op sommige momenten dus echt hilarisch! Wij boeken deze wandelingen vaker in de grote steden en onze gasten zijn altijd zeer enthousiast omdat je niet alleen achter een gids aan loopt maar er op een unieke manier bij wordt betrokken (als je wilt)!

Wilt u liever wat anders doen of wilt u uw gasten laten kiezen, dan kan dat natuurlijk ook; wij kunnen u ook een leuke fietstocht aanbieden; een mooie rondvaart of zelf per sloep door de stad! Bezoek aan 1 van de vele musea; strandactiviteiten etc. Wij maken graag een programma op maat!

12:30 uur
Uw wandeling eindigt bij de bus, waar de chauffeur al staat te wachten om u richting uw lunchlocatie te brengen, net buiten de stad. Uiteraard kunnen wij ook de lunch in de stad regelen wanneer uw voorkeur daar naar uitgaat.

12:45 uur
U gebruikt een goed verzorgde lunch die er als volgt uit kan zien: assortiment van luxe broodsoorten en broodbeleg, vers gesneden vleeswaren en kaassoorten, heerlijke soep van de dag, warme snacks, diverse soorten salades met verschillende dressings, onbeperkt koffie, thee, melk, karnemelk, ijswater en jus d’orange.

15:00 uur
In Volendam aangekomen heeft u vrije tijd om rond te kijken in dit gezellige vissersdorp, een terrasje te pikken of even lekker te shoppen! Uiteraard is het ook mogelijk om met uw hele gezelschap in Volendammer klederdracht op de foto te gaan! Succes verzekerd én een leuk aandenken voor aan de muur in uw bedrijf!  Kosten ca. € 8,50 per persoon, waarbij iedereen een afdruk krijgt van 13/18 cm.

En wat dacht u van een Sterrenspeurtocht door Volendam!?
U wordt in Volendam ontvangen met een welkomstdrankje en de gids zal u uitleggen wat de bedoeling is! Nadat u in kleine groepen van ca. 6 personen bent verdeeld is het tijd om op pad te gaan! Tijdens deze tocht komt u gelijk op speelse wijze ook alles te weten over de geschiedenis van Volendam, de bakermat van de beroemde Palingpop!

U speurt naar de huizen van onder andere Monique en Jan Smit en Jan Dulles van de 3J’s heeft het mooiste uitzicht van allemaal! De stamkroeg van Jan Smit staat uiteraard ook op het programma. Daarna speurt u naar de geboortehuizen van BZN-zanger Jan Keizer en zangeres Annie Schilder (klein maar fijn). En weet u de lagere school van de 3 J’s te vinden of de plek waar Jantje Smit werd ontdekt? Ondertussen voert u originele opdrachten uit en moet u foto’s maken (mobieltjes mee!) van de mooiste stukjes van Volendam. Het team dat terugkomt met de juiste antwoorden & foto’s krijgt een leuk aandenken.

Na afloop kunt u een leuke groepsfoto maken met Volendamse kapjes die u gratis kunt lenen! Leuk detail; de groep die verliest moet een Karaoke lied zingen in de stamkroeg van Jan Smit!
Kosten ca. € 22,50 per persoon/ duur ca. 2,5 uur

17:30 uur
Vertrek huiswaarts; uiteraard zorgen wij graag voor een lekker diner, een leuke BBQ aan het strand of een heerlijk (live cooking) buffet om de dag mee af te sluiten; vraag ons naar de mogelijkheden!

18:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 62 personen € 67,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* kopje koffie of thee met appelgebak
* ludieke Stadswandeling met Verhalenvertellers
* uitgebreide lunch als beschreven incl. soep, snacks etc.
* vrije tijd in Volendam (excl. entreegelden afhankelijk waar u voor kiest)
* verzorging van de chauffeur