Bedrijfsuitje Veelzijdig Leiden

08:30 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco en toilet, richting Leiden.

10:00 uur
Voordat u Corpus gaat bezoeken gebruikt u eerst een lekker kopje koffie of thee met gesorteerd gebak (toeslag 2e kopje koffie of thee is ca. € 3,25 p.p.)
Rond half 11 is het tijd voor de reis door de mens!

Bij CORPUS kunt u op spectaculaire wijze zien, voelen en horen hoe het menselijk lichaam werkt en welke rol gezond eten, gezond leven en veel bewegen daarbij spelen.

Thematentoonstellingen worden regelmatig afgewisseld. CORPUS speelt een educatieve, informatieve en preventieve rol op het gebied van gezond leven en welzijn, waarvoor steeds meer aandacht in de samenleving is. Vragen zoals ‘waarom moet ik slapen?, wat gebeurt er als ik nies?, hoe groeit mijn haar?’ krijgen in CORPUS antwoord in de vorm van tastbare, zichtbare en hoorbare verbeeldingen gedurende de ‘reis door de mens’. CORPUS maakt veelvuldig gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van animaties, geluid en 3D-effecten, om alle facetten van de medische ontwikkeling in en rond het menselijk lichaam op duidelijke wijze te verklaren en te presenteren. Tijdens de wandeling naar boven (richting hersenen) krijgt iedereen een headset voor de uitleg. Deze tocht duurt 55 minuten; daarna kunt u langzaam afdalen en deelnemen aan het interactieve gedeelte. Dit duurt, afhankelijk van de interesse van uw gezelschap; 15 tot 60 minuten.

Uiteraard kunt u ook iets anders doen in plaats van een bezoek aan Corpus brengen! U kunt bijvoorbeeld ’s morgens een bezoek brengen aan Madurodam, het Omniversum, Space EXPO center, Amsterdam etc.! Wij passen het programma graag voor u aan!

12:45 uur
Op een gezellige locatie in staat een goed verzorgde koffietafel voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, vleeswaren, kaas en zoetbeleg en koffie, thee en (karne)melk. U kunt ook kiezen voor een meer uitgebreid lunchbuffet: diverse broodsoorten, diverse vleeswaren, kaas en zoetbeleg, soep, salade, 2 warme gerechten en onbeperkt koffie,thee en (karne)melk.
Kiest u hiervoor dan betaalt u een toeslag van ca. € 6,= p.p.

14:30 uur
U bent weer terug in Leiden waar u de rest van de middag ter vrije besteding heeft. Uiteraard kunnen wij ook iets voor u reserveren, zoals:

* Op pad met de Verhalenverteller door Leiden
Hij neemt je mee naar 1574………. In dat jaar, aan het begin van de 80-jarige oorlog, werd Leiden maandenlang belegerd door de Spaanse troepen. Je beleeft dit legendarische beleg alsof je er middenin staat. Je komt oog in oog te staan met de vijandelijke legeraanvoerder Valdez. Je ziet jezelf als hongerige Leidenaar voor moeilijke keuzes gesteld maar je verwelkomt ook de Watergeuzen als zij Leiden op 3 oktober 1574 eindelijk komen bevrijden! Een bijzonder leuke ervaring waar het hele gezelschap bij betrokken wordt! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 19,50 p.p. afhankelijk van het aantal deelnemers

*Leiden Betrapt!
Fotografeer de locaties van sensationele gebeurtenissen! Maar zorg er voor dat je niet wordt betrapt!
Wie is de beste paparazzo? Wie slaagt er in om de juiste foto’s te maken op de plaats delict? Wie wordt er in Leiden betrapt? En wie lukt het om de concurrentie op de gevoelige plaat vast te leggen? Ga door de historische binnenstad van Leiden op pad, kies de smalle steegjes om je tegenstander te ontwijken, maar pas op dat je niet een doodlopende weg inslaat! Schiet je foto, maar word niet geschoten!

Je gezelschap wordt verdeeld in teams, uitgerust met een plattegrond en een lijst met krantenkoppen uit alle eeuwen. En je eigen smartphone, want via een whatsapp-groep staat iedereen steeds in contact met de spelleider.  Na een drankje en uitleg ga je op pad! Zoek de locaties op de kaart op, lees het krantenbericht en maak de bijbehorende foto. Maar let intussen goed op: als je een concurrerend team weet te fotograferen levert dat veel extra punten op. En dat geldt omgekeerd natuurlijk ook, dus het is steeds zaak om te zien, maar niet gezien te worden!
Na anderhalf uur komt iedereen weer tezamen om onder het genot van een drankje te bepalen wie de winnaar is. Dit spel is vooral bedoeld voor en komt ook het beste tot zijn recht bij de wat meer fanatieke spelers; een uitstekend teambuilding element dus! Inclusief: 2 drankjes, spelmaterialen, spelbegeleiding, prijs/ Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 25,00 p.p. / maximaal 50 personen

*Broodje Aap Stadswandeling
Broodje aap is de term die gebruikt wordt voor stadslegendes, van die hardnekkige verhalen die niet waar zijn, maar waar toch veel mensen in blijven geloven. Of zijn ze misschien wel waar? Wat is nou een broodje aap en wat is echt?

Delft kent vele waargebeurde verhalen, maar ook zogenaamde urban legends. U gaat op pad met uw gids, een geboren verteller, die u bij een aantal locaties een verhaal zal vertellen. En telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of niet? Het is dan aan u om te besluiten of het te gek is voor woorden of dat er toch een kern van waarheid in zit. En vanzelfsprekend zal uw gids het u niet makkelijk maken; alle middelen van de vertelkunst worden ingezet om u te overtuigen.
Dit is ongetwijfeld de leukste manier om een stadswandeling Delft te houden, want steeds zal uw groep de oren en ogen gespitst moeten houden om het broodje aap te onderscheiden van ongelofelijk, maar waar gebeurd. Natuurlijk kunt u van deze wandeling ook een competitie maken voor uw groep: wie blijkt uiteindelijk de goedgelovige Thomas te zijn en wie is de scherpzinnigste luisteraar? Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 295,=  per gids / maximaal 20 personen per gids

*Stadsganzenborden
Kunt u uw weg vinden in het Leiden van Rembrandt? Of anders gezegd,zou Rembrandt de weg kunnen vinden in het Leiden van nu? Aan de hand van een originele plattegrond uit de 17e eeuw zult u zien dat het stratenplan van Leiden nauwelijks veranderd is. Het moet mogelijk zijn om uw weg te vinden aan de hand van vele oriëntatiepunten uit het verleden. Maar onderweg zult u talloze details op de kaart tegenkomen die u zullen verbazen. Over zaken die er niet meer zijn. Of juist nog wel.
U zult een hoop te weten komen over de Gouden Eeuw van Leiden, en ……….. hopelijk verdwaalt u niet!

U splitst uw groep in kleinere groepjes die, gewapend met een originele 17e-eeuwse stadsplattegrond op pad gaan. Op iedere locatie moet een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd worden. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet! Eventueel is het mogelijk om voor het iedereen van het winnende team bijvoorbeeld een echt ganzenbord spel ter beschikking te stellen / prijs op aanvraag. Kosten ca. € 22,50 p.p. / minimaal 8 personen/ duur ca. 2 uur 

*Stadswandeling Leiden:
Leiden heeft vele gezichten en mede daardoor heeft u een ruime keuze uit thema’s voor uw wandeling. U kunt zich laten vertellen over de jeugd van Rembrandt, de oudste Universiteit van Nederland, over de hofjes, de talloze monumenten of de muurgedichten, het Ontzet van Leiden etc. Kosten voor een gids voor 1,5 uur bedragen ca. € 195,= per gids / max. 20 personen.

*Proeverijen:
Verder kunnen we een wijnproeverij (ca. € 29,50 p.p. incl. 7 wijnen en 3 canapés), een bierproeverij  (ca. € 32,50 p.p. incl. 4-6 soorten bier, water en toast) of een kaasproeverij in Zoeterwoude  (ca. € 19,= p.p. incl. proeverij, stokbrood en water) voor u reserveren. Al deze arrangementen duren ca. 2 uur.

*Rondvaart:
Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een leuke 50 minuten durende rondvaart door het centrum van Leiden in een open boot. Kosten ca. € 10,00 p.p.

*Chocolade workshop:
Er zijn mensen voor wie chocolade het ultieme genot vertegenwoordigt. Wat is er dan heerlijker dan een workshop chocolade? U leert niet alleen bonbons maken maar ook de kunst om ze te verpakken want goede chocolade verdient een krans! Kosten ca. € 49,50 p.p. incl. koffie en limonade, deskundige begeleiding en materiaal. Duur ca. 2,5 – 3 uur.

*Steptocht:
Wilt u liever actief bezig zijn dan kunt u ook kiezen voor een leuke tocht per step. U krijgt een route mee en ziet zo de mooiste plekjes van Leiden. Als u liever een gids mee wilt dan kan dat ook. Kosten bedragen ca. € 150,= per gids voor 15 personen maximaal. Duur ca. 2 uur / kosten incl. route ca. € 19,50 p.p.

*Puzzeltochten:
Ontdek Leiden eens op een aangename manier. U bezoekt het oude historische gedeelte van de stad met zijn vele terrasjes, markante gebouwen en bijzondere winkeltjes. In teamverband gaat u op pad en op zoek naar de antwoorden op vragen zoals ´wat wordt er bedoeld met Leiden in Last?’ en dienen er enkele raadsels te worden beantwoord. Een foto-opdracht, een biertap-wedstrijd en ‘Lokaal Leids kletsen’ maken het geheel compleet!

Er zijn diverse soorten puzzeltochten:
Puzzelsteptocht ca. € 28,50 p.p.
Wandelpuzzeltocht in het centrum vanaf ca. € 15,= p.p.
Roei- en wandelpuzzeltocht ca. € 28,50 p.p.
Moord & Rampenpuzzeltocht + kruisboogschieten € 27,= p.p.
Boerengolf / wandelpuzzeltocht combi ca. € 30,= p.p.
Rembrandt puzzeltocht ca. € 25,50 p.p.
Wilt u meer informatie over deze tochten dan kunnen wij u dat op verzoek uiteraard toesturen!

*Klompengolf:
In de omgeving van Leiden kunt u ook nog een balletje slaan! In zo min mogelijk slagen dient u een parcours van 9 holes af te leggen. In plaats van de gewone golfclub slaat u de bal weg met een klomp (op  een stok uiteraard). Een kruiwagen is de ideale vervanger van de golfkar en zelfs de bal heeft een aangepast formaat! Te boeken van april t/m september. Duur ca. 2 uur / Kosten ca. € 17,50 p.p.

*Whiskytrail:
Deze tocht leidt u langs 5 cafés in Leiden waar u telkens een andere whisky geschonken krijgt. Aan het begin van de route ontvangt u uw speciale whisky-glas dat u op ieder adres laat bijvullen!
U betaalt ter plekke voor de whisky waarbij u een korting krijgt van 20%.  Onderwijl verzamelt u stempels die aan het eind van de tocht een certificaat opleveren! Duur ca. 3 uur / Kosten ca. € 20,00 p.p. 

17:30 uur
Op een leuke locatie aan de Kaag staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
Kleine huzarensalade.
* Varkenshaas met champignon-roomsaus of zalmfilet
* Bavarois-rozet
Uiteraard is een ander menu, Live cooking- of BBQ-buffet of andere locatie mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 105,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
· 1 kopje koffie of thee met gesorteerd gebak
· entree Corpus
· koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
· vrije tijd in Leiden (excl. eventuele entreegelden)
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur

Foto’s 1 (boven) & 3 © Maarten Huisman/Corpus
Foto 2 © Frank van Beek/ Corpus