Beeld en Geluid & Utrecht

08:50 uur
Onze luxe touringcar voorzien van 50 zitplaatsen, airco, dvd en toilet staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u naar Hilversum.

10:00 uur
Verwachte aankomst in Hilversum waar u bij Beeld & Geluid wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en een lekker tv gebakje. (soort petit four).

Het Nederlands instituut voor Beeld en Geluid is een ongekende combinatie: Het grootste audiovisuele archief en de leukste media-attractie van Nederland onder één dak. Een combinatie die nergens ter wereld voorkomt. Beeld en Geluid op het Hilversumse Media Park, nodigt iedereen uit voor een ontdekkingsreis langs 15 themapaviljoens. Maak kennis met het indrukwekkende gebouw met de unieke kleurrijke gevel met reliëf, het atrium van aluminium en glas en neem een kijkje in de “Grand Canyon” van 20 meter diep met de nationale archieven.     

 In de Beeld en Geluid experience ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag. Dit is de vaste opstelling van ons museum. BN’ers leiden je virtueel rond in de wereld van radio en televisie. In verschillende themapaviljoens stap je in de schoenen van mediamakers, check je hoe mediawijs je bent en ontdek het verleden van de Nederlandse media.

 Na de koffie heeft uw gezelschap ruim de tijd om de “Media Experience” (het interactieve gedeelte) te bekijken en ook een bezoek te brengen aan de theaterzaal waar continu oude tv fragmenten te zien zijn, waarbij je weer terug denkt aan de tijd dat je zelf in je pyjamaatje voor de tv zat! (2e kopje koffie ca. € 2,50 p.p.).

TIP:
Indien gewenst is een leuke rondleiding ook mogelijk! Ga op ontdekkingstocht en geniet van al het moois dat Beeld en Geluid te bieden heeft: spectaculaire architectuur, een blik achter deuren die normaal voor publiek gesloten blijven en een indruk van de enorme omvang van de mediahistorische collectie.

De rondleiders nemen je mee langs de mediapersoonlijkheden op de Wall of Fame, de fascinerende en verborgen symboliek van het schitterende gebouw en de dieptes van de ‘canyon’ waar de schatkamers van het instituut zich bevinden. Daar slaat men niet alleen meer dan 1.000.000 uur aan audiovisueel materiaal op, maar is ook een enorme collectie interessante objecten uit de mediageschiedenis van Nederland te vinden. Kosten ca. € 125,00 per gids/1 uur/maximaal 15 personen per gids.

En wat te denken van een ritje door ‘Hillywood’!?
De Hillywood Tour opent deuren die voorheen gesloten bleven. Goed geïnformeerde gidsen nemen je in een treintje mee voor een unieke, uitgebreide rondleiding over het Media Park, door decors en het rekwisietendepot. In Hillywood gebeurt altijd wel wat: BN’ers lopen hier zomaar in het wild en duizenden talenten doen er audities voor The Voice of Holland. Niet alleen is het Media Park het grootste in zijn soort in Europa, het is ook een plek met een bijzonder rijke historie. De Walk of Fame, de wereld van de televisie, de enthousiaste gidsen van de Hillywood Tour vertellen je er alles over! Neem plaats op echte Voice of Holland-stoelen en ga even zitten achter de desk van RTL Boulevard! Bovendien mag je even rondsnuffelen in het enorme rekwisietendepot waar niets is wat het op televisie lijkt… Neem in het depot bijvoorbeeld plaats op de echte Voice of Holland-stoelen van Nick en Simon of achter de desk van RTL Boulevard! Of herleef de Lingo-dagen en neem Lucille’s plaats in in het decor. Het programma is afhankelijk van het seizoen en activiteit en kan daarom per dag en per tour verschillen.
Duur ca. 1 uur/maximaal 21 personen/Kosten ca. € 14,50 p.p.

12:15 uur
Vertrek richting uw lunchadres.

12:45 uur
Op een mooie locatie staat een heerlijk lunchbuffet (mogelijk van maandag t/m zaterdag) voor u klaar: soep van de dag, variërende koude- en warme gerechten (gerookte vissoorten, koude vleessoorten, diverse huisgemaakte salades, diverse broodsoorten, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetwaren en handfruit. De kok verrast u dagelijks met wisselende warme gerechtjes.
Koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange zijn bij de prijs inbegrepen.

Wilt u een eenvoudiger lunch dan kan dat uiteraard; kroketje, diverse soorten brood, krentenbrood, 2 soorten kaas, 4 soorten vleeswaren, zoetwaren en 2x koffie/thee of melk. Kiest u hiervoor dan krijgt u een korting van ca. € 4,50 p.p.

14:15 uur
Onze chauffeur brengt u richting Utrecht.

14:30 uur
U bent inmiddels aangekomen in hartje Utrecht waar de chauffeur u in het centrum uit laat stappen. Men loopt dan op eigen gelegenheid naar het vertrekpunt van de boot die om 15 uur vertrekt.

15:00 uur
U maakt een leuke 1 uur durende rondvaart door Utrecht, waarbij u onderweg uitleg krijgt. (Zonder rondvaart krijgt u een korting van ca. € 10,00 p.p.)

16:00 uur
Na de rondvaart heeft u vrije tijd in het gezellige centrum.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP: uiteraard zijn er ook andere activiteiten mogelijk in Utrecht, bijvoorbeeld:

*Stadswandeling met een verhalenverteller!
De Verhalenverteller neemt u mee (max. 40 personen per verteller) op een belevenisvolle zwerftocht door nauwe stegen en boeiende straten in het hart van Utrecht! Zijn verhalen openen de wereld van list, bedrog, sagen en legenden. Het spoor van het verhaal leidt naar een verborgen verleden dat door de magie van de verteller tevoorschijn komt. Een echte aanrader en leuk om de stad eens op een andere manier te bekijken! Kosten ca € 16,00 p.p. (ligt aan het aantal gasten)/duur ca. 1,5 uur

* Een bezoek aan de stadsbierbrouwerij Oudaen
Rondleiding 1: rondleiding van een half uur met uitleg over het brouwproces en het proeven van een glas Ouwe Daen kost ca. € 10,00 p.p. en Rondleiding 2: als bovenstaand maar dan met een extra koud- en warm bittergarnituur. Dit duurt totaal 1 uur en kost ca. € 12,50 p.p.

* Steptour met gids in Utrecht
Maak een Steptour met gids door Utrecht. In plaats van in die bezwete fitnessruimte maakt u een tocht door het historische centrum onder begeleiding van een enthousiaste gids. Zo kunt u het gevoel van het steppen weer ervaren en tegelijkertijd de mooiste stad van Nederland te ontdekken!
Onderweg kunt u natuurlijk nog even aanleggen voor een drankje en een hapje…. en daar gaan we weer, langs de mooie singels van de stad. Af en toe even stoppen voor een fotomomentje, dat kan! Duur ca. 2 uur/Kosten € 25,00 per persoon vanaf 30 personen, dit is inclusief pauze in typisch Utrechts café (drankjes eigen rekening), enthousiaste begeleiding (échte Utrechter met jarenlange ervaring) en natuurlijk de step!

Er kan uiteraard veel meer; Rondleiding Stadion, Spoorwegmuseum, diverse spel arrangementen, kano speurtocht, puzzeltochten etc. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Prijsindicatie:

35– 44 personen € 77,00 per persoon
45– 50 personen € 72,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast.

Deze prijs is inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar voorzien van 50 zitplaatsen, airco, bar en toilet
  • 1 Kopje koffie of thee met een tv gebakje
  • Entree Beeld & Geluid
  • Uitgebreid luxe lunchbuffet met soep, kroket, warme gerechten en drankjes als beschreven
  • Rondvaart Utrecht
  • Vrije tijd Utrecht
  • Verzorging van de chauffeur
foto 1 : © Daria Scagliola en Stijn Brakkee
foto 2: © Beeld & Geluid afdeling marketing