Beeld & Geluid en Oude Ambachten

09:00 uur
Onze luxe touringcar voorzien van bar, airco & toilet staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Hilversum.

10:00 uur
In Hilversum aangekomen wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en een lekker tv gebakje (soort petit four)! Na de koffie is het tijd voor het ‘nostalgie- arrangement’ dat helemaal draait om meer dan 65 jaar entertainment op de Nederlandse TV!

Televisie-entertainment is een feestelijk programma, bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Beleef het verleden met een archief vol onvergetelijke herinneringen en verhalen in tal van bijzondere fragmenten uit meer dan 65 jaar televisiegeschiedenis. Werp ook een blik op een aantal bijzondere museale objecten uit de depots van Beeld en Geluid. Twee uurtjes vol nostalgie, oude bekenden en onvergetelijke hoogtepunten!

U haalt herinneringen op aan de leukste televisiemomenten van de afgelopen 65 jaar; geniet onder andere van Swiebertje, de liedjes uit Ja Zuster Nee Zuster, André van Duin, Zeg ‘ns Aaa, de cavia-race uit de Wie-Kent-Kwis en de lopende band van Mies Bouwman. Een uur vol nostalgie, herkenning van televisie-tunes en een hernieuwde kennismaking met alle grote televisiesterren van vroeger! Vervolgens biedt uw gastvrouw/heer de unieke gelegenheid om een aantal bijzondere museale objecten uit de depots van Beeld en Geluid te bekijken. Zo ziet u onder meer de clownsschoenen van Pipo de Clown, poppen uit de Fabeltjeskrant en de bijzondere afstandsbediening waarmee koningin Beatrix Beeld en Geluid in 2006 opende.

Let op!
U komt verder niet IN de Beeld & Geluid Experience (is ook niet aan te raden want dan gaat iedereen zelf op pad en dat is voornamelijk heel veel interactief gebeuren; het parel arrangement is een echte aanrader en iedereen is er altijd erg enthousiast over omdat je echt zo’n gevoel van vroeger krijgt en mensen veel herkennen!). Verder krijgt iedereen een kortingsvoucher van 20% voor de museumwinkel.

12:30 uur
Onze chauffeur staat klaar om u richting Barneveld te brengen.

13:15 uur
Tijd voor een eenvoudige maar lekkere lunch bij het museum: kroket, diverse soorten brood en broodjes, vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie, thee of melk. (Toeslag soep ca. € 2,50 p.p.).

Na de lunch heeft u allemaal voldoende tijd om rond te kijken in het ontzettend leuke Speelgoed- & Oude Ambachten Museum; een gigantisch museum dat geweldig geschikt is voor groepen op zoek naar nostalgie! Er is zoveel te zien en aan te raken dat uw gasten er werkelijk versteld van zullen staan; trek er dan ook minimaal 2 uur voor uit!

In totaal zijn er ruim 150 verschillende ambachten te zien!  Zo hebben bijvoorbeeld de groenteboer, de DAF-garage, de metselaar, de bontwinkel, de jeneverstokerij, de sportwinkel, de behanger, de kunstschilder, de botenwerf, de dameskapper, de zilversmid, de pruikenmaker, de PTT, de mijnwerkers, de hoedenmaker en nog meer ambachten hun eigen hoekje.  Het gehele museum is zeer rolstoelvriendelijk er zijn leen- rolstoelen en rollators voorradig.

Museum & alle koffiekamers zijn bij warme dagen gekoeld en men heeft als klap op de vuurpijl ook nog een geweldige Anton Pieck collectie! Indien gewenst kunnen we tussen de bedrijven door nog zorgen voor een kopje koffie of thee met gebak a ca. € 6,50 p.p. Uiteraard kan men ook zelf iets gebruiken in het restaurant.

16:15 uur
Vertrek naar uw dinerlocatie.

17:15 uur
In hartje Elburg staat een goed verzorgd diner voor u klaar:
* groentesoep
* gesneden rollade of schnitzel of kipfilet, met gebakken aardappelen, frites, warme
groenten, salade, fruitsalade en mayonaise
* coupe vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom
Uiteraard wordt er met dieetwensen rekening gehouden, mits tijdig doorgegeven!

Kiest u liever voor een buffet dan kan dat ook:
kop groentesoep, salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, runderstoofpotje, cajun schotel, gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen, stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit een coupe vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom

Kiest u voor het buffet in plaats van het 3 gangen diner, dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,00 p.p.  Drankjes Hollandse bar kosten op deze locatie ca. € 3,00 per stuk. Eventueel is een drankenarrangement bij het buffet ook mogelijk; 2 uur drankjes Hollandse Bar voor ca. € 15,00 p.p. Liever geen diner? Dan bent u ca. 18 uur thuis en krijgt u een korting van ca. € 20,00 p.p.

19:30 uur
Vertrek naar huis.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 -62 personen € 95,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* kopje koffie of thee met tv gebakje
* presentatie 65 jaar tv entertainment Beeld & Geluid
* entree Speelgoed- & Oude Ambachtenmuseum
* lunch inclusief kroket en drankjes als beschreven
* 3 gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

foto 3 : Daria Scagliola en Stijn Brakkee
foto 4: Studio Gemini
foto 5: Bastiaan van Musscher