Binnenhof, Ridderzaal & Den Haag

08:45 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar en airco, richting Den Haag.

10:15 uur
U bent inmiddels aangekomen in Den Haag waar op een leuke locatie tegenover het Binnenhof, 2 kopjes koffie of thee met heerlijk, ambachtelijk appelgebak voor u klaar staan!

11:00 uur
Uw gidsen staan al klaar voor een interessant bezoek aan de Tweede Kamer, Binnenhof en natuurlijk de Ridderzaal. Tijdens deze 1,5 uur durende rondleiding krijgt u een leuke uitleg op het Binnenhof, brengt u een bezoek aan de Tweede kamer en zit u op de tribune van de Ridderzaal waar u meer hoort over Prinsjesdag en de historie van het gebouw.
Ter informatie: er zijn per dag een bepaald aantal plekken beschikbaar; ook zijn er meerdere tours zoals alleen een bezoek met film, aan de Ridderzaal, Het Binnenhof in 3 D (rondleiding via tablet) etc. Vraag ons op tijd naar de mogelijkheden! Ook zijn opties niet mogelijk; men dient gelijk te reserveren en te betalen!
De Ridderzaal is niet toegankelijk voor mensen die moeilijk ter been zijn en tijdens de rondleiding met bezoek aan de Tweede Kamer gaat u door een beveiligingsscan. U dient een geldig ID bij u te dragen.

13:00 uur
Op een gezellige locatie in hartje Den Haag staat een lekkere koffietafel voor u klaar diverse soorten brood en broodjes, diverse vleeswaren en kaas, zoetbeleg, 2 kopjes koffie, thee en melk en een kroketje! Eventueel hebben wij ook een leuke locatie in Scheveningen voor dezelfde koffietafel. Aan u de keus; de prijs is gelijk! Ook hebben we wat meer trendy lunchlocaties zoals Herberg ’t Goude Hooft of een leuke strandtent in Scheveningen; vraag naar de mogelijkheden!

14:00 uur
Na de lunch zijn er diverse mogelijkheden om de middag door te brengen! Bent u met een groot gezelschap dan kunt u uw gasten ook uit bijvoorbeeld 2 of 3 activiteiten laten kiezen.

Wat is er allemaal mogelijk in Den Haag & Scheveningen:

* OP STAP MET DE VERHALENVERTELLER
De Verhalenverteller neemt u mee voor een boeiende, humoristische maar vooral unieke stadswandeling door Den Haag! Een echte aanrader voor mensen die niet voor een standaard wandeling kiezen maar wel veel over de stad te weten willen komen op een ludieke manier! Het leuke is dat de groep er ook bij wordt betrokken dus succes verzekerd!
Bestaat Den Haag eigenlijk wel? Aan de ene kant heb je ’s Gravenhage, het deftige dorp van de graven van Holland, de prinsen en prinsessen van Oranje en de regenten. Kortom: de Haagse kak. Aan de andere kant heb je de eenvoudige Hagenezen, arbeiders van het type grote mond, klein hartje. Kortom: Haagse bluf! Maar u hoort ook over de honger naar geld en macht van Aleida, het liefje van graaf Albrecht van Holland. Maak het huiveringwekkende hoofdstuk mee van de Gebroeders De Witt. Zij ondervinden aan den lijve hoe het gewone volk hun politiek beleeft. En wat is het verhaal van de ooievaar in het wapen van Den Haag? Ook daarachter schuilt een twist tussen Haagse kak en bluf.
Duur ca. 75 minuten/ Kosten ca. € 16,00 per persoon/er kunnen ca. 30 personen per verteller mee.

* OMNIVERSUM DEN HAAG
Hier beleeft u de wereld op een indrukwekkende manier. In dit unieke Grootbeeld-filmtheater worden films om u heen geprojecteerd op een koepelscherm. Aangevuld met waanzinnig geluid is het net of u in de film zit! U kunt verschillende grootbeeldfilms beleven in de genres cultuur, natuur, avontuur en wetenschap. Of u nu meereist langs de meest prachtige gebieden op aarde, zwemt met dolfijnen, zweeft in de ruimte of meegaat op expeditie naar de Zuidpool; in het Omniversum beleeft u de avonturen zelf!
Duur ca. 50 minuten/ aanvang ieder heel uur/ Kosten ca. € 10,00 p.p.

* ZESKAMP ON THE BEACH
Uw gezelschap neemt deel aan een competitief en sportief programma waarbij u teruggaat in de tijd van het wel bekende Sterrenslag!  Uw gezelschap wordt verdeeld in kleine groepjes welke allen de 6 onderdelen tegen elkaar afwerken. Een team kan alleen winnen als zij onderling goed samenwerken, er volledig voor gaan én de juiste tactiek hebben. Het team dat de meeste punten in de wacht sleept gaat aan het eind met de Master Cup Beker naar huis! De activiteiten duren ca. 2 uur. Een leuk uitje voor groepen omdat er voor ieder wat wils is! Niets moet en alles mag. Dit is leuk voor jong en oud en je hoeft hier niet heel sportief J voor te zijn! Tussen de bedrijven door zal er even gepauzeerd worden en is er voor iedereen een consumptie inbegrepen.

De zeskamp zou uit de volgende onderdelen kunnen bestaan:
Hindernisbaan, skippyrace, Megajenga, waterrace, Bumperz en katapult bouwen (andere onderdelen zijn ook mogelijk!) Uiteraard wordt het geheel ter plaatse begeleidt en is een beker én eeuwige roem voor het winnende team inbegrepen! Tussen de bedrijven door is er een pauze met een drankje inbegrepen! (Koffie, thee of fris).
Duur ca. 2 uur/ Kosten ca. € 22,50 per persoon vanaf 25 personen

* GPS-DROPPING SCHEVENINGEN
Ben jij avontuurlijk ingesteld? Was je vroeger weg van spoorzoekertje spelen? Dan is een gps tocht helemaal wat voor jou! De nieuwste vorm van wandelen met avontuur is een gps –tocht en is geschikt voor iedereen. Na de uitleg over het gebruik van de gps-apparatuur is het tijd om te vertrekken. Bij de start ontvangt ieder team de coördinaten aan de hand van een mapje en kan de tocht beginnen. In dat mapje staan niet alleen de coördinaten, maar ook de vragen die bij de tocht behoren. 3 Teambuilding opdrachten, communicatie en een beetje creativiteit behoren tot de benodigde vaardigheden om de tocht tot een succes te volbrengen. Maak tijdens deze gps-tocht een tour langs de verschillende bezienswaardigheden van deze haven. Je komt bijvoorbeeld langs de oude vissersboten, diverse gezellige terrasjes en de visafslag. Deze tocht zal volledig in het teken staan van Scheveningen. Welk team bereikt als snelste de eindbestemming en heeft de meeste punten gescoord na het beantwoorden van de vragen? Uiteraard is er voor de winnaars een beloning!
Duur ca. 2,5 uur/ Kosten ca. € 19,50 per persoon vanaf 25 personen

* ESCAPE THE CITY DEN HAAG OF SCHEVENINGEN
Escape the City is een spel dat je niet snel zal vergeten! Spanning, sensatie, humor en avontuur zijn slechts enkele ingrediënten van dit spel. Alles draait om het bevrijden van gijzelaars die zich ergens in Scheveningen of Den Haag bevinden. Een escape room, maar dan wel een hele grote! Ben jij met jouw team slim en dapper genoeg om deze uitdaging tot een goed einde te brengen?
Uiteraard ontvangt de winnende elite-eenheid een prijs. De totale duur van dit evenement bedraagt +/- 2 uur en kan gespeeld worden in groepen vanaf 10 tot 250 personen. Denk je met jouw team de gijzelaars op tijd te kunnen bevrijden uit handen van de gevaarlijke Dr. Crypto? Meld je dan snel aan; men rekent op jullie!
Kosten ca. € 23,50 per persoon vanaf 25 personen.

* VLIEGEREN/POWERKITEN
De ultieme uitdaging voor sportieve mensen die houden van strand en wind. Lekker een dagje uitwaaien op het strand van Scheveningen met Nasawing vliegers/ powerkites en matrassen in alle soorten en maten. Kleine vliegers voor mensen die heerlijk willen ontspannen. En grotere voor mensen die gaan voor het extreme en de kracht van de wind zelf willen ervaren. In deze 2 uur leert iedereen te vliegeren/ powerkiten. Er zijn genoeg vliegers voor iedereen! U leert de speciale vliegers/ powerkites op een veilige manier te besturen en natuurlijk een heleboel leuke trucjes! Liever Vliegeren/ powerkiten op techniek? Test hoe goed uw techniek is met bepaalde spelvormen!Duur ca. 1,5 uur/ Kosten ca. € 19,50 per persoon vanaf 25 personen

* VRIJE TIJD IN SCHEVENINGEN EN BEZOEK AAN DE PIER
Men kan ook op eigen gelegenheid een ritje met het reuzenrad maken! Met dit reuzenrad heeft de Pier een unicum in huis: Europa’s eerste reuzenrad boven de zee! Het ruim vijftig meter hoge reuzenrad telt 36 gesloten gondels met airco waaronder één vipgondel die is voorzien van een glazen bodem. Alle (dichte) gondels beschikken over luxe zitjes en bieden stuk voor stuk ruimte aan maximaal zes personen. Vanuit het reuzenrad hebben bezoekers een panoramisch uitzicht over zee, strand én de skyline van Den Haag! Kosten ca. € 9,00 p.p.

* DE ROYAL TOUR
Dit is een leuke 1,5 uur durende stadstour met gids waarbij u alles te weten komt over Koninklijk Den Haag! U passeert o.a. de Koninklijke Stallen, het Werkpaleis, woonhuis Prinses Beatrix etc. Uiteraard krijgt u uitleg van een deskundige gids. Kosten ca. € 7,50 p.p. bij minimaal 35 personen.

* BEZOEK VREDESPALEIS
Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York, en het Permanent Hof van Arbitrage. Maar ook de prestigieuze Bibliotheek van het Vredespaleis en de Haagse Academie voor Internationaal Recht zijn hier gehuisvest waar jaarlijks honderden rechtenstudenten uit de hele wereld cursussen komen volgen. Dit prachtige gebouw en de organisaties die er gevestigd zijn, maken Den Haag wereldwijd herkenbaar als stad van Vrede en Recht.

Visitors Centre van het Vredespaleis
Naast de ingang van het Vredespaleis is het bezoekerscentrum gelegen. Als je meer te weten wilt komen over de totstandkoming van het Vredespaleis en de internationale organisaties die in dit gebouw gevestigd zijn, dan is de (gratis) audiotour bij de eigentijdse tentoonstelling écht een aanrader. Ben je na een bezoek aan het bezoekerscentrum nieuwsgierig geworden wat zich achter de imposante façade van het Vredespaleis bevindt? Een aantal weekenden per jaar worden de deuren van het Vredespaleis geopend voor het publiek. Een gids toont je dan niet alleen de belangrijkste ruimtes en de mooiste kunstwerken in het gebouw, maar vertelt je ook alles over dit wereldwijde symbool van vrede en recht. Duur rondleiding 45 minuten/ Kosten ca. € 9,50 p.p./ beschikbaarheid op aanvraag.

* RONDLEIDING KONINKLIJKE WACHTKAMER DEN HAAG HOLLANDS SPOOR
De Koninklijke Wachtkamer bij Den Haag Hollands Spoor werd op 5 oktober 1893 door prinses Wilhelmina en koningin-regentes Emma feestelijk geopend en een ‘sieraad voor de residentie’ genoemd. De door de spoorarchitect D.A.N. Margadant ontworpen wachtkamer is door haar uitbundige decoraties en haar historische inrichting een uniek voorbeeld van het cultureel erfgoed van de Spoorwegen. De wachtkamer staat symbool voor vooruitgang en voor nieuwe uitvindingen tijdens de industriële revolutie in de tweede helft van de 19 de eeuw. De talrijke versieringen in het interieur van het Koninklijk Paviljoen, hun drukke vormen en hun tot in het detail verfijnde bewerkingen behoren tot de best bewaarde voorbeelden van de toen overheersende neorenaissance architectuur. Duur ca. 1 uur/ Kosten ca. € 15,00 p.p.

* STADSWANDELING CHINA TOWN & DE VERDWENEN JOODSE BUURT
Laat u verrassen door Oosterse sferen in China Town Den Haag. Maak kennis met de twee Chinese poorten, straatnaambordjes met Nederlandse en Chinese teksten, trottoirbanden met Chinese spreuken en natuurlijk de authentieke lampionverlichting. Maar vergeet ook niet een kijkje te nemen in de unieke restaurants, supermarkten, toko’s en winkels. Aansluitend of voorafgaand aan de stadswandeling boekt u misschien wel een Chinese theeceremonie, een workshop kaligraferen, tai-chi of Qi-gong of een een leuke rondvaart door Den Haag met Oosterse lunch aan boord. Het is mogelijk om de stadswandeling uit te breiden met een proeverij van diverse Oosterse gerechten, drankjes en hapjes en een workshop ‘eten met stokjes’ op unieke Oosterse locaties in Chinatown Den Haag. Duur wandeling ca. 1,5 uur/ Kosten ca. € 10,00 p.p./maximaal 20 personen per gids.

Uiteraard zijn andere stadswandelingen ook mogelijk, bijvoorbeeld door het historische hart van de stad, door oud Scheveningen etc. Ook kan een wandeling worden gecombineerd met bijvoorbeeld een likeurproeverij.

* PANORAMA MESDAG
Een dagje Den Haag is niet compleet zonder bezoek aan Panorama Mesdag. Dit is de Haagse attractie bij uitstek, stap terug in de tijd en laat je meeslepen in het grootste schilderij van Nederland, Panorama Mesdag, dat kun je niet beschrijven! Stap in het grootste schilderij van Nederland, kijk 360 graden in het rond en onderga de magische illusie van het zinsbegoochelende panorama uit 1881. Het vergezicht op de zee, de duinen en het oude vissersdorp en opkomende badplaats Scheveningen is geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School. Met zijn enorme afmeting van 120 x 14 meter is Panorama Mesdag een uniek cultuurhistorisch monument.
Kosten entree ca. € 10,00 per persoon. Op vertoon van de Museumjaarkaart heeft men gratis entree. Bij de entree is een audioguide inbegrepen.

* MUZEE SCHEVENINGEN
Muzee Scheveningen is een cultuur- en natuurhistorisch museum dat de geschiedenis, cultuur en het dagelijks leven van Scheveningen in beeld brengt, vooral in relatie tot de zee en de visserij. Neem een kijkje in vroegere tijden en proef de sfeer van een Schevenings straatje. In de volgende zaal komt u in een heel andere wereld terecht. Op een avontuurlijke reis onder water daalt u af, van het fonkelende zeeoppervlak tot in de mysterieuze duisternis van de diepzee.
Entree ca. € 6,00 p.p. Rondleiding per gids met maximaal 10 personen ca. € 25.00. Op vertoon van de Museumjaarkaart heeft men gratis entree.

*MADURODAM
Achter 2 Nederlandse dijken ligt al meer dan 60 jaar het wereldberoemde Madurodam! Madurodam is de laatste jaren totaal vernieuwd. In het nieuwe Madurodam vindt u allemaal leuke interactieve ‘doe-dingen’. Als bezoeker kruipt u bijvoorbeeld zelf in de huid van DJ Armin van Buuren of doet u de Oosterscheldekering op tijd dicht en zorgt u ervoor dat het land erachter niet onder water komt te staan. Het nieuwe Madurodam is verdeeld in 3 themagebieden en bij de ingang ontvangt u de Grote Kaart van Madurodam, een plattegrond met veel informatie, met daarin een scankaart. Met deze scankaart kunt u de videoschermen in het park activeren, waar dan een animatiefilmpje start. Bij een aantal maquettes staat een scanpaaltje. Met uw scankaart kunt u hier verhalen ‘verzamelen’ en deze later terugkijken! Duur bezoek ca. 2 uur/Entree ca. € 14,00 p.p.

En natuurlijk is vrije tijd in Den Haag of Scheveningen ook altijd leuk!

16:30 uur
Vertrek richting uw dinerlocatie; dit kan wat eerder of later zijn afhankelijk van het middagprogramma dat u kiest.

18:00 uur
Op een sfeervolle locatie in de buurt van Amersfoorts sluit u de dag af met een heerlijk, uitgebreid wereldgerechtenbuffet! Uiteraard zijn ook bier, wijn, frisdranken en koffie & thee bij de prijs inbegrepen en wilt u een half uur langer blijven dan kan dat tegen een toeslag van ca. € 4,00 p.p.

DE WERELDKEUKEN
Wij nemen u mee op een culinaire reis. Een proeverij van Europees tot Aziatisch, van charcuterie tot Sushi, van patisserie tot kaasplateau…
In de zomermaanden is ook het gezellige buitenterras met bar geopend. De diversiteit aan gerechten is werelds. Kom proeven van vele soorten vlees, verse vis, pizza’s en pasta’s uit eigen keuken. Laat u verrassen door de Teppanyaki, wokgerechten, sushi, verse groenten, salades, poffertjes en een uitgebreid dessertbuffet. Men werkt met seizoensgebonden producten en voor gasten met dieetwensen als glutenvrij of vegetarisch heeft men voldoende keuze. Kortom, een smaaksensatie die zijn weerga niet kent!
Wilt u liever een 3 gangen diner (soep – varkenshaas – dessert, dan krijgt u een korting van ca. € 13,00 p.p. maar zijn er geen drankjes inbegrepen) of een BBQ of een andere locatie dan werken wij dat graag voor u uit.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 96,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
* vervoer per luxe touringcar met airco, bar en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
* rondleiding Tweede Kamer, Binnenhof & Ridderzaal
* koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd in Den Haag/Scheveningen (excl. entreegelden/afhankelijk waar u voor kiest)
* live cooking buffet gedurende 2 uur, incl. drankjes als beschreven
* verzorging van de chauffeur