Uitwaaien op Eiland Borkum

08:30 uur
Vertrek per luxe touringcar, voorzien van airco en toilet vanaf een door u te kiezen vertrekpunt. Onze chauffeur brengt u rechtstreeks per luxe touringcar richting Eemshaven.

10.00 uur
Verwachte aankomst in Eemshaven waar de boot al op u ligt te wachten!

10:15 uur
Vertrek van de boot naar Borkum. Aan boord staat er voor iedereen een kopje koffie of thee met gebak klaar. De bootreis vanaf Eemshaven duurt ca. 55 minuten en vanaf de haven brengt het boemeltreintje u aansluitend in ca. 20 minuten ( 7 km) naar het gezellige Borkum waar u dan rond kwart voor 12 zult arriveren en men vrije tijd heeft.

Wij raden u aan om bij aankomst direct de fietsen te huren (fietsverhuur zit naast het station van Borkum) zodat iedereen zich op eigen gelegenheid kan verplaatsen op Borkum; de bus blijft in Eemshaven staan. Fietshuur voor 1 dag/normale fiets met ca. 7 versnellingen kost € 10,00; een E bike is ook mogelijk, dat kost ca. € 25,00 per dag.

In het gezellige stadje Borkum treft u vele winkels, cafés en terrasjes aan. Wilt u eerst eens kijken wat er allemaal is?
Dan kunt u het beste naar de strandpromenade gaan, de 6 km lange slenterboulevard van Borkum. Daar kunt u in het seizoen op verschillende tijden van de dag het Kuurorkest beluisteren. Het eiland kunt u ontdekken door te wandelen, te fietsen, een huifkartocht of een bus rondrit te maken. Een wandeling door het stadje Borkum laat een onuitwisbare indruk achter. De met zorg onderhouden vissershuisjes met walviskaken staan rondom de oude vuurtoren, een blijvende herinnering aan de walvisvaart in de 18e eeuw.

U heeft de rest van de dag de tijd om van het eiland te genieten, te lunchen (wij kunnen ook een lunch voor u regelen, bijvoorbeeld een 2- gangen schnitzelmenu a € 17,50 p.p.) te shoppen, te fietsen etc.  Een greep uit de vele mogelijkheden:

* Fietstocht      
Op Borkum is een uitgebreid net van fietspaden aanwezig (ca. 130 km).
Een fietstocht door de “Greune Stee” en “Woldedünen” is zeker aan te bevelen. Via de zuidkant van Borkum kunt u over de dijk richting Ostland fietsen waar de omgeving enorm variërend is. Het uitgestrekte wad en kwelders, een typisch duinlandschap met schitterende flora en fauna, maar ook boerderijen en weilanden zijn er te zien.
Overal zult u heerlijke plekjes vinden om een poosje te blijven en te genieten. Via de noordkant van het eiland kunt u richting vliegveld fietsen en vervolgens via “Waterdelle” weer terug naar het stadje. Kosten fietshuur ca. € 10,00 per persoon per dag/fiets met 7 versnellingen. Voor een E-bike betaalt u ca. € 25,00 voor een dag en voor een mountainbike ca. € 12,00 per dag.
Er zijn desgewenst Nederlandstalige routes beschikbaar tegen een kleine vergoeding en eventueel kunnen wij ook zorgen voor en gids die met u meegaat.
Dit kost ca. € 150,= per gids /max. 20 personen per gids voor 2,5 uur.

* Wadlopen
Ook dat kan op Borkum! Een deskundige gids loopt u met u mee door de onder Unesco vallende Waddenzee en wijst u op de prachtige natuur en zijn bewoners!
Duur ca. 1,5 – 2 uur/Kosten ca. € 14,00 p.p. incl. bus transfer. Het lenen van rubberlaarzen kost ca. € 4,00 p.p.

* Wandeltocht met gids
De enorme verscheidenheid aan flora en fauna en de fascinerende variatie van het landschap maken Borkum tot een uniek stukje natuur in de Noordzee. Wie graag alle mooie plekjes op het eiland wil zien kan onder deskundige leiding deelnemen aan een wandeltocht!
Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 125,= per gids (Duitstalig / max. 20 personen per gids)

* Boottocht Zeehonden spotten en krabben vangen
Deze tocht kan meerdere keren per dag gemaakt worden en duurt ca. 2 uur. Met het “Wappen von Borkum” kunt u de zeehonden bezoeken en een tocht rondom het eiland Borkum maken. Tevens kunt u tijdens een boottochtje zelf krabben en garnalen vissen die aan boord gekookt worden en daarna…smullen maar!
Kosten ca. € 17,50 per persoon / duur ca. 2 uur

* Mooie Bustour over Borkum  (eventueel met de Oldtimer bus!)
Maak een 1½ uur durende tocht per bus over Borkum. Wanneer u heerlijk zit te genieten van alle flora en fauna die Borkum u biedt, vertelt de Duitstalige chauffeur
u intussen allerlei ditjes en datjes over Borkum!
Kosten ca. 350,00 per bus/Duur ca. 1,5 uur incl. gids (chauffeur)

* U kunt ook kiezen voor een rit van ca. 1 uur per historische Stoomtrein; dat kost ca. € 25,00 per persoon, uitgaande van 25 personen.

* Heimatmuseum “Dykhus”
Het vroegere wonen en leven en 300 jaar maritieme geschiedenis hebben de eilandbewoners liefdevol bewaard. Omvangrijk beeld- en kaartmateriaal laten de bezoeker zien hoe Borkum er eens uitzag en hoe de bebouwing en het uiterlijk van het eiland in de loop der tijd veranderd zijn. Wat men aan het strand of bij het wadlopen te zien krijgt, vindt u hier geordend in kasten en vitrines terug. In het museum zijn o.a. te zien: klederdracht, aardewerk, gereedschap, een oude reddingsboot en niet te vergeten het skelet van een reusachtige potvis met een lengte van 15 meter. Deze potvis had een gewicht van 35 ton en spoelde aan in 1998 voor de Duitse kust. Ontdek dit oude Borkum!
Kosten ca. € 5,= p.p. / Duur bezoek ca. 1 uur

* Een uitstapje naar het lichtschip “Borkumriff” biedt een kijkje in de scheepstechniek van de voormalige drijvende vuurtoren. In het museum op het schip vindt u veel informatie over “Nationaal park Waddenzee”.

Het voormalige lichtschip “Borkumriff” huisvest tegenwoordig het informatiecentrum van het nationaal park van het eiland Borkum en heeft een eigen tentoonstelling over het UNESCO  Wereldnatuurerfgoed Waddenzee en de bijzonderheden ervan. Een rondgang over het schip biedt bovendien een kijkje in de techniek, het dagelijkse leven van de bemanning van een lichtschip en een kort overzicht van de geschiedenis van de drijvende vuurtoren.
Het lichtschip “Borkumriff” deed dienst vanaf 1956 en was in 1988 het laatste Duitse lichtschip dat buiten dienst werd gesteld. Lichtschepen lagen vroeger als “drijvende vuurtorens” op bepaalde plekken voor anker om passerende schepen tijdig te waarschuwen.
Entree ca. € 9,00 per persoon/ duur ca. 1 uur/U kijkt hier op eigen gelegenheid rond

Ook is een huifkartocht mogelijk van ca. 1 uur / Kosten ca. € 15,00 p.p.

17:30 uur
Nadat u rond 5 uur de fietsen weer heeft ingeleverd is iedereen weer terug bij het station; het treintje vertrekt richting de haven en aansluitend maakt u rond 18 uur de overtocht terug naar Eemshaven!

19:00 uur
Aankomt in Eemshaven waar de chauffeur staat te wachten om u naar uw diner locatie te brengen.

19:30 uur
In Groningen aangekomen gaat u op een gezellige locatie genieten van een 3 gangen wereld gerechten buffet; dat is 2 uur onbeperkt genieten van de lekkerste voor-, hoofd- en nagerechten!
De gerechten wisselen met enige regelmaat omdat men werkt met verse- en seizoensgebonden  producten. Tevens zijn alle alcoholvrije drankjes inbegrepen; voor een gas bier/wijn of buitenlands gedistilleerd betaalt u een toeslag van ca. € 1,50 per drankje.

22:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 97,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Let op: Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar
* overtocht Eemshaven – Borkum v.v.
* toeristenbelasting
* 1 kopje koffie of thee met appelgebak aan boord van de boot
* retour per boemeltreintje Haven – Borkum – stad v.v.
* vrije tijd op Borkum (excl. lunch, eventuele entreegelden, fietshuur zoals beschreven)
* verzorging chauffeur

* Foto’s met dank aan Linda!