Botters & BBQ; op pad in Elburg!

12:30 uur
Vertrek per luxe touringcar richting Elburg. Uiteraard kunt u de lunch ook in Elburg gebruiken of dit middagprogramma combineren met bijvoorbeeld een (actief) ochtendprogramma zoals het Klimbos, Klompvaren in Hattem, bezoek aan Paleis het Loo of Openluchtmuseum; spelprogramma in Apeldoorn of Zwolle etc.

13:30 uur
Op een gezellige locatie aan de haven staat de koffie met gesorteerd gebak al voor u klaar.

14:00 uur
Deskundige gidsen halen u af voor een mooie wandeling door het historische hart van deze mooie vissersstad waarbij u ook een bezoek aan de haven brengt. Desgewenst is een bezoek aan het Bottermuseum of de Visafslag ook mogelijk!

Wilt u liever iets anders doen met uw gasten dan kan dat uiteraard,bijvoorbeeld:

* Bezoek aan Joods Museum Sjoel Elburg; een prachtig museum dat in 2010 een Mont Blanc Award ontving voor beste kleine museum! Inmiddels is het museum wederom uitgebreid geeft het een ontroerende kijk op het leven van de Joden in de Mediene (de provincie). Nergens is dit thema zo mooi uitgewerkt als in dit museum. Sjoel Elburg is geen Holocaust museum, maar het museum besteedt wel degelijk aandacht aan deze zwarte bladzijde van de geschiedenis. Actuele thema’s als verdraagzaamheid en integratie worden boeiend gepresenteerd. Kosten entree ca. € 6,00 p.p./ Duur ca. 1-1,5 uur (entree Museumjaarkaart is gratis) Eventueel is een 1 uur durende Joodse wandeling met gids ook mogelijk na uw bezoek aan het museum; kosten wandeling ca. € 5,00 p.p.

 * Bezoek aan de historische visafslag!
Het gebouw in de haven dateert uit 1916 en na het sluiten van de deuren werd het gebouwtje verkocht aan een boer die het gebruikte als schuur voor het vee! In 1985 werd de oude visafslag teruggekocht en na een grondige restauratie fungeert de visafslag als een leuk en interessant visserijmuseum met als pronkstuk de unieke afmijnklok. Duur ca. 30-40 minuten/Kosten ca. € 3,00 per persoon incl. het mijnen van een paar visjes!

* Bezoek aan de Historische Botterwerf
In het museale deel van de werf maakt u kennis met de traditionele botterbouw en de historie van de visserij. Diverse soorten (miniatuur) botters staan uitgestald en oude ambachten worden getoond. In de grote loodsen worden de botters gerestaureerd en vaarklaar gemaakt. Vanaf de balustrade kan het publiek dit waarnemen. Niet alleen het decor van de oude botters, maar de totale beleving maakt dat oude tijden herleven. Dit is niet alleen te zien, maar zeker ook te ruiken. U wordt via een vaste looproute meegenomen vanuit het verleden naar het heden. De filmzaal toont oude beelden die tot de verbeelding spreken en de gidsen vertellen op een boeiende wijze de verhalen van vroeger. Hoe de oude vissers bij regen, wind en storm hun werk moesten doen op de voormalige Zuiderzee. Kosten ca. € 3,00 p.p.

Fotopoly
is een interactief spel voor jong en oud dat buiten gespeeld wordt binnen de stadsgrachten van Elburg. Het spel is uiterst geschikt voor groepen en in kleinere teams gaat men, gewapend met een fotoboek, op ontdekkingstocht door Elburg. Elk team heeft zijn eigen teamkleur. De deelnemers krijgen onder het genot van een consumptie (Bier, wijn of fris), instructies over de regels van het spel. Als alle regels duidelijk zijn, gaan de teams gewapend met een fotoboek op pad. Wanneer een team denkt de afbeelding op één van de foto’s gevonden te hebben, belt de teamcaptain naar de organisatie en noemt de teamkleur en het nummer van de foto die het team gevonden denkt te hebben. De organisatie stelt vervolgens een vraag die het team alleen kan beantwoorden als ze echt op de plek staat waar de foto genomen is. Het doel van het spel is zoveel mogelijk punten te behalen. Het team met de meeste punten wint en krijgt naast eeuwige roem nog een leuk prijsje! Duur ca. 1,5-2 uur. Kosten ca. € 6,00 p.p. incl. consumptie

Havenwandeling met gids
Ga mee voor een prachtige wandeling door het havengebied. Inclusief een bezoek aan de botterwerf en de visafslag. Een deskundige gids vertelt u alles over de visserijgeschiedenis van  Elburg. Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 8,00 p.p.

Rondleiding Bierbrouwerij
In de oude vesting van Elburg ligt de nieuwe Stadsbrouwerij waar bieren van Eembier worden gebrouwen. Een tour door de brouwerij duurt ca. 1uur incl. het proeven van 3 speciaalbieren; per tour kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Kosten rondleiding incl. proeverij 3 speciaalbieren ca. € 14,50 p.p.

Out of the Box
Out of the box is de ultieme teambuilding game! In een groep van 4 tot 10 personen neem je plaats. Voor je staat een grote box. Op slot. Vol met ingenieuze games, inclusief bijbehorende prachtige verhalen. Deze box moeten jullie open zien te krijgen en daarvoor moet er out of the box worden gedacht. Eenmaal in de box gedoken? Dan is er een grote kans op het syndroom van insanity; dit is geen officiële titel, maar hoe vaker dit spel wordt geboekt, hoe groter de kans is dat dit in het woordenboek terecht gaat komen! Een wirwar van verhaallijnen, games, vragen, logica, muziek, codes,
sloten, kleine kistjes, grote kistjes en blacklights….. Dit spel is overal mogelijk, zowel binnen als buiten. Denk out of the box, ideale teambuilding game voor slimmeriken! Men kan het spel ook op maat maken voor u; met toegevoegde vragen over de groep of het bedrijf! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 32,50 p.p.

15:30 uur
De botters liggen al op u te wachten!

Een zeiltocht met een originele Elburger Botter is een schitterende ervaring. Twee vrijwilligers van de Botterstichting varen met u mee en vertellen u over de historie, de botters en de omgeving. Aan boord kunt u zelf meehelpen met zeilen hijsen, zwaarden neerlaten, sturen enz. Per botter kunnen er maximaal 12 personen mee. De tocht duurt 2 uur en uw gezelschap zal worden verdeeld over meerdere botters. De botters beschikken niet over een toilet en zijn er mensen bij die niet goed ter been zijn, dan raden wij dit af.

17:30 uur
Terug aan vaste wal wandelt u richting de dinerlocatie in het hart van de oude stad.

17:45 uur
Er staat een heerlijk buffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien: eerst wordt een kop soep uitgeserveerd en daarna staat het buffet klaar met: salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, Gappie’s runderstoofpot, Cajun schotel, gebakken kibbeling, Gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert wordt
uitgeserveerd en is een coupe van vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom. 
Liever een dessertbuffet? Dan kan vanaf een toeslag van ca. € 4,00 p.p. 

Eventueel is er ook een luxer buffet mogelijk; de toeslag hiervoor is ca. € 6,00 p.p. Er wordt Hollandse groentesoep of tomatensoep uitgeserveerd en daarna staat het buffet klaar:  huzarensalade, appelcompote of stoofperen, Griekse salade, tonijnsalade, visplank met haring, zalm, forel en makreel, visvangst schotel met dillesaus, Gappie’s runderstoofpot, Cajun schotel, gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Dessert: Coupe van vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom.

Ook kunnen wij u de BBQ van harte adviseren!
Deze ziet er als volgt uit: ruim assortiment aan luxe vleessoorten (onbeperkt) om zelf af te bakken, zoals biefstuk, runderlapjes, spareribs, shaslick sticks, varkenslapjes, worsten, speklapjes, kipfilet en satéstokjes. Vegetarisch grill assortiment (indien wenselijk). Huzarensalade, vissalade, salade van de dag & rauwkostsalade. Assortiment XXL broden, dverse smeersels: kruidenboter – tapenade – aioli, diverse sauzen: knoflooksaus – barbecuesaus – cocktailsaus – satésaus – stroganoffsaus – mayonaise, vleeskruiden en frites & gebakken aardappelen. Toeslag voor de BBQ in plaats van het basis buffet is ca. € 5,00 p.p. Uiteraard kan het buffet worden aangepast naar uw wensen en kunt u afsluiten met een dessert(buffet); dit kan vanaf ca. € 4,00 p.p.

TIP:
Ook tijdens het buffet is het mogelijk om voor een spelelement te zorgen; zo hebben wij bijvoorbeeld de Foute Bingo (hilarisch!)de Jongens tegen de Meisjes, eenMoorddineretc. Wilt u meer weten dan werken wij het graag voor u uit. Kosten per spel ca. € 32,50 per persoon.

20:00 uur
Einde van het dinerbuffet; vertrek huiswaarts.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35-44 personen € 87,00 per persoon
45-62 personen € 84,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gesorteerd gebak
* stadswandeling o.l.v. deskundige gidsen
* zeiltocht per botter 2 uur incl. begeleiding
* 3 gangen dinerbuffet als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur