Brocante in Lille & Flaneren in Gent

Dit arrangement is gebaseerd op het weekend (eind augustus/begin september) van de ‘Braderie de Lille’; de grootste brokantemarkt van Europa! Uiteraard kunt u ook slapen in Lille maar dat is voor dit weekend altijd een stukje duurder; vraag ons naar de mogelijkheden!

DAG 1,

07:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco, bar, dvd en toilet staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Frankrijk. Uiteraard kunnen wij zorgen voor een goed gevulde bar onderweg met bijvoorbeeld voor iedereen een gevulde koek van de bakker of een ontbijt/lunchpakket. U mag ook zelf voor iets lekkers of ontbijt/lunchpakketten zorgen!

Halverwege zal er vanwege de rijtijdenwet een keer worden gestopt. Deze stop duurt minimaal 45 minuten. U kunt dan even de benen strekken en een frisse neus halen; dit gebeurt meestal bij een wegrestaurant zodat men ook even van het toilet gebruik kan maken. Indien gewenst kunt u deze tijd ook benutten voor een heerlijk ontbijtbuffet a ca. € 12,00 per persoon: diverse soorten  broodsoorten, roerei en gekookte eieren, croissants, boterkoeken, koude vleeswaren, kaas, boter, koffie, thee, fruitsap, melk, fruit, yoghurt. U bent dan een klein half uurtje later in Lille.

12:30 uur
U bent inmiddels in Lille aangekomen waar de chauffeur u zo dicht mogelijk bij het centrum laat uitstappen en waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft! Dat wordt genieten op de grootste brocante- en antiek/rommelmarkt van Europa! Heerlijk rondstruinen langs meer dan 12.000 kramen; dat is meer dan 100 km!!!

Wil je genieten van historisch Lille?
In de kronkelstraatjes van Vieux Lille met leuke winkeltjes, restaurants en bars is volop ‘joie de vivre’ te beleven en ieder straatje heeft zijn eigen sfeer!

Een paar tips om optimaal van Lille te kunnen genieten:
Basics: trek je allerfijnste schoenen aan, geen overbodige luxe bij de met kinderkopjes geplaveide straten. Kom met lege tassen, bij voorkeur op wieltjes. Dan komen alle schatten veilig thuis!

Geld: breng genoeg cash mee, al was het maar om jezelf de ellenlange rij bij de pinautomaten te besparen (ook een goede ­manier om vooraf te bepalen wat een dagje braderie mag kosten).

Moules-frites: zoek het restaurant waar de meeste gasten mosselen eten en de berg schelpen voor de deur het hoogst is; dat is de plek waar de mosselen het beste smaken!

Verspreid over de stad zijn kraampjes met antiek, meubels, serviesgoed, kleding, boeken, curiosa en hebbedingen te vinden. Lokale lekkernijen, foodtrucks en straatoptredens zorgen voor een gezellige feestelijke sfeer!

Meer informatie over de Braderie kunt u vinden op https://nl.lilletourism.com/braderie-van-lille.html. De exacte info vind je hier echter pas een paar maanden van tevoren!
U heeft de hele dag de tijd om lekker rond te kijken, te genieten van de mooie stad en de gezellige terrasjes! U gebruikt lunch en diner deze dag op eigen gelegenheid in Lille.

19:30 uur
Onze chauffeur staat klaar op de afgesproken plaats om u naar uw hotel te brengen. Dit kan een hotel buiten de stad zijn (in de stad liggen de prijzen vrij hoog en willen de meeste hotels alleen kamers voor 2 nachten verkopen) maar dan bent u toch al snel een half uur onderweg; wij adviseren u dan ook door te rijden richting Gent waar u in een uur bent en waar het hotel ook centraal gelegen is waardoor men na het inchecken ook de stad nog even in kan!

Wilt u liever een hotel in Lille dan kan dat en kunt u bijvoorbeeld kiezen voor *** Hotel Ibis Lesquin. Dit hotel ligt buiten de stad in de buurt van het vliegveld op een klein half uur rijden vanuit het centrum. (Prijs op aanvraag).

20:45 uur
Verwachte aankomst bij het ***Hotel Ibis Gent Kathedraal. Hotel ibis Gent Centrum Kathedraal ligt in het hart van de stad, tegenover de St. Bavo kathedraal met het beroemde Aanbidding van het lam van de gebroeders Van Eyck. Dicht bij Het Belfort, het stadhuis en het kasteel van de graven. Alle kamers beschikken over de bekende, comfortabele Ibis bedden en hebben ook gratis Wifi. Bar, lobby en receptie zijn onlangs gerenoveerd. U verblijft hier op basis van twee persoons kamers met airco, tv, bad of douche, toilet en haardroger.

Bijzonderheden: vanwege de drukke datum adviseren wij u de hotels in en rond Lille (geldt ook voor Gent!) wel al begin van het jaar vast te leggen. Het hotel ligt zo centraal dat de bus niet voor de deur mag stoppen maar uiteraard zetten wij u zo dicht mogelijk bij het hotel af op ca. 5 minuutjes lopen.

Nadat men heeft ingecheckt is de rest van de avond ter vrije besteding.
EINDE DAG 1

DAG 2,

09:30 uur
Na het ontbijtbuffet Is het tijd om uit te checken en heeft men de tijd om Gent te ontdekken! Dit kan uiteraard ook eerder of iets later (uitchecken van de kamers is meestal tot ca. 11 uur).
De bagage kan men achterlaten bij de receptie in een afgesloten ruimte en die haalt men dan weer op bij vertrek van de bus. Uiteraard kunt u uw gasten vrije tijd geven maar het is ook leuk om samen iets te doen!

Wat dacht u ervan om bijvoorbeeld te gaan SNEUKELEN!?
Een leuke én originele combinatie van stadswandeling en kennis maken met én proeven van diverse streekgerechtjes! Zo komt u van alles over deze prachtige stad te weten maar brengt u onderweg ook bezoekjes aan bij voorbeeld de kaashandelaar of de bakker en natuurlijk ontbreken ook de echte Belgische bonbons niet! Een echte aanrader en iedereen is zeer enthousiast over de geweldige gidsen én de proeverijtjes! Kosten sneukelen ca. € 19,50 per persoon/ afhankelijk van het aantal deelnemers.

Een andere aanrader is een leuke RONDVAART over de Leie & de Lieve! Onderweg hoort u va de schipper over de bezienswaardigheden. De tocht duurt ongeveer een uur en is zeer de moeite waard! Kosten ca. € 9,50 p.p.

U gebruikt de lunch op eigen gelegenheid in Gent. Indien gewenst kunnen wij uiteraard ook voor een lekkere lunch zorgen; Het Novotel biedt bijvoorbeeld een heerlijk lunchbuffet; kosten ca. € 27,50 p.p.

Een deel van de winkels is op zondag gesloten maar er zijn uiteraard altijd wat leuke toeristenwinkels (zoals de bonbon zaken) open, er is nog een leuke markt op zondag! Verder kun je genieten op de terrasjes en in de vele restaurantjes in deze historische stad!

13:30 uur
Vertrek uit Gent richting Nederland.

16:30 uur
Onderweg staat op een gezellige locatie een diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* groente- of tomatensoep
* cordon bleu, diverse groenten, frites, gebakken aardappelen en salade
* dame blanche; ambachtelijk vanille roomijs, met een chocoladesaus

Uiteraard is een ander diner of een andere locatie ook mogelijk. Wat dacht u van een heerlijk Live Cooking Buffet? Met elkaar genieten van heerlijke voor-, na- en hoofdgerechten die vanaf een buffet worden gepresenteerd maar ook ter plaatse voor u worden bereid! Tevens zijn alle soorten fris, sappen, bier en wijnen inbegrepen. Kiest u voor dit zeer uitgebreide en luxe buffet in plaats van voor het 3 gangen menu cordon bleu dan betaalt u een toeslag van ca. € 17,50 per persoon maar zijn dus ook de beschreven drankjes onbeperkt inbegrepen!

19:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 139,00 per persoon
55 – 62 personen € 133,00 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer € 60,00 per persoon/per nacht
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco, bar en toilet
* vrije tijd Lille dag 1
* overnachting op basis van 2-persoons kamers met faciliteiten *** Ibis Kathedraal Gent
* ontbijtbuffet 2e dag
* bezoek aan Gent (exclusief eventuele entreegelden als beschreven)
* 3 gangen diner 2e dag als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur (hotel en maaltijden)

Meer informatie over Lille: www.lilletourism.com
Foto 7 © OTCL Lille/Laurent Ghesquière
Foto 8 © OTCL Lille/Laurent Ghesquière
Foto 9 © OTCL Lille/Laurent Ghesquière