Brocantemarkt Lille, Braderie de Lille

Altijd al eens naar dé Brocantemarkt (Braderie de Lille) van Europa gewild? Pak nu je kans en ga gezellig met een groep vriendinnen, collega’s en/of familie mee naar de grootste brocante en antiek/rommelmarkt van Europa in Lille die ieder jaar plaatsvindt ! Ieder jaar in het eerste weekend van september! Dwars door de hele stad zijn meer dan 12.000 kramen te vinden; dat is meer dan 100 km!!!

Wil je genieten van historisch Lille? In de kronkelstraatjes van Vieux Lille met leuke winkeltjes, restaurants en bars is volop joie de vivre te beleven en ieder straatje heeft zijn eigen sfeer!

TIPS:
Tijdens de braderie gelden er ­andere tradities en gewoontes in Lille. Het centrum van de imposante vrijmarkt is de Grand Place en neemt de rest van de lieflijke stad in beslag. Drie tips om optimaal van de braderie te genieten.
• Basics: trek je allerfijnste schoenen aan, geen overbodige luxe bij de met kinderkopjes geplaveide straten. Kom met lege tassen, bij voorkeur op wieltjes. Dan komen alle schatten veilig thuis.
• Geld: breng genoeg cash mee, al was het maar om jezelf de ellenlange rij bij de pinautomaten te besparen (ook een goede ­manier om vooraf te bepalen wat een dagje braderie mag kosten).
• Moules-frites: zoek het restaurant waar de meeste gasten mosselen eten, dat is de plek waar de mosselen het beste smaken.

Hoe ziet een dagje Lille er uit?
U vertrekt rond 05.00 uur vanuit een door u gekozen punt en onze chauffeur brengt u dan rechtstreeks per luxe touringcar, voorzien van bar, video & toilet naar Lille waar u rond 10.00 uur arriveert.

Indien gewenst kunnen we onderweg ter hoogte van Nazareth in België een ontbijt-stop reserveren; voor een uitgebreid buffet betaalt u ca. € 12,50 p.p. U bent dan wel een klein uur later in Lille en vertrekt dan weer 9 uur later omdat de touringcar in Lille 9 uur aaneengesloten stil dient te staan i.v.m. de rijtijdenwet. Uiteraard zorgen wij voor een hotelkamer voor de chauffeur zodat hij u ’s avonds weer veilig terug kan brengen naar Nederland!

In Lille zet de chauffeur u in het centrum af en heeft u de rest van de dag volop de tijd om rond te neuzen, te shoppen, te lunchen etc.!

Rond 19.30 uur vertrekken we weer naar uw opstapplaats waar u rond middernacht arriveert; het is een lange dag geweest maar zeer zeker de moeite waard!!

Mocht de touringcar door omstandigheden (zoals een file) later arriveren in Lille dan vertrekt u ook later omdat de wagen 9 uur aaneengesloten stil moet staan i.v.m. de rijtijdenwet.
Dagje Uit is niet verantwoordelijk voor eventueel hieruit voortvloeiende problemen!

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 39,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk.
Exclusief eventuele parkeergelden. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar me faciliteiten
· vrije tijd in Lille
· Belgische belastingen
. Franse tolgelden
· verzorging van de chauffeur (hotel & maaltijden)

Meer informatie over Lille: www.lilletourism.com

Foto 1 © OTCL Lille/Laurent Ghesquière
Foto 2 © OTCL Lille/Laurent Ghesquière
Foto 3 © OTCL Lille/Laurent Ghesquière
Foto 4 © Pâtisserie Méert / Jean-Philippe Metsers
Foto 5 © OTCL Lille / Maxime Dufour photographies
Foto 6 © OTCL Lille / Maxime Dufour photographies