Bronkhorst & Doesburg

09:45 uur
Vertrek per luxe touringcar met airco en toilet richting Bronkhorst. Uiteraard zal de chauffeur u onderweg het één en ander vertellen.

10:45 uur
In het kleinste stadje van Nederland aangekomen wordt u op een sfeervolle locatie (aangepast toilet aanwezig) ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak met slagroom. Deze prachtige locatie bestaat uit een burgemeesterswoning uit 1575, een oude rosmolen uit 1680 en een echte stadsboerderij uit 1600! U stapt uit op ca. 250 meter afstand vanaf deze locatie omdat de bus het centrum niet in kan.

11:30 uur
Na de koffie heeft u de tijd om rond te kijken in dit prachtige stadje waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan!

Het is allemaal sfeervol, gezellig, romantisch en Bronkhorst heeft genoeg te zien voor nog een uurtje vrije tijd. Er zijn wat  leuke winkeltjes en ateliers en de oude slotkapel uit 1300 is vrijwel altijd open! ‘Het pittoreske stadje Bronkhorst met haar ca. 150 inwoners, werd onder supervisie van monumentenzorg in de 60er jaren geheel gerestaureerd en weer teruggebracht in haar oorspronkelijke Middeleeuwse staat’

12:45 uur
Voordat u verder gaat staat er eerst een goed verzorgde lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood en bolletjes, diverse vleeswaren, kaas en zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee naar wens.

14:00 uur
Onze chauffeur brengt u verder richting Doesburg.

14:30 uur
U bezoekt de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek* waar u kunt zien, hoe nu nog de ouderwetse ”boeren” mosterd wordt gemaakt. Het afvullen in potjes wordt nog met oude afvulapparaten gedaan. Ook wordt u verteld hoe vroeger thuis mosterd werd gemaakt en waarom er zoveel mosterd werd gegeten.

Naast de Mosterdfabriek vindt u de Gildehof met diverse ambachten, zoals een azijnmakerij en een glasatelier en winkeltjes gegroepeerd om een gezellig plein in oude stijl en met groot terras. Uw bezoek aan het museum inclusief uitleg, duurt ongeveer een half uur en daarna heeft u dan nog de tijd om het Gildehof en eventueel Doesburg, te bezoeken! Ook kunt u nog iets gebruiken op eigen gelegenheid. * Het museum is rolstoeltoegankelijk maar beschikt niet over een aangepast toilet.

16:00 uur
Onze chauffeur brengt u weer huiswaarts.

17:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

40 – 44 personen € 49,50 per persoon
45 – 54 personen € 47,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
· 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
· bezoek aan Bronkhorst
· lunch met kroket en drankjes als beschreven
· entree en rondleiding Mosterdfabriek
· bezoek aan het Gildehof
· verzorging van de chauffeur