Brugge; Venetië van het Noorden

08:45 uur
Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar, airco en toilet, richting  België. Indien gewenst gebruikt u onderweg een kopje koffie met gebak in de buurt van Breda (kosten ca. € 5,75 p.p.) Het is ook mogelijk de koffie met bijvoorbeeld een gevulde koek aan boord van de touringcar te gebruiken (ca. € 3,50 p.p.).

12:00 uur
Net voor Brugge gebruikt u op een mooie locatie een goed verzorgde lunch die er als volgt uit kan zien: luxe broodjes (assortiment van 4 broodjes p.p.) Kopje soep, wrap met gerookte zalm, kruidenkaas en komkommer. Mini-sandwiches met o.a. tonijn & ananas, kip kerrie salade, uitjes etc. Waldkornbrood met ham, kaas, sla, tomaat, ei en tartaarsaus + koffie.

Uiteraard kunnen wij de lunch ook in Brugge gebruiken maar dit zijn in de regel geen broodmaaltijden maar warme 2 of 3 gangen lunches waarvoor de prijzen dan ook wat hoger liggen. Wilt u toch een broodmaaltijd in Brugge gebruiken dan kijken wij graag wat de mogelijkheden zijn.

13:30 uur
Verwachte aankomst in Brugge waar uw gezelschap uitstapt op de grote bus parkeerplaats waarvandaan u in ca. 10 minuten midden in het centrum staat! Hier bent u de rest van de middag vrij om te shoppen, musea te bezoeken etc. maar uiteraard kunnen wij ook het middagprogramma voor u verzorgen!

* Wat dacht u bijvoorbeeld van het zintuiglijke chocolade-museum “Choco-Story”? Hier krijgt u een passend antwoord op al uw ‘chocoladevragen’ en dompelt u onder in de boeiende 2500 jaar geschiedenis van het heerlijke goedje. Dit is dé plek om enthousiast te ruiken, kijken en ……….. proeven! Zo zie je hoe chocolade wordt gemaakt en kun je smullen van de vele in huis gefabriceerde chocoladecreaties. Entree ca. € 9,50 p.p. U kunt dit museum ook leuk combineren met het Frites Museum; in dat geval betaalt u ca. € 14,50 p.p.

* Er is ook een leuke ‘chocoladewandeling’ incl. bezoek aan het museum; Er is een parcours uitgezet langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad die verbonden zijn met chocolade. Met dit boekje in de hand, wandel je langs de mooiste plekjes van Brugge en stop je onderweg naar keuze bij 3 van de 10 deelnemende chocolatiers waar je heerlijk kunt proeven, snuiven of iets kan drinken. Je kan bovendien afsluiten met een bezoek aan het boeiende chocolademuseum, Choco-Story. Kosten ca. € 16,00 p.p./duur ca. 2 uur

* Ook kunnen wij een mooie ca. 30 minuten durende rondvaart in open bootjes voor u reserveren. Onderweg krijgt u uitleg van de schipper. Helaas is de rondvaart in december niet mogelijk. Kosten ca. €10,= p.p.

* Rondleiding Bierbrouwerij. Natuurlijk mag een bezoek aan de brouwerij niet ontbreken als u in Brugge bent! Deskundige gidsen nemen u mee voor een rondleiding door de bierbrouwerij; de eeuwenoude traditie van de brouwerij is vastgelegd in een uniek museum. Dagelijks zijn er rondleidingen door zowel de moderne brouwerij als het museum en wordt u door ervaren gidsen rondgeleid door de unieke wereld van mout en hop. Tijdens de rondleiding kunt u genieten van een schitterend panoramisch zicht over Brugge en is een biertje inbegrepen!  Kosten ca. € 11,00 per persoon/ Duur ca. 45 minuten

TIP:
Wil je net dat ietsje meer? Voor de echte bierliefhebber is de X L tour een must. In een kleine groep bezoekt u de brouwerij, nadien verzorgt de gids een proefsessie. In de kelders van de brouwerij, krijg je tips en tricks over het schenken en degusteren van bier. Je proeft drie verschillende bieren voorzien van een deskundige uitleg rond de smaak en het aroma van deze speciaal bieren. Deze formule kost ca. € 21,00 per persoon en duurt 90 minuten., degustaties inbegrepen en wordt éénmaal per dag georganiseerd om 14h15.
Opgelet: Er zijn 220 (vaak steile) treden te nemen tijdens de rondleiding.

* Stadswandeling met gids
Wilt u liever wat meer van de stad te weten komen dan is een stadswandeling o.l.v. een deskundige gids natuurlijk ook zeer de moeite waard.
U kunt daarbij kiezen uit verschillende thema’s zoals een Wereld-erfgoedwandeling (sinds 2000 staat Brugge op de lijst van Unesco) of langs de herinneringen aan Brugges Gouden Eeuw, een Historische Bierwandeling, een Chocoladewandeling etc. (voor een toeslag van € 7,00 p.p. krijg je tijdens de Chocowandeling ook nog op 3 verschillende locaties chocolade aangeboden!)
Kosten voor een wandeling met gids bedragen ca. € 7,50 per persoon, afhankelijk van het aantal gasten. Er mogen maximaal 20 personen met 1 gids mee. Eventueel is een wandeling van 1 uur ook mogelijk; dat kost ongeveer € 6,00 p.p.

* Sneukelen in Brugge; aanrader!!!!
Een leuke combinatie van een stadswandeling en kennis maken met én proeven van diverse streekgerechtjes! Zo brengt u onderweg een bezoekje aan de bakker of kaashandelaar, maar natuurlijk ontbreken de bonbons ook niet! Een echte aanrader! Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 18,00 per persoon inclusief 4 proeverijtjes per persoon (2 x hartig en 2 x zoet).

*Historium Brugge; beleef de gouden eeuw!
Hoe was het om tijdens de Gouden Eeuw in Brugge te leven? Het Historium laat het je aan den lijve ondervinden. Je komt terecht in het middeleeuwse Brugge: wandel rond in de haven, neem een kijkje in het atelier van Van Eyck, snuif de sfeer op in de straten en laat je verrassen door de heerlijke geuren en ondeugende lachjes in het badhuis! Kosten vanaf ca. € 12,00 per persoon. Om de 4,5 minuut mogen er 20 personen naar binnen.

*Per koets door Brugge
Voor de standaardrondrit van een half uur wandel je naar de standplaats op de Markt en hier werkt het principe van de taxi’s, wie het eerst komt die kan mee!
Soms zijn er wachttijden naar gelang van het weer, het verkeer en de vraag. Er zijn ca. 13 koetsen beschikbaar. Groepen dienen hier ook per koets aan te schuiven en zijn niet zeker van een gelijktijdige aan- of afvoer. Je betaalt rechtstreeks aan iedere koetsier. (Dus geen creditcard/pinpas of facturen ter plaatse). De prijs vastgesteld door de Stad Brugge en bedraagt 50 € per half uur per koets. (max. 5 personen) Voor deze standaardrit kan helaas niet gereserveerd worden.
Wel van tevoren reserveren? Dat kan alleen voor een tocht van minimaal 1 uur en dan bedragen de kosten ca. € 150,00 per koets voor 1 uur. Meer info over de koetsen vind je hier:
http://www.hippo.be/koets/

*En natuurlijk is vrije tijd ook altijd leuk!

18:45 uur
U bent weer terug in Nederland en op een gezellige locatie staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
· groentesoep
· kalkoenschnitzel met champignonsaus 
· Dame Blanche

Een keuze diner is ook mogelijk:
· tomaten – of groentesoep
· Argentijnse biefstuk met pepersaus of zalmfilet met dillesaus
· IJs met warme kersen en slagroom
Toeslag voor dit menu is ca. € 4,50 p.p.
Uiteraard is een ander diner of geen diner, een andere locatie (Brugge) of bijvoorbeeld een BBQ of live cooking buffet ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden!

22:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 77,50 per persoon
45 – 54 personen € 72,50 per persoon
55 – 62 personen € 68,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
· goed verzorgd lunchbuffet als beschreven
· bezoek aan Brugge (excl. eventuele entreegelden)
· 3 gangen diner (excl. drankjes)
· Belgische Belastingen
· verzorging van de chauffeur

Foto’s 2,4,8 & 9 ©Toerisme Brugge/Jan D’Hondt
Foto 10 & 11 © Chocostory