Dagje Brussel; Hoofdstad van Europa!

08.45 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco & toilet en uw gasten hebben de tijd om in te stappen.

09:00 uur
Vertrek richting de Zuiderburen.

10:45 uur
Verwachte aankomst op de parkeerplaats van Mini Europe, waarvandaan u via de entree richting restaurant wandelt en wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak. Na de koffie hebben uw gasten de tijd om rond te kijken in dit mooie park; het Madurodam van België!

* MINI EUROPE
Met meer dan 350 monumenten op schaal 1/25 uit meer dan 80 verschillende steden van Europa maakt u binnen een uur of 2 kennis met heel Europa! Het park is rolstoelvriendelijk en beschikt over een zelfbedieningsrestaurant.

Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen u in hartje Londen. Gondels en mandolines laten u de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf animaties op gang; laat de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zoveel andere uitdagingen! In totaal bekijkt u 350 monumenten en animaties van een ongeëvenaarde kwaliteit! En vergeet niet een bezoek te brengen aan ‘Spirit of Europe’, met interactieve multimediaspelen. Hier vind je ook veel documentatie over de Europese Unie

13:00 uur
Tijd voor een eenvoudige lunch; deze staat klaar in de Taverne waar ook andere gasten zitten; 2 soorten brood, 4 soorten fijne vleeswaren, 3 soorten kaas, Confituur/jam, boter,
koffie, thee of warme chocolademelk.
Eventueel is een eenvoudige warme lunch ook mogelijk; Kipfilet met Provençaalse saus Frieten & salade 1 drankje en een kopje koffie na.

Dit zijn eenvoudige menuutjes; uiteraard kijken we graag naar andere mogelijkheden in de stad zelf.

14:00 uur
Na de lunch zijn er diverse mogelijkheden om te doen:

* BUSTOER BRUSSEL CENTRUM & EUROPEES ZAKELIJK DEEL
Vertrek met uw bus voor een ontdekkingstocht van Brussel en haar architectonisch erfgoed. Een bezoek dat iedereen zal verrassen. Dit traject bevat ook een deel (te voet) aan de Grote Markt en haar omgeving (Koninklijke Galerijen, Heilig Eilandje, Manneken Pis) etc. Wilt u niet te voet dan kunt u het centrum niet bekijken (daar mag de bus helaas niet komen) maar worden er andere dingen bezocht! Kosten voor de gids op de bus ca. € 170,00/3 uur

* STADSWANDELING BRUSSEL MET DESKUNDIGE GIDS
Ga mee voor een leuke stadswandeling door het historische hart van Brussel! Tijdens deze wandeling gaan we op zoek naar de wortels van de stad: de Sint-Gorikswijk, de sporen van de Zenne en de Sint-Katelijne-wijk. Via de Sint-Niklaaskerk zakken we af naar de Niedermerckt, ofte de Grote Markt, om daarna hogere regionen te bezoeken op de Coudenberg. Op speciaal verzoek (bij de reservering) kunt u de wandeling combineren met een bezoek aan één van de vele musea! Kosten per gids ca. € 170,00 /maximaal 20 personen/Duur ca. 2 uur

* CHOCOSTORY; HET CHOCOLADEMUSEUM!
Bent u ook zo gek op chocolade?
Breng dan een bezoek aan dit leuke en unieke museum en neem een duik in de wereld van cacao en chocolade, doorkruis een Maya tempel daar waar de cacaobonen 5000 jaar geleden werden geconsumeerd, stap aan boord van de boot van Cortez die deze bonen meebracht naar Europa; ontdek hoe de chocolade w erd verbruikt aan het Franse Hof in de 17de eeuw en daarna hoe een praline werd vervaardigd in het begin van de 20ste eeuw in België. De cultuur van cacao en haar transformatie zullen geen geheimen meer hebben voor u. Demonstratie, degustatie en audiogids zijn allemaal inbegrepen in het bezoek aan CHOCOSTORY! Duur ca. 1,5 uur/Kosten entree 65+ ca. € 8,50 per persoon

*BEZOEK AAN PARLAMENTARIUM
Hoe werkt de Europese Unie? Hoe laat je je stem horen? Bezoek de grote vergaderzaal, het Parlamentarium en het Huis van de Europese geschiedenis om er meer over te leren. Met een scala aan interactieve en meeslepende activiteiten duik je in de geschiedenis van Europa en ontdek je het proces van Europese wetgeving en haar impact op je dagelijkse leven. Groepsbezoeken beschikbaar, voor iedereen gratis toegang.

* HOOFDSTAD VAN 500 MILJOEN EUROPEANEN
en de op een na meest kosmopolitische stad, waar maar liefst 184 verschillende nationaliteiten samenleven en elkaar treffen. Binnen de Europese wijk is deze multiculturele microkosmos beter voelbaar dan waar dan ook in Brussel. Met zijn imposante architectuur, talloze restaurants, cafés, boekwinkels, supermarkten – waardige vertegenwoordigers van alle EU-landen- evenals interessante bezoeken aan belangrijke EU-instellingen en een scala aan internationale eersteklas musea trekken jaarlijks steeds meer bezoekers aan.

Een bezoek met gids aan het Parlamentarium is gratis/wel ruim (soms 3 maanden) van tevoren reserveren! Dat geldt eigenlijk voor de meeste bezoekwaardigheden zoals een bezoek aan de Grote vergaderzaal van het Europees Parlement, Bezoekerscentrum van  de Europese Commissie etc.  Entree gratis maar tijdig reserveren!

 * PLANETE CHOCOLADE
Iedereen is dol op chocolade dus we hebben nog een leuke attractie in de aanbieding!
Uw gasten wonen een Demonstratie van Chocolade (ca. 1 uur) bij. Die vertelt de oorsprong van de chocolade, de samenstelling van de verschillende chocoladen en de fabricatie van chocolade van begin tot eind (temperen, vormen, vullen, ontvormen). De demonstratie wordt gevolgd door een praktische uitleg van het vormen van pralines en de actieve deelname van iemand uit het publiek. Het bezoek neemt plaats rond onze ambachtelijke productie workshop zodat uw gasten de Meesterchocolatiers kunnen zien werken! Iedere gast krijgt een proeverij van pralines én warme chocolade. Duur ca. 60 minuten/ maximaal 200 gasten/Kosten entree ca. € 7,00 per persoon

*TRAIN WORLD
Train World is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Het is een universum dat een beroep doet op alle zintuigen om de vele verschillende dimensies van de spoorwegen te kunnen bevatten. Een bezoek aan Train World is een actieve en verrassende uitstap. Je wandelt tussen locomotieven, neemt plaats in treinen van 100 jaar oud, bezoekt een spoorweghuisje en loopt over een echte spoorwegbrug. Je ervaart zelfs hoe het voelt om een trein te besturen! Duur bezoek ca. 2,5 uur/Entree 65+ ca. € 9,00 p.p. Er zijn ook rondleidingen mogelijk van 2 uur/kosten ca. € 110,00 per gids/maximaal 20 personen.

* BROUWERIJ TIMMERMANS
Brouwerij Timmermans bevindt zich in Itterbeek, op enkele kilometers van het centrum van Brussel. Daar wordt al meer dan 300 jaar Lambiek gebrouwen, namelijk sinds 1702. De Oude Gueuze van Timmermans werd uitgeroepen tot “World’s Best Sour Beer” op de prestigieuze World Beer Awards 2015 en mag zich dus trots de beste oude gueuze ter wereld noemen. Ontdek hoe het wordt gebrouwen! Duur bezoek ca. 1 uur/Entree 65+ ca € 8,00 p.p.

DIVERSE MUSEA
 Brussel laat ook de cultuurliefhebber niet onvermoeid. In de Musea voor Schone Kunsten hangen bekende werken van o.a. Rubens, Van Dijk en Bruegel. Een hele andere culturele ervaring is het Stripmuseum. Entreekosten musea rond ca. € 9,00 p.p.

* HET ATOMIUM
Dit monument wordt ook wel de Eiffeltoren van Brussel genoemd. Het symboliseert een ijzerkristal met z’n 9 atomen en dan 165 miljard keer vergroot. Het bouwwerk bestaat uit 9 onderling verbonden bollen, die de vorm hebben van een op een spits staande kubus. Men kan ook in het Atomium. Een lift brengt bezoekers naar de bovenste bol waar vandaan men een schitterend uitzicht heeft over het Heizel gebied en de stad Brussel. Tevens is er in de bovenste bol een goed buffet restaurant gevestigd. Kosten entree ca. € 13,00 per persoon.

KONINKLIJK PALEIS VAN BRUSSEL
 Het is een traditie; als de koninklijke familie met vakantie gaat, gaan de deuren van het (werk)paleis in Brussel open zodat iedereen de pracht en praal binnen kan bewonderen: marmeren vloeren, kristallen kroonluchters, stijlmeubelen, de grote spiegelzaal met een plafond dat versierd is met dekschilden van Thaise juweelkevers. Een absolute aanrader in de zomermaanden! Open van ca. eind juli tot begin september/vraag ons naar de exacte data/gratis entree!

* JUBELPARK ; in 1880, bij de 50e verjaardag van de Belgische staat, ontstond een plan voor een ambitieus project: een park met grote, uit ijzer en glas opgetrokken expositie-hallen, waarin de economische en industriële bloei zou worden getoond. Pas bij de 75e verjaardag kon het bouwwerk, het Jubelpark, daadwerkelijk worden voltooid.Het Jubelpark is in feite een bonte verzameling geschiedenis. Zo bestaat het uit een immens park, een paleis en meerdere musea. Bijzonder is de eclectische stijl. Verder vind je er schitterende voorwerpen die zijn gemaakt door grote kunstenaars. Openingstijden: Het park is het gehele jaar geopend/De toegang is gratis.

* MICHIELSKATHEDRAAL; één van de belangrijkste architectonische kostbaarheden van Brussel. Tegenwoordig verdwijnt ze helaas geheel tussen lelijke kantoorgebouwen. Al tussen 1225 en 1481 werd er aan het gebouw gewerkt. Het gebouw munt uit door de harmonische verhoudingen en de kathedraal is rijk versierd waarbij aan ieder detail ruime aandacht is geschonken. Open tot ca. 18.00 uur /gratis entree.

* Specifieke wandelingen zoals “Brussel, hart van de Europese Unie”; In 1992 werd op de Europese top van Edinburgh, Brussel als hoofdstad van Europa gekozen. Deze beslissing betekende voor de Brusselaars een nieuwe reeks uitdagingen: ontwerpen en inrichten van de Europese wijk, ervoor zorgen dat ongeveer 40.000 ambtenaren zich konden vestigen in de redelijke nabijheid van hun werkplaats, de veiligheid van de instituten en de stad verzekeren, vooral op het moment van de grote ministeriële topbijeenkomsten. De gidsen willen u de diverse facetten van deze enorme organisatie laten ontdekken. Gedurende een 2 uur durende wandeling komen de voornaamste onderwerpen die met Europa te maken hebben aan bod, samen met de rol van de Commissie, de Ministerraad, het Parlement en de talrijke lobby’s.  Duur van de wandeling: 2 uur Kosten ca. € 150,= per gids / max. 20 personen.

*VRIJE TIJD
Brussel is een stad met allure en grandeur, maar tegelijk ook met een heel eigen, gemoedelijke sfeer. Geniet van de prachtige Gildehuizen en natuurlijk moet u even naar het beeldje van Manneke Pis wandelen. Mede door de overdekte winkelgalerijen is de stad een mekka voor de winkelende toerist. De Grote Markt, een gezellig plein vol terrasjes en winkels vormt al sinds de elfde eeuw het centrum van Brussel. En neem eens een kijkje bij het Stadhuis dat boven op zijn toren bekroond wordt met een verguld standbeeld van de aartsengel Michaël die een draak velt. Het gebouw stamt uit 1402. Met de toren begon men in 1444. Hij werd 96 m hoog.

17:15 uur
Vertrek huiswaarts. Eerder of later vertrekken kan ook en wilt u afsluiten met een diner of buffet in Brussel of onderweg dan werken wij dat graag voor u uit.

19:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 67,50 per persoon
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Uiteraard zijn aanpassingen of voordeliger variaties op dit programma mogelijk.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
*
vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* entree Mini Europe
* eenvoudige broodmaaltijd of warme lunch als beschreven
* vrije tijd Brussel (excl. entreegelden als beschreven, afhankelijk van waar u voor kiest)
* Belgische Belastingen
* verzorging van de chauffeur

Foto 5 & 6 © marketing Chocostory