Chocolade, Mosterd & Doesburg

De Chocoladeproeverij is helaas pas weer te reserveren vanaf 2024 en dan op een nieuwe locatie!

09:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Achterhoek.

10:45 uur
Prachtig in het bos, net onder Zutphen, ligt een sfeervol Chocolade- en Koffiehuis, naast, volgens velen, de mooiste kerk van Gelderland! Hier maken Michael en Magdaleen met hun team chocolade,  arretjescake en schenken ze koffie… Het sfeervolle pand bestaat uit een koffieschenkerij met heerlijk terras, een chocoladewinkel en een ruimte voor het ontvangen van touringcargroepen voor de presentatie, een film en een leuke demonstratie chocolade maken. In dit Chocolade-atelier worden de bonbons nog echt handgemaakt!

U wordt hier ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak en daarna volgt er een film en een leuke demonstratie over het chocolade maken waarbij natuurlijk geproefd mag worden!
Deze locatie beschikt over een semi invalidentoilet met beugels. Na de demonstratie kunnen de liefhebbers nog even een kijkje nemen in de prachtige kerk met de Ludgerus Belevingstuin op 200 meter lopen vanaf het Koffiehuis! Entree van de kerk is gratis en eventueel kunnen wij ook een gids regelen die uitleg geeft (kosten op aanvraag).

12:30 uur
Er staat een lekkere Achterhoekse lunch voor u klaar: koffietafel met luxe belegde broodjes en broodje kroket, melk/jus d’orange/koffie/thee en fruit. TIP: Heeft u genoeg tijd dan kunnen wij u ook een geweldig leuke Achterhoeks Streekgerechtenbuffet aanbieden; dit duurt ca. 2 uur en is zeer uitgebreid én er wordt u van alles bij verteld; een echte aanrader!!!

14:00 uur
In Doesburg aangekomen brengt u een bezoek aan de Mosterdfabriek* waar u kunt zien, hoe nu nog de ouderwetse ”boeren” mosterd wordt gemaakt. Het afvullen in potjes wordt nog met oude afvulapparaten gedaan. Ook wordt u verteld hoe vroeger thuis mosterd werd gemaakt en waarom er zoveel mosterd werd gegeten.

Naast de Mosterdfabriek vindt u het Gildehof met diverse ambachten, zoals een azijnmakerij en een glasatelier en winkeltjes gegroepeerd om een gezellig plein in oude stijl en met groot terras. Uw bezoek aan het museum inclusief uitleg, duurt ongeveer een half uur en daarna heeft u dan nog de tijd om het Gildehof en eventueel Doesburg, te bezoeken! Ook kunt u nog iets gebruiken op eigen gelegenheid.  * Het museum is rolstoeltoegankelijk maar beschikt niet over een aangepast toilet.

16:00 uur
Uw chauffeur staat klaar om u naar huis terug te brengen. Uiteraard kunt u de dag afsluiten met een diner of buffet; dat kan vanaf ca. € 20,00 p.p. en u bent dan ook ca. 2 uur later thuis; prijzen en suggesties op aanvraag.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 59,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag 

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* chocolade-demonstratie inclusief film en proeverij
* Achterhoekse lunch met kroket en drankjes als beschreven
* entree en uitleg Doesburgse Mosterdfabriek
* vrije tijd Gildehof Doesburg
* verzorging van de chauffeur