Cultuur & Actie rondom Zwolle

09:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Hattem/Zwolle (afhankelijk van wat u gaat doen).

10:00 uur
We beginnen de dag in Hattem of Zwolle gezamenlijk met 2 kopjes koffie of thee met gebak. Uiteraard kan het ook zo zijn dat een deel van uw gezelschap de koffie elders gaat gebruiken vanwege het ochtendprogramma maar dit wordt dan aangepast zodra de keuze van programma gemaakt is.

Voor het ochtendprogramma hebben wij de volgende opties:

* Bakkerijmuseum Hattem
In een paar minuten wandelt u van de parkeerplaats naar het Bakkerijmuseum waar u begint met de ca. 45 minuten durende én bijzonder amusante Krakelingenshow. Het lijkt bijna op een conference! Tijdens de geweldig leuke show laat de bakker u in een demonstratie zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet…. en wat de betekenis is achter allerlei tradities die met brood en gebak te maken hebben. Een buitengewoon leuke belevenis!
Er is plaats op de tribune voor ca. 40 gasten maar bij meer gasten kunnen we van programma wisselen; dan breng je na de krakelingshow een bezoek aan het museum en de mensen die zijn begonnen met het museum bezoeken na ca. 45 minuten de show!
In het museum waant u zich in een oude bakkerij van vroeger; er wordt zelfs regelmatig gebakken in de ouderwetse takkenbossen oven! Kortom, een erg leuk museum waar u heerlijk de tijd heeft om rond te neuzen en dat geldt ook voor het bijhorende winkeltje! Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree (men betaalt wel voor de show); deze korting wordt op de eindnota met u verrekend Het museum bevindt zich in meerdere historische gebouwen met diverse trapjes.
Entreeprijs ca. € 8,50 p.p./ Duur ca. 90-120 minuten

*Anton Pieckmuseum Hattem
Als ik kan tekenen ben ik gelukkig’; dat zijn de woorden van Anton Pieck.

Op een unieke locatie tussen de historische panden in de binnenstad van Hattem, tussen de Dijkpoort en molen de Fortuin is het Anton Pieck Museum gevestigd. Hier kunnen bezoekers volop genieten van de grootste collectie van de Nederlandse kunstschilder, tekenaar en graficus. In het museum bewonder je ook zijn originele werkhoek, met een 1500 kilo wegende ets-pers waar hij zijn eigen etsen op afdrukte. Het museum heeft het hele jaar door een vaste expositie maar daarnaast ook wisselexposities; op dit moment kun je de tentoonstelling ALFABET van Charlotte Dematons én de tentoonstelling Roodkapje; sprookje voor de Efteling, bezoeken.
Voor groepen is er eventueel een rondleiding mogelijk; maximaal 2 groepen tegelijk van 20 personen per groep. Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree (men betaalt wel voor de eventuele rondleiding) deze korting wordt op de eindnota met u verrekend. Entreeprijs ca. € 10,= p.p./Duur ca. 90 minuten

 *Museum de Fundatie Zwolle
Museum de Fundatie is een museum voor Beeldende Kunst, dat zich in het voormalig Paleis van Justitie bevindt en te herkennen is aan een enorm mozaïek-ei op het dak. Het wordt gekscherend de ei-catcher van de stad genoemd, maar staat ook wel bekend als ‘de wolk’. Er valt dus niet alleen binnen van alles te bewonderen, maar het begint al buiten! In het museum zijn diverse tijdelijke tentoonstellingen te zien, maar er is ook voldoende ruimte voor de permanente (internationale) collectie. Er zijn kunstwerken te zien van bekende namen zoals Karel Appel, Gerard ter Borch, Vincent van Gogh, Joseph Klibansky, Wolfgang Mattheuer, Piet Mondriaan en ga zo maar door. Het museum biedt een fijne afwisseling voor elke kunstliefhebber. Neem ook vooral de tijd tijdens dit bezoek op eigen gelegenheid om naar de bovenste verdieping te gaan en geniet van het adembenemede uitzicht over de stad. Uiteraard kunt u ook genieten van wisselende exposities.

Rondleidingen zijn mogelijk met maximaal 10 personen per gids. Op dit moment bedragen de kosten ca. € 75,00 per gids voor een rondleiding van 1 uur. Er kunnen meerdere groepen tegelijk deelnemen aan de rondleiding.

En wist u dat Kasteel de Nijenhuis bij Heino, met een prachtige Beeldentuin, ook onderdeel van Museum de Fundatie is? Ook leuk om te combineren!

Let op:
Het museum is pas om 11 uur open en de eerste rondleiding begin daarom pas om 11.15 uur. Mensen met een Museumjaarkaart & Vriendenloterij VIP kaart  hebben gratis entree (men betaalt wel voor de eventuele rondleiding) deze korting wordt op de eindnota met u verrekend. Entreeprijs ca. € 15,00 p.p./Duur ca. 90 minuten.

* Smaakroute Zwolle
Een leuke ca. 1,5 uur durende stadswandeling in Zwolle langs de lekkerste winkeltjes!
Bij iedere locatie krijg je een leuke uitleg o ver de (h)eerlijke producten en mag je iets proeven. Bovendien krijg je nog iets lekkers mee om in de ‘goodiebag’ te stoppen!
Kosten ca. € 27,50 per persoon/ Duur ca. 90-120 minuten incl. bezoek 4 winkeltjes tijdens de wandeling.

Deze route kan eventueel ook per fiets gedaan worden (dan komt er ca. € 11,00 p.p. fietshuur bij). De wandelroute kan qua groepsgrootte ook met het hele gezelschap tegelijk.
Uiteraard wordt uw groep dan in kleinere groepen verdeeld en gaan er diverse gidsen mee.

*Op stap met de Verhalenverteller
Ook in Hanzestad Zwolle kun je op pad met de Verhalenverteller; een echte aanrader!
Ken je  het geheim van Zwolle? Hoe kon deze stad zo machtig worden? Ga mee met de verteller en ontdek een berekenend volk met een engeltje op de schouder…..

Onze verhalenverteller voert je mee door de stad én de geschiedenis. Geniet van prachtige volksverhalen in een betoverend decor en ontdek de helden en schurken van het eeuwenoude Zwolle. Zwolle was eeuwenlang nummer drie in de rij van Overijsselse steden, na het rijke Kampen en het machtige Deventer. Maar uiteindelijk wist Zwolle toch de koppositie te veroveren.  Verhalenverteller Godefridus heeft zich grondig verdiept in die verrassende prestatie. Zijn grote vraag: wat was het geheim van het Zwolse succes? Was het puur geluk of eigen verdienste? Of kwam het door de schutspatroon van Zwolle, Sint Michael, die de duivel wist te verslaan? Na afloop van deze theatrale stadswandeling weet u het antwoord!
Deze tocht duurt ca. 90 minuten en er kunnen ca. 25 gasten mee. Kosten ca. € 19,50 per persoon

*Zwolle per fiets met de gids!
Er zijn er ook mooie thema- fietstochten met een gids mogelijk zoals bijvoorbeeld: Oorlog in Zwolle of Zwolle Scheepvaartstad. Deze routes duren ca. 2,5 uur maar we kunnen uiteraard vragen of het ook wat korter kan (nu is het ook ca. 23 km fietsen) en onderweg krijgt u uitleg van deskundige gidsen.
De kosten bedragen ca. € 8,50 per persoon exclusief de fietshuur. Liever een E bike? Dan is de prijs ca. € 27,50 p.p. inclusief fiets en gids!

*Rondvaart in Zwolle van ca. 1 uur/Kosten ca. € 15,00 p.p.

Net buiten Zwolle hebben wij ook nog een outdoor locatie waar je bijvoorbeeld een Lelijke Eenden rally kunt reserveren (duurt een dagdeel en kost ca. € 75,00 p.p.)

*Suppen
SUPPEN (afkorting voor Stand Up Paddle) is echt voor iedereen weggelegd!
De brede planken geven veel stabiliteit en als je niet beschikt over een stel ‘zeebenen’, dan kun je altijd op je knieën starten! Stand Up Paddle is een gave belevenis voor elk groepsuitje en uitdagend voor iedereen. Op een Stand Up Paddle board sta je alleen, met behulp van een lange peddel beweeg je jezelf voort en kun je sturen. SUPPEN is de leukste manier om Zwolle vanaf het water te ontdekken. Peddel door de oude Thorbeckegracht en langs de Sassenpoort. Het korte rondje door de stadsgracht duurt zo’n 1,5 uur, de lange ronde duurt 2 uur. Kosten ca. € 13,50 p.p.

*Kano puzzeltocht
Vanaf mei tot eind september kun je vanaf het Zwolse Stadsstrand de kano puzzeltocht reserveren. Deze route neemt je mee door de stadsgracht en onderweg moet 8 vragen scannen door middel van QR codes. Weten jullie de goede antwoorden te vinden? Waterdichte tassen & reddingsvesten zijn uiteraard aanwezig! Duur ca. 1.5 uur/Kosten ca. € 12,00 p.p.
Tip:
 De activiteit kan ook uitgebreid worden met kick biken!

13:00 uur
Op een gezellige locatie onderweg staat het lunchbuffet voor u klaar: kroket, eiergerechten, diverse soorten brood en harde broodjes, diverse soorten vleeswaren, kaas en zoetbeleg en koffie, thee (karne) melk en jus naar wens. Uiteraard is een locatie in Zwolle ook mogelijk maar er zijn niet veel locaties waar je met grotere groepen terecht kunt. Locaties waar dit wel kan zijn vaak wat duurder/exclusiever, bijvoorbeeld: Brasserie ‘Smaak in de Broeren’ dat is bij boekwinkel Waanders in de voormalige kerk, of bij Het Refter; wij kijken graag naar de mogelijkheden!

14:30 uur
Tijd voor actie! Uw gasten worden hartelijk ontvangen op de Kartbaan in Nijverdal waar men na een korte uitleg aan de slag gaat!

Uw gezelschap wordt verdeeld in 3 groepen (dit hangt altijd af van het aantal gasten)
Aankomst           : 14.00 uur / uitleg en men kan ook bij elkaar kijken tijdens karten
Groep 1                : Karten om 15.06 uur + lasergames om 15.50 uur
Groep 2                : Lasergames om 15.10 uur + karten om 15.54 uur
Groep 3                : Lasergames om 15.30 uur + karten om 16.06 uur
Bowlen                 : 16.30 uur
Aanvang BBQ     : 18.00 uur
Tijdens het bowlen worden er 3 hapjes p.p. geserveerd en zijn 2 muntjes inbegrepen.
Deze zijn voor koffie, thee, fris en bier maar wil je een wijntje dan betaal je met bijvoorbeeld, 2 muntjes.

Tegen zes uur is het dan tijd voor de BBQ; deze bestaat uit: Beefburger, Rundersteak, Kipfilet, Kippenpootjes (worden warm geserveerd), Spare-ribs (worden warm geserveerd), Stokbrood en kruidenboter, Frisse rauwkostsalade, Komkommersalade, Huzarensalade, Ratatouille, Frites, Diverse warme en koude sauzen (Vleesproducten worden alleen tegen betaling bijgevuld.)
Tevens zijn er 3 muntjes per persoon inbegrepen; extra muntjes kan men kopen voor ca. € 2,85 per muntje. Let op: de muntjes kunnen niet meer worden ingeleverd als zij niet zijn gebruikt!

In plaats van de BBQ is het ook mogelijk om in de buurt van Zwolle (tegen 18.30 uur) te kiezen voor een Wereldgerechtenbuffet dat 2 uur duurt en waarbij alle non alcoholische drankjes zijn inbegrepen. Dat is onbeperkt genieten van een keur aan heerlijke voor-, hoofd- en nagerechten & non alcoholische drankjes! Gedurende 2 uur zijn ook alle non- alcoholische drankjes inbegrepen en voor bijvoorbeeld bier en wijn betaalt u dan ca. € 1,50 per consumptie. Men heeft aparte ruimtes beschikbaar voor gezelschappen
Kiest u voor een all inclusive buffet dan blijft de prijs vrijwel gelijk aan de BBQ + 3 muntjes; er kan alleen een kleine toeslag voor extra kilometers van de bus bijkomen.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
65 – 79 personen € 130,00 per persoon
80 – 90 personen € 127,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* ochtendprogramma excl. entreegelden (afhankelijk van waar u voor kiest)
* lunchbuffet als beschreven incl. kroket en koffie, thee ne melk
* karten/laser gamen en bowlen als beschreven
* 3 hapjes en 2 consumptiemunten tijdens bowlen
* BBQ buffet en 3 consumptiemunten als beschreven
* verzorging van de chauffeur

Foto 1 & 7 (rechts) Museum de Fundatie/Pedro Sluiter