Dagje Sfeervol & Bruisend Parijs

04:00 uur
Vertrek uit de regio. (Dit kan uiteraard ook eerder of later). Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar richting Parijs. In verband met de rijtijdenwet dient u onderweg minstens één stop van 45 minuten te maken. Wij raden u aan deze stop rond een uur of 6 in België te maken zodat u daar tevens van een uitgebreid ontbijtbuffet gebruik kunt maken: diverse soorten brood en broodjes, boterkoekjes, mini croissants, diverse soorten zoetwaren, diverse vleeswaren, ei en koffie, thee, melk en vruchtensap naar believen. Kosten ca. € 15,= per persoon. Wij kunnen overigens ook voor ontbijtpakketten zorgen. (vanaf ca. € 10,50 p.p)

11:15 uur
Verwachte aankomst in Parijs waar de chauffeur uw gezelschap afzet op een centrale plek in het centrum. Hiervandaan kan iedereen op eigen gelegenheid de stad bekijken. Te voet of per metro! Uiteraard kunnen wij deze dag ook verder voor u invullen zodat u een gezamenlijk programma heeft. In dat geval kunnen we bij aankomst een bezoek brengen aan de bekende kunstenaarswijk Montmartre waar men eerst een kleine 2 uur de tijd heeft om op eigen gelegenheid rond te kijken. Uiteraard kunnen we ook op een ander punt beginnen, bijvoorbeeld in de bekende Joodse wijk Marais, bij het Louvre of de Eiffeltoren; alles kan!

WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN IN PARIJS?

* PARIJS PER FIETS
Een echte aanrader is Parijs op de fiets ontdekken;dat moet ons Nederlanders wel aanspreken!Onder begeleiding van Nederlandstalige gidsen bezoekt u verschillende interessante wijken van de stad (u kunt zelf een voorkeur aan geven voor welk deel of welk thema de tocht moet hebben, bijvoorbeeld architectuur, of de wijk Le Marais, Quartier Latin etc.). Op deze manier komt u op plekken waar normaal gesproken geen toerist komt. U fietst door nauwe straatjes, langs parkjes en de schitterende gebouwen van Parijs. Indien gewenst kan er onderweg een stop worden gemaakt om een lekker kopje koffie te drinken. Deze tocht duurt ca. 3 uur en de kosten bedragen ca. € 32, = per persoon, inclusief Nederlandstalige gidsen en fietshuur.

STADSTOER PARIJS
De ideale manier om de stad beter te leren kennen!
Gedurende ruim 3 uur onder leiding van een deskundige Nederlandstalige gids die u meeneemt langs alle bezienswaardigheden van de stad. Uiteraard worden er onderweg ook (foto)stops gemaakt! Duur ca. 3,5 uur/Kosten ca. € 15,00 per persoon inclusief deskundige Nederlandstalige gids en bus-huur (mocht de eigen bus stil moeten staan i.v.m. de rijtijdenwet; kan de eigen bus wel rijden dan bedragen de kosten ca. € 7,50 per persoon).

* LA TOUR EIFFEL
Breng een bezoek aan de meest bezochte bezienswaardigheid ter wereld; de Eiffeltoren! De Eiffeltoren is natuurlijk hét symbool van Parijs en gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889. Jaarlijks trekt de Eiffeltoren ongeveer 6 miljoen bezoekers. Al vanaf de eerste etage is er een mooi uitzicht over Parijs. De Eiffeltoren is nog steeds (uitgezonderd televisietorens) de hoogste van Europa. Er zijn 3 etages, die alle drie bezocht kunnen worden. De eerste etage bevindt zich op 57 meter hoogte, de tweede etage op 115 meter en de derde etage op 276 meter.

Je kunt de Eiffeltoren op met de lift of je kunt de trap nemen (tot de 2e etage). Ondanks dat wij de kaarten van tevoren voor u reserveren kunnen er toch wachttijden ontstaan dus daarom is het aan te raden zo vroeg mogelijk te zijn. Wij kunnen de kaarten pas 3 maanden voor bezoekdatum reserveren en weten dan dus ook pas of mogelijkheden zijn.
Entree Eiffeltoren top + 1 metrokaartje naar de stad kost ca. € 28,50 per persoon/ Duur van uw bezoek is ca. 1,5– 2,5 uur, afhankelijk van drukte. Als je lopend naar boven gaat is een kaartje voordeliger; t/m 2e etage ca. € 11,00 per persoon maar deze tickets kunnen niet worden gereserveerd!

* DE CATACOMBEN VAN PARIJS
In 1786 ging er een monumentaal project van start. Miljoenen schedels en botten werden verplaatst van de onhygienische stadsbegraafplaats in Les Halles naar de oude groeves die waren ontstaan door opgravingen aan de voet van de drie bergen ” Montparnasse”, “Montrouge” en “Montsouris”. Het kostte 15 maanden om de botten en rottende lichamen ‘s nachts per kar door de stad naar hun nieuwe rust plaats te brengen. Net voor de revolutie hield de Compte d’Artois (de latere Karel V) wilde feesten in de Catacomben, en tijdens de tweede Wereldoorlog was dit het hoofdkwartier van het franse verzet. Boven de deur staan de woorden “Stop! Dit is het rijk der dood. Een bezoek duurt ca. 90 minuten en is niet geschikt voor mensen die hartproblemen hebben en/of slecht ter been zijn en vrouwen die zwanger zijn. U hoeft met dit ticket niet in de rij te wachten! Prijs ca. € 36, = per persoon incl. audiogids.

* MUSEE DU LOUVRE
De Pyramide van het Louvre is de populaire hoofdingang van het gelijknamige museum en werd in 1989 geopend. Onder begeleiding van een deskundige gids is het zeer de moeite waard om tegelijkertijd het onlangs geopende winkelcentrum te bezichtigen, dat onder het Louvre gehuisvest is. In het museum kunt u de westerse kunst uit de Middel-Eeuwen tot 1848 bezichtigen (schilderijen, beeldhouwwerken, kunstvoorwerpen en grafische kunst). Tevens vindt u er de kunst van de oude beschavingen (die van het Verre Oosten, Egyptisch, Grieks, Etruskisch en Romaans). Duur ca. 2,5 uur/Kosten entree ca. € 22,50 per persoon; vooraf gereserveerd.

* HET RIOOL VAN PARIJS
Het riool is in totaal 2100 km lang, de afstand tussen Parijs en Istanboel. Afgelopen eeuw is het riool populair geworden bij toeristen. Rondleidingen worden alleen nog maar gegeven in het kleine gebied rond de ingang op de Quay d’Orsay en worden tegenwoordig te voet afgelegd. Er is een rioolmuseum ingericht waar de bezoekers de ondergrondse geheimen van het ondergrondse Parijs kunnen leren kennen. De tour duurt ca. 1 uur/ Kosten ca. € 12,50 per persoon

* MUSEE D’ ORSAY
Bezoek aan dit prachtige museum, gelegen aan de Seine, met zijn indrukwekkende collectie impressionistische meesterwerken (waaronder schilderijen van grootheden zoals Monet, Manet, Couture en Delacroix) en post-impressionistische kunst van o.a. Cézanne, Gaugin, Toulouse-Lautrec en Matisse. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 17, = per persoon

* RONDLEIDING BEGRAAFPLAATS PERE LACHAISE
Verken de kunst van de legendarische begraafplaats Père Lachaise in Parijs met een rondleiding van 2,5 uur. Bewonder de graven van Marcel Proust, Honoré de Balzac, Edith Piaf, Jim Morrison, Chopin en vele andere kunstenaars, schrijvers en muzikanten. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 10, = per persoon

*RONDVAART SEINE
In ruim 60 minuten passeert u tal van bezienswaardigheden zoals de Notre Dame, het Louvre, het kleinste huis van Parijs etc. Aan boord wordt via een Engels- en Duitstalige band uitleg gegeven.
Kosten ca. € 11,00 per persoon.

Vervoer in Parijs
U kunt uw gasten ook een Mobilis Pas geven zodat men onbeperkt gebruik kan maken van metro & bus in het centrum (1-2 zones). Op die manier verlies je de minste tijd en zijn de parkeerkosten voor de bus nog een beetje in de hand te houden (deze kunnen oplopen tot ca. € 250,00 per dag en soms zelfs nog hoger).  De pas kost ca. € 8,50 per persoon en is 1 dag geldig van 05.30 – 01.00 uur; wil je de kaart hebben voor zone 1-3 in het centrum dan kost hij ca. € 10,00 per persoon per dag.

Losse metrokaartjes kosten per rit ca. € 1,90 maar er zijn ook zogenaamde carnets (10 kaartjes) die ca. € 17,00 kosten. Deze kaartjes zijn maximaal 1,5 uur geldig in bus of metro of tram en je mag overstappen mits je bij de metro wel onder de grond blijft; 1,5 uur combineren van bijvoorbeeld metro en bus kan niet; het kaartje is dus geldig voor 1 vervoerstype. De Mobilis pas is dus gunstig wanneer je meer dan 4 ritten per dag maakt!

Er kan natuurlijk nog veel meer! Van 2 CV Rally (1 uur vanaf ca. € 90,00 per auto) tot bezoek aan de Arc de Triomphe (ca. € 14,00 p.p.) en van Kookworkshop, GPS tour of Jeu de boules Clinic, tot genieten van een prachtig zicht op Parijs vanaf de Grande Arche; dus wilt u iets anders dan werken wij het graag voor u uit!

18:00 uur
U gebruikt het diner bij een sfeervolle typisch Parijse Bistro in de bekende wijk Montmartre waar iedereen op eigen gelegenheid naar toe komt. Hier gebruikt u een prima keuze diner inclusief de beschreven drankjes. Het menu kan er als volgt uitzien:

Kir
***
Terrine de légumes au coulis de tomates
Vegetable terrine in a purée of Tomato
ou – or
Soupe à l’oignon gratinée
Onion soup with grilled cheese
ou – or
Escargots de Bourgogne Snails in garlic and parsley Sauce
***
Filet de poisson du jour
Fish of the day
ou – or
Cuisse de canard à l’orange
Leg of duck in orange sauce
ou – or
Boeuf bourguignon – Burgundy beef
***
Dessert

Verder zijn softdrinks (cola etc.), witte & rode tafelwijn inbegrepen en mochten er dieetwensen zijn dan kunt u dat een week van tevoren ons aan doorgeven. U maakt ter plaatse de keus welk gerecht u kiest.  Ook is een uitgebreider menu mogelijk en wilt u later dineren dan is dat mogelijk om ca. 20.30 uur. Wilt u liever ergens anders dineren, of reserveert u liever een dinercruise of wilt u een dinershow bezoeken? Alles kan en wanneer u ons aangeeft waar uw voorkeur naar uitgaat werken wij het graag voor u uit! Zonder diner krijgt u een korting van ca. € 36,00 p.p.

20:30 uur
Vertrek richting Nederland.

02:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen  € 97,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Alle vermelde prijzen zijn exclusief eventuele parkeergelden.
Let op: iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar met airco, bar en toilet
· bezoek aan Parijs
· keuze diner met drankjes als vermeld
· verzorging van de chauffeur (dagkamer en maaltijden)
· diverse buitenlandse belastingen en tolgelden