Dagje skiën in Winterberg

Gratis annuleren of verschuiven wanneer er niet geskied kan worden!

05:45 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar voorzien van bar, airco en toilet naar Duitsland. Indien gewenst zorgen wij voor een goed verzorgd ontbijt/lunchpakket. Uiteraard kan er ook een stop bij een restaurant gemaakt worden zodat u op uw gemak kunt ontbijten. Kosten voor een ontbijtpakket bedragen ca. € 12,50 per persoon. Ook is het mogelijk dat wij zorgen voor 2 kopjes koffie of thee en een lekkere grote gevulde koek van de bakker onderweg. Kosten ca. € 4,00 per persoon.

Wij raden u aan, indien mogelijk, deze dagtocht door de week en niet op vrijdag, zaterdag of zondag te organiseren omdat het die dagen vaak erg druk kan zijn. Wilt u toch het weekend reizen dan is het handig een uur eerder uit Nederland te vertrekken zodat u de grootste drukte voor bent en toch rond half tien op de piste kunt staan!

10:00 uur
Verwachte aankomst in Winterberg waar de chauffeur u afzet bij de pistes en de skiverhuur! Hier kunt u zich omkleden in de grote kleedruimte en er is een toilet aanwezig. De bus blijft hier de hele dag staan en u steekt na het aanmeten van de ski’s zo de weg over om bij de nieuwste stoeltjeslift (nr.1 ) te beginnen aan een heerlijke wintersportdag! Wij kunnen er voor zorgen dat de skipassen ook al klaar liggen bij de skiverhuur zodat u direct op pad kunt!

TARIEVEN 2022/23

· kopje koffie met Kuchen bij aankomst ca. € 6,50 p.p.
. 1 kopje koffie of thee aan boord van de bus met koek van de bakker € 3,00 p.p.
. liftpas Skiliftkarussel Winterberg vanaf 9 uur € 36,= p.p.
. liftpas vanaf 11 uur € 32,= p.p. (op zaterdag en zondag € 42,00 of € 38,00)
. carve-skihuur (schoenen/ski’s /stokken) vanaf € 16,00 p.p.
. langlaufset vanaf € 13,= p.p.
. helm ca. € 6,= p.p.
. snowboardhuur vanaf € 18,= p.p.
. skiles in groep 2 uur ca. € 27,= p.p.
. privé skiles 1 uur ca. € 60,= p.p.
. sleehuur winterberg ca. € 6,=
. stoeltjeslift voor sleetjes / 1 uur ca. € 6,= (eigen slee mag ook!)
Let op: op de zaterdagen en zondagen liggen de huurkosten van het skimateriaal hoger!

Skiliftkarussel Winterberg is het grootste aaneengesloten skigebied van Noord-Duitsland.
Een aanbod van 26 skiliften en 34 afdalingen (ca. 28 kilometer piste: 14 km makkelijk, 12 km middelzwaar, 2 km zwaar) staat u ter beschikking. Met o.a.:
* 2 achtpersoons- stoeltjesliften
* 6 zespersoons-stoeltjesliften
* 4 vierpersoons-stoeltjesliften
* 1 tweepersoons-stoeltjeslift
* 6 ankerliften
* 3 oefenliften en 6 lopende bandliften
* 2 rodel-liften
De liften zijn geopend in de periode december tot en met januari: 09.00 tot 16.30 uur. Februari tot en met maart: 09.00 tot 17.00 uur.

Skiles:
vanaf 10 -25 personen ca. € 17,50 per persoon/per uur
vanaf 25 personen ca. € 15,00 per persoon/per uur

Snowboardles:
vanaf 10 personen ca. € 17,50 per persoon/per uur
vanaf 25 personen ca. € 15,00 per persoon/per uur

TIP:
Mensen die niet willen of kunnen skiën, kunnen uiteraard heerlijk wandelen en een bezoekje brengen aan het gezellige stadje Winterberg! Ook is het mogelijk om een sleetje te huren zodat u steeds met de lift naar boven kunt en een lange afdaling met de slee kunt maken! (Kosten sleehuur ca. € 6,= en een liftkaartje voor 1 uur ook ca. € 6,=) Deze lift bevindt zich tegenover het hotel waar de bus staat. Verder zorgen wij uiteraard voor een dag kamer voor de chauffeur i.v.m. de verplichte rusttijden.
Met slechts één kaart kunt u gebruikmaken van alle skiliften. Voor de rodelliften koopt u een afzonderlijke kaart.

AVOND SKIËN:
Op de woensdag,- vrijdag- en zaterdagavonden kunt u zelfs avond skiën van 18.30 – 22.00 uur! Vraag ons naar de mogelijkheden! Dit is doorgaans mogelijk tot half maart en je betaalt dan wel een toeslag.

U gebruikt deze dag de lunch op eigen gelegenheid; eventueel kunnen wij dit ook voor u regelen.

16:30 uur
De liften sluiten en iedereen levert zijn of haar spullen weer in bij de skiverhuur, waar men daarna ook gelijk de spullen in de bus kan leggen. We lopen dan samen rond 16.15 uur naar de dinerlocatie in het centrum van Winterberg (ca. 5 – 10 minuten lopen).

17:00 uur
Tijd voor een eenvoudig maar lekker diner!
* soep van de dag met een lekker stokbroodje en boter
* Schnitzel met een saus naar keuze, pommes frites, groenten en gebakken aardappelen
* ijs dessert
Drankjes zijn niet inbegrepen en worden door iedereen ter plaatse betaald.

19:15 uur
Vertrek naar Nederland.

I.v.m. de rijtijdenwet moet de touringcar minimaal 9 uur aaneengesloten stil hebben gestaan voor we weer kunnen vertrekken. Mochten we door omstandigheden ’s morgens later arriveren dan wordt vertrek huiswaarts dus ook iets later. Het is het verplicht dat wij een kamer + maaltijden voor de chauffeur regelen; dit regelen wij uiteraard voor u en de kosten zijn bij de onderstaande prijzen per persoon inbegrepen.

23:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Bijzonderheden:

Bij DAGJE UIT weten we dat het moeilijk plannen is om een dagje Sauerland te regelen; sneeuwt het wel of sneeuwt het niet? Daarom kunt u bij ons tot 4 werkdagen gratis annuleren indien er geen skimogelijkheden zijn! Zijn de liften open dan kan het dagje uit gewoon doorgaan. Het langlaufen is sowieso altijd onder voorbehoud; wij raden u aan, als er mensen meegaan om te langlaufen dit aan uw gasten ook onder voorbehoud aan te bieden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er zoveel sneeuw valt, dat men het bos niet in mag vanwege gevaar dat de takken afbreken en dan kun je dus ook niet langlaufen terwijl er (meer) dan voldoende sneeuw ligt…

Prijsindicatie:

Vanaf 45 personen € 59,00 per persoon (62 persoons bus)
Vanaf 55 personen € 56,50 per persoon (idem)
Vanaf 63 personen € 55,50 per persoon (dubbeldekker)
Vanaf 75 personen € 52,50 per persoon (idem)
Vanaf 85 personen € 49,50 per persoon (idem)
Uiteraard zijn andere aantallen of (twee daagse) variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en denkt u aan een wintersportverzekering?

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
· verzorging van de chauffeur (dagkamer hotel + maaltijden)
. 3 gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
· Duitse belastingen