Dagje skiën in Winterberg

Tot kort voor vertrek gratis annuleren of verschuiven wanneer er niet geskied kan worden!

06:00 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar voorzien van bar, airco en toilet naar Duitsland. Indien gewenst zorgen wij voor een goed verzorgd ontbijt/lunchpakket. Uiteraard kan er ook een stop bij een restaurant gemaakt worden zodat u op uw gemak kunt ontbijten. Kosten voor een ontbijtpakket bedragen ca. € 15,00 per persoon. Ook is het mogelijk dat wij zorgen voor 2 kopjes koffie of thee en een lekkere grote gevulde koek van de bakker onderweg. Kosten ca. € 5,00 per persoon.

Wij raden u aan, indien mogelijk, deze dagtocht door de week en niet op vrijdag, zaterdag of zondag te organiseren omdat het die dagen vaak erg druk kan zijn. Wilt u toch het weekend reizen dan is het handig iets eerder uit Nederland te vertrekken zodat u de grootste drukte voor bent en toch rond 10 uur op de piste kunt staan!

10:15 uur
Verwachte aankomst in Winterberg waar de chauffeur u afzet bij de pistes en de skiverhuur! Hier kunt u zich omkleden in de grote kleedruimte en er is een toilet aanwezig. De bus blijft hier de hele dag staan en u steekt na het aanmeten van de ski’s zo de weg over om bij de nieuwste stoeltjeslift (nr.1 ) te beginnen aan een heerlijke wintersportdag! Wij kunnen er voor zorgen dat de skipassen ook al klaar liggen bij de skiverhuur zodat u direct op pad kunt!

TARIEVEN seizoen 2024
Carve -skihuur compleet 1 dag maandag – vrijdag             € 19, = p.p.
Langlaufhuur compleet 1 dag maandag – vrijdag               € 11, = p.p.
Snowboardhuur compleet 1 dag maandag – vrijdag          € 21, = p.p.
Helm                                                                                            €  5, =  p.p.

Carve -skihuur compleet 1 dag zaterdagtarief                    € 26, = p.p.
Langlaufhuur compleet 1 dag zaterdagtarief                      € 14, = p.p.
Snowboardhuur compleet 1 dag zaterdagtarief                 € 26,=  p.p.
Helm                                                                                           €   6,=  p.p.

TARIEVEN LIFTPASSEN 2024
Maandag  t/m vrijdag (groepstarief geldt alleen van maandag-donderdag)
vanaf 9 uur         € 40, = p.p.
vanaf 11 uur      € 36, = p.p.

Liftpas vrijdag, zaterdag en zondag
vanaf 9 uur         € 48, = p.p.
vanaf 11 uur      € 44, = p.p.

SKILESSEN VOOR GROEPEN VANAF 10 PERSONEN :

Het is momenteel helaas een probleem om voor groepen losse ski- of snowboardlessen aan te bieden omdat er grote personeelstekorten zijn bij de skischolen en het personeel wordt ingezet op de gasten die meerdere dagen les nemen. Wij kunnen u het volgende aanbieden, mits nog beschikbaar op de door u gewenste datum:

2 uur beginners ski- of snowboard-les
Kosten ca. € 55,00 per persoon van 12.00 uur tot 14.00 uur of 14.15 uur tot 16.15 uur.
Alle aanvragen gaan in overleg met de skischool, welke hierna akkoord moet geven. Andere tijden zijn eventueel op aanvraag.

. 1 kopje koffie of thee aan boord van de bus met koek van de bakker ca. € 3,50 p.p.
. 1 kopje koffie met Kuchen bij aankomst ca. € 7,50 p.p.
. sleehuur Winterberg ca. € 7,=
. stoeltjeslift voor sleetjes/5 ritten ca. € 10,=
Let op: in het weekend liggen de huurkosten van het skimateriaal hoger en gelden er geen groepsprijzen > zie prijzen boven!

Skiliftkarussel Winterberg is het grootste aaneengesloten skigebied van Noord-Duitsland.
Een aanbod van 26 skiliften en 35 afdalingen (ca. 28 kilometer piste: 14 km makkelijk, 12 km middelzwaar, 2 km zwaar) staat u ter beschikking. Met o.a.:
* 2 achtpersoons- stoeltjesliften
* 6 zespersoons-stoeltjesliften
* 4 vierpersoons-stoeltjesliften
* 1 tweepersoons-stoeltjeslift
* 6 ankerliften
* 3 oefenliften en 6 lopende bandliften
* 2 rodel-liften
De liften zijn geopend in de periode december tot en met januari: 09.00 tot 16.30 uur. Februari tot en met maart: 09.00 tot 17.00 uur.

TIP:
Mensen die niet willen of kunnen skiën, kunnen uiteraard heerlijk wandelen en een bezoekje brengen aan het gezellige stadje Winterberg! Ook is het mogelijk om een sleetje te huren zodat u steeds met de lift naar boven kunt en een lange afdaling met de slee kunt maken! (Kosten sleehuur ca. € 7,=). Deze lift bevindt zich tegenover het hotel waar de bus staat. Verder zorgen wij uiteraard voor een dagkamer + alle maaltijden voor de chauffeur i.v.m. de verplichte rusttijden. Met slechts één kaart kunt u gebruikmaken van alle skiliften. Voor de rodelliften koopt u een afzonderlijke kaart.

AVOND SKIËN:
Op dinsdag & vrijdag zijn de pistes extra open van 18.30 – 22.00 uur maar hiervoor koop je een apart ticket! (Ticket vanaf 18.30 uur kost ca. € 24,00 p.p./groepstarief). U gebruikt deze dag de lunch op eigen gelegenheid; eventueel kunnen wij dit ook voor u regelen.

16:30 uur
De liften sluiten en iedereen levert zijn of haar spullen weer in bij de skiverhuur, waar men daarna ook gelijk de spullen in de bus kan leggen. We lopen dan samen rond 16.15 uur naar de diner locatie in het centrum van Winterberg (ca. 5 – 10 minuten lopen).

17:00 uur
Tijd voor een 3 gangen keuze diner op een gezellige locatie!

Carpaccio met truffelmayonaise, pittenmix en oude kaas
of
Geitenkaas met spek, salade, zongedroogde tomaat en pittenmix
(kan eventueel ook vegetarisch)
of
Chickenwings met bbq saus
***
Varkensoester met seizoensgroente en rode wijn saus
of
Zalm met seizoensgroente en Hollandaisesaus
of
Quiche van spinazie en ricotta
***
Kaneel panna cotta met Baily’s karamelsaus
of
Cheesecake met roodfruitcoulis

U geeft 2 weken voor vertrek de exacte menukeuzes aan ons door en met dieetwensen wordt rekening gehouden.
Drankjes zijn niet inbegrepen en worden door iedereen ter plaatse betaald.

19:30 uur
Vertrek naar Nederland.

I.v.m. de rijtijdenwet moet de touringcar minimaal 9 uur aaneengesloten stil hebben gestaan voor we weer kunnen vertrekken. Mochten we door omstandigheden ’s morgens later arriveren dan wordt vertrek huiswaarts dus ook iets later. Het is het verplicht dat wij een kamer + maaltijden voor de chauffeur regelen; dit regelen wij uiteraard voor u en de kosten zijn bij de onderstaande prijzen per persoon inbegrepen.

23:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Bijzonderheden:
Bij DAGJE UIT weten we dat het moeilijk plannen is om een dagje Sauerland te regelen; sneeuwt het wel of sneeuwt het niet? Daarom kunt u bij ons tot kort voor vertrek gratis annuleren indien er geen skimogelijkheden zijn! Zijn de liften open en ligt er op de piste sneeuw, dan kan het dagje uit dus gewoon doorgaan! Langlaufen is sowieso altijd onder voorbehoud; wij raden u aan, als er mensen meegaan om te langlaufen dit aan uw gasten ook onder voorbehoud aan te bieden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er zoveel sneeuw valt, dat men het bos niet in mag vanwege gevaar dat de takken afbreken en dan kun je dus ook niet langlaufen terwijl er (meer) dan voldoende sneeuw ligt…

Prijsindicatie:
45 – 60 personen € 79,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of (twee daagse) variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en denkt u aan een wintersportverzekering?

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
· verzorging van de chauffeur (dagkamer hotel + maaltijden)
. 3 gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
· Duitse belastingen